Tips rond gezonde Voeding ||Healthy Food Tips

Welkom bij Theo-Herbots ervaringsdeskundige mantelzorg en vrijwilliger gezondheidszorg

TRANSLATE HERE

Omdat Gezonde Voeding Belangrijk is voor “IEDEREEN”

Voor U, Door U, Samen met U

Belangrijk

Lees dit bericht van boven tot beneden, vooraleer op de linken beginnen te klikken, zodat U geen belangrijke informatie mist.

Op een link gedrukt? alles bekeken?,

kom dan terug naar deze pagina om de volgende link te openen

Waarom is gezonde voeding belangrijk?

Gezonde voeding is ontzettend belangrijk, je lichaam haalt hier zijn bouwstoffen uit die belangrijk voor je lichaam zijn. Deze voedingsstoffen gebruikt je lichaam om te groeien, zich te beschermen tegen bepaalde ziektes en om op een gezond gewicht te blijven.

Houden we geen rekening met gezonde voeding dan heeft dit negatieve gevolgen voor ons lichaam, we worden vatbaarder voor ziektes, groeien niet goed en krijgen een ongezond gewicht.

Gezonde voeding is onze brandstof

Je lijf heeft voeding nodig om te kunnen functioneren, om alles te doen wat jij van je lijf vraagt. Vitaminen, mineralen, vezels, micronutriënten, ze zijn de brandstof van alle processen in je lichaam. Krijg je verkeerde voedingsstoffen binnen, dan raken die processen verstoord.

Een beetje zoals een benzinemotor die niet op diesel kan draaien. Om je lijf gezond te houden, dus om alle processen te laten verlopen zoals zou moeten, wil je dus de juiste brandstof binnenkrijgen.

Volwaardige en gezonde voeding

Je wilt niet alleen de juiste soort brandstof binnenkrijgen, je wilt natuurlijk ook wel echt goede brandstof hebben. Voor je auto wil je ook geen benzine die is aangelengd met water. Je wilt voeding die alle vitaminen, mineralen, vezels, gezonde vetten en eiwitten bevat die je lijf nodig heeft. Je wilt volwaardige voeding.

Toch lijken veel fabrieksproducten meer op aangelengde benzine. Ze bevatten niet zo veel voedingsstoffen meer, waardoor ze niet zo goed vullen. Je moet er meer van eten én je hebt sneller weer honger, waardoor je weer gaat eten. Zo krijg je ongemerkt meer calorieën binnen dan je nodig hebt, waardoor je waarschijnlijk aankomt.

Je krijgt van sommige voedingsmiddelen bovendien te weinig binnen en van andere juist weer te veel. Dat kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid.

Ziekte verminderen door gezonde voeding

Wanneer processen in je lijf verstoord raken, omdat je niet de juiste voedingsmiddelen binnenkrijgt, dan kan dat de oorzaak van ziekten zijn. Hart- en vaatziekten bijvoorbeeld of diabetes type 2. Ook te veel binnenkrijgen van sommige stoffen kan ervoor zorgen dat je ziek wordt. Natrium bijvoorbeeld. Dat heb je nodig, maar te veel natrium kan zorgen voor een te hoge bloeddruk of voor nierfalen. En dan heb je nog allerlei stoffen die je lichaam helemaal niet nodig heeft, maar die je via voeding toch binnenkrijgt en die ook schadelijk kunnen zijn. Gezonde voeding is dus belangrijk om niet ziek te worden.

Het effect van voeding op je gewicht

Ongezonde voeding kan er ook voor zorgen dat je ernstig overgewicht krijgt. Ernstig overgewicht, of obesitas, kan problemen veroorzaken aan je gewrichten, het kan ervoor zorgen dat je een hoge bloeddruk of diabetes type 2 krijgt, je hebt meer kans op hart- en vaatziekten en op sommige vormen van kanker. Door op je voeding te letten, verklein je de kans op obesitas en blijf je dus gezonder. Maar ook een te laag gewicht kan veroorzaakt worden door een ongezond voedingspatroon. Indien je niet voldoende gezonde voedingsstoffen binnen krijgt kan dit ervoor zorgen dat je een te laag gewicht bereikt, ook dit kan zeer ongezond en gevaarlijk zijn.

Gezonde voeding voor een gezond lijf

Als je je lijf graag gezond wilt houden, is het dus aan te raden om op je voeding te letten. Maar ook de rest van je leefstijl is belangrijk. Hoeveel je beweegt, hoeveel last je hebt van stress en hoeveel je slaapt bijvoorbeeld. Heb je hulp nodig om je leefpatroon gezonder te maken?

Write Up

Theo-Herbots-Voedingsdeskundige

Jouw deskundige Voedingsdeskundige

Theo-Herbots-Voedingsdeskundige is een gecertificeerde Voedingsdeskundige die mensen uit de regio van Tienen al dient sinds 2000. Door middel van uitgebreide en geïndividualiseerde counseling-sessies, ontvangt elke klant een persoonlijk dieetplan dat is ontworpen om hen te helpen hun gezondheids- en fitnessdoelen te bereiken en te handhaven.

Dat is omdat Theo-Herbots-Voedingsdeskundige gelooft in het vervangen van slechte gewoonten door goede en in het versterken van gezonde levensstijlgewoonten waardoor je er de rest van je leven beter uitziet en je ook zo voelt. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie.

Meer informatie

Calorie Count

Ervaar Theo-Herbots-Voedingsdeskundige

Voeding die je goed doet

As gecertificeerde Voedingsdeskundige in Tienen, biedt Theo-Herbots-Voedingsdeskundige dieet- en welzijnscoaching aan iedereen die op zoek is naar een gezondere levensstijl.

Of je nu op zoek bent naar een plan om gewicht te verliezen, ondersteuning nodig hebt om met een bepaald dieet om te gaan of je huidige gewoonten wilt vernieuwen, Theo-Herbots-Voedingsdeskundige staat altijd voor je

Word weer fit met Theo-Herbots-Voedingsdeskundige

Jouw gezondheid doet er toe

Het aanhouden van een gezonde levensstijl is niet altijd even eenvoudig; we weten wat goed is voor ons lichaam, maar handelen er niet altijd naar. Theo-Herbots-Voedingsdeskundige is erop gericht om de kloof tussen weten en doen te verkleinen, door rekening te houden met de unieke omstandigheden van elk individu.

Of het nu gaat om gewichtsverlies of het controleren ervan, het omgaan met een bepaald dieet of het ontwikkelen van een gezonde relatie met voeding, Theo-Herbots-Voedingsdeskundige biedt een ruim aanbod aan diensten en arrangementen die ontworpen zijn om aan jouw behoeften te voldoen.

Een unieke filosofie

Alles wat je moet weten

Theo-Herbots-Voedingsdeskundige, gevestigd in Tienen, is een professionele Voedingsdeskundige gespecialiseerd in voedingstherapie en voedingseducatie.

Met veel toewijding wordt er getracht om sterke relaties op te bouwen met klanten die proberen om gewicht te verliezen of onder controle te houden, om met chronische ziektes om te gaan en nog veel meer.

Theo-Herbots-Voedingsdeskundige is er om de levenskwaliteit van de klanten te verbeteren, dus neem contact op en begin te bouwen aan een gezondere levenswijze.

Healthy Bowl

Biografie

Het hele verhaal

De belangrijkste drijfveer achter Theo-Herbots-Voedingsdeskundige is een diep verlangen om personen op lange termijn te helpen in het bereiken van hun doel voor hun dieet en voeding.

Of je nu hulp nodig hebt bij gewichtsverlies, sportvoeding of ziektepreventie, elke klant wordt individueel geëvalueerd en voorzien van een goed onderzocht en uitgebreid plan, zodat ze dat de rest van hun leven kunnen volgen.

Een Gratis toemaatje, Jouw gezondheid- werkboek

Let wel het duurt even vooraleer deze uitgebreide PDF opengaat, omdat hij zeer uitgebreid is, maar geloof me Uw wachten zal worden beloond

Meer informatie hier beneden in de categorieën

Klik gewoon op de knop en Je zal allerlei tips zien rond gezonde voeding.

Er wordt hard aan gewerkt om dit nog te verbeteren

Er komen er spoedig meer

Gewoon op zoek naar Gezonde producten?

Ik raad Jou deze producten aan.

Opgelet, kies na het inloggen rechtsboven, Jouw land en taal

Blijf steeds als “ALLEREERSTE” op de hoogte van het allerlaatst op Deze Nieuwsbrief (Blog)

Vergeet niet om na het inschrijven naar uw mailbox te gaan om op de bevestigingslink te klikken, dit is zo ingebouwd om u te beveiligen tegen Spam.

Wij houden evenmin van Spam als U, Uw gegevens worden “NIET” gedeeld aan derden

Voeg je bij 10.304 andere volgers

Misschien bent U meer actief op Sociale-Media?

Dan kan U mijn berichten van deze Geweldige Blog ook daar volgen.

De snelste en eenvoudigste manier om mijn berichten te volgen (ook de leuke berichten van mijn andere Blogs)

Meteen kan U daar de berichten delen met Uw Volgers

Velen zullen U dankbaar zijn, want zij gaan die informatie ontvangen waar zij reeds lang naar op zoek zijn

Of ook op

Volg ook mijn YouTube-Kanaal

Theo-Herbots is ook aanwezig op andere Sociale Media

Het zou Geweldig zijn om U ook daar te kunnen ontmoeten

Bekijk hier beneden de laatste berichten in de categorie Vrijwilligerswerk

Klik gewoon op de link van het bericht dat U wilt lezen en nadat U het gelezen heeft, keer dan terug naar hier om het volgende te bekijken

Uw reacties hier beneden zijn belangrijk om deze Blog nog te verbeteren

Ik respecteer dat de meningen van anderen me kunnen helpen een betere Mantelzorger en Vrijwilliger te worden en mogelijk dingen te zien waar ik zelf nooit aan had gedacht. Als ik bijvoorbeeld nog nooit iemand had laten reageren op mijn dienst in Het seniorenrestaurant, dan was ik bepaalde fouten blijven maken

Ik neem negatieve opmerkingen met een korreltje zout, want wat ik doe is vrijwillig en totaal belangeloos en niet iedereen wordt daarin begrepen.

Zeker niet in een maatschappij waar “BIJNA IEDEREEN”, verlangt om voor “ALLES” betaald te worden

Ik neem negatieve opmerkingen niet te hard op en laat mijn creativiteit en passie niet verstikken.

Geef er nu hier beneden een lap op en weest niet beschaamd om een reactie te geven

Creativiteit is Inteligentie die Gelukkig  maakt 

Deel dit bericht

Met Familie, Vrienden en Kennissen.

Velen zullen U dankbaar zijn, want zij gaan op deze “GEWELDIGE BLOG” die Informatie ontvangen waar zij reeds lang naar op zoek zijn

Deel op Sociale media Share on Social Media 

Met de deelknoppen hier beneden ⬇️⬇️

ps/ vergeet niet om meer te vernemen over mijn Vrijwilligerswerk

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.