De hersenstimulerende voordelen van buitenactiviteiten ||The brain-stimulating benefits of outdoor activities

TRANSLATE HERE

COGNITIEF WELZIJN

De hersenstimulerende voordelen van buitenactiviteiten

Het menselijk brein is een complex en krachtig orgaan. Het is in staat om ingewikkelde problemen op te lossen, nieuwe ideeën voor te stellen en buitenlandse onderwerpen te begrijpen. Wat nog fascinerender is, is dat de hersenen zich gedurende ons hele leven blijven ontwikkelen.

Onze hersenen kunnen informatie verwerken, nieuwe dingen leren en groeien als reactie op nieuwe ervaringen. Er zijn veel voordelen van tijd buitenshuis doorbrengen; het helpt ons frisse lucht in te ademen en wat beweging te krijgen terwijl we genieten van de natuur om ons heen.

Frisse lucht en zonlicht zijn ook belangrijk voor onze geestelijke gezondheid – zowel binnen- als buitenactiviteiten beïnvloeden uw humeur en cognitieve functie. Benieuwd hoe buitenactiviteiten je denkkracht kunnen vergroten? Blijf lezen om met COGNITION de vele voordelen van tijd doorbrengen in de vrije natuur te ontdekken!


Meer ademruimte

Een van de belangrijkste voordelen van buitenactiviteiten is dat ze ons in staat stellen om meer frisse lucht in te ademen. Frisse lucht bevat een hoog percentage zuurstof, wat essentieel is voor een gezonde cognitieve functie. Dieet is een andere factor die de hoeveelheid zuurstof in je bloed sterk beïnvloedt.

Onderzoek heeft aangetoond dat diëten met veel koolhydraten en suiker de hoeveelheid zuurstof in de bloedbaan verminderen. Dit kan resulteren in een verminderde cognitieve functie, waaronder verminderde concentratie en langzamere reactietijden.

Je humeur en zelfrespect kunnen sterk worden beïnvloed door de kwaliteit van de lucht die je inademt. Als je in een vervuilde stad woont, kunnen je humeur en zelfrespect negatief worden beïnvloed door de onzuivere lucht. Buitenactiviteiten kunnen u daarentegen helpen schonere lucht in te ademen. Tijd doorbrengen in de natuur geeft je ook meer ruimte om te ademen – je hebt niet te maken met de drukte van het stadsleven.


Verbeter je humeur en zelfrespect

Buitenactiviteiten stimuleren op natuurlijke wijze je humeur en je zelfrespect. Je krijgt meer blootstelling aan zonlicht, wat essentieel is voor het reguleren en stimuleren van de stemming. In feite is aangetoond dat blootstelling aan zonlicht het risico op het ontwikkelen van depressie met maximaal 40 procent vermindert.

Veel buitenactiviteiten, zoals wandelen en tuinieren, omvatten interactie met de natuur. Van de natuur is bekend dat het een positieve invloed heeft op je humeur – het kan heel rustgevend zijn en je helpen ontspannen. Tijd doorbrengen in de natuur kan je helpen je verbonden, energiek en meer geïnspireerd te voelen. Als je een tuin hebt en graag je humeur en zelfrespect wilt verbeteren, overweeg dan om een bloementuin te planten. Van bloementuinieren is aangetoond dat het angst vermindert, de slaap verbetert en gevoelens van vreugde verhoogt.


Een vliegende start voor de hersenfunctie

Van interactie met de natuur is aangetoond dat het de cognitieve functie stimuleert, inclusief aandacht en werkgeheugen, en tijd doorbrengen in de natuur kan zelfs je vermogen om nieuwe dingen te leren verbeteren.

Een studie wees uit dat tijd doorbrengen in de natuur de aandachtsspanne en het werkgeheugen van de deelnemers verhoogde. Waarom? Het prikkelt je zintuigen en vereist dat je je aandacht richt op het heden. Wanneer je omringd bent door de natuur, heb je niet de mogelijkheid om alles uit te sluiten en af te stemmen – je moet je bewust zijn van je omgeving. Uit dezelfde studie bleek dat omringd zijn door de natuur stress vermindert en je helpt ontspannen. Ontspanning helpt op zijn beurt de cognitieve functie te stimuleren door de niveaus van cortisol in uw bloed te verlagen.


Behoud cognitieve gezondheid

Buitenactiviteiten zijn essentieel voor het behoud van de cognitieve gezondheid naarmate je ouder wordt. Als u geen buitenactiviteiten onderneemt, loopt u het risico cognitieve stoornissen te ontwikkelen naarmate u ouder wordt. Na verloop van tijd beginnen je hersenen te krimpen en volume te verliezen en tegen de tijd dat je je 50s en 60s bereikt, zul je enige vermindering van je cognitieve functie opmerken.

Afhankelijk van uw levensstijl kunt u ervoor kiezen om cognitieve achteruitgang uit te stellen of te voorkomen. Het is bewezen dat het deelnemen aan fysieke activiteit het risico op cognitieve stoornissen vermindert. Dit geldt voor alle soorten oefeningen, inclusief buitenactiviteiten. Maar maak je geen zorgen – je hoeft niet extreem actief te zijn om de cognitieve gezondheid te behouden. Zolang u ten minste 30 minuten matige activiteit per week uitvoert, kunt u de risico’s verminderen.

Dus waar wacht je nog op? Nu je de voordelen van buitenactiviteiten op je hersenen kent, moet je proberen om zo vaak mogelijk meer tijd buiten door te brengen. Als u in een stedelijke omgeving woont, kunt u nog steeds genieten van de voordelen van buitenactiviteiten door uw stad of nabijgelegen parken te verkennen. U kunt ook proberen te wandelen, tuinieren, fietsen en andere buitenactiviteiten. Hoe meer tijd je buiten doorbrengt, hoe meer voordelen je zult ervaren. Je zult niet alleen je denkkracht vergroten, maar je zult ook je humeur en zelfrespect verbeteren!

Over ORGANO™

ORGANO™, opgericht in 2008 als Organo Gold, is toegewijd aan het brengen van de voordelen van de voedingsrijkdommen van de aarde aan mensen over de hele wereld via zijn premium producten die dagelijks kunnen worden gebruikt om te helpen een meer energieke en gezondere levensstijl te bereiken.

#WeAreOrgano
Onze nieuwsbrief staat bomvol geweldige deals. Mis ze niet!

Het groeiend succes van DIT GEWELDIGE DIGITAAL ONLINE MAGAZINE kan U hier beneden waarnemen door het steeds groeiend aantal Vrienden die zich inschrijvingen op de Nieuwsbrief van Theo-Herbots (Den-Theo)


De inschrijving is volledig “GRATIS” en zonder verdere verplichtingen


Vergeet niet om na inschrijving naar Jouw mailbox te gaan om op de bevestigingslink te klikken.

  • Dit is zo ingebouwd om U te beschermen tegen Spam
  • Ik Hou evenmin van Spam als U, Uw gegevens worden “NIET” gedeeld aan derden.
  • U kan ten allen tijde terug uitschrijven
  • Abonneer je op onze nieuwsbrief voor toffe tips, campagnes en nieuwe dingen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief voor toffe tips, campagnes en nieuwe dingen.

Voeg je bij 10.304 andere volgers

Het zou Geweldig zijn indien we mekaar ook zouden ontmoeten op mijn Sociale-Media hier beneden en U mijn bericht wilt delen met de deelknoppen onderaanGraag Uw reactie hier beneden


Ik respecteer dat de meningen van anderen me kunnen helpen een betere Blogger en Fotograaf te worden te worden en mogelijk dingen te zien waar ik zelf nooit aan had gedacht. Als ik bijvoorbeeld nog nooit iemand had laten reageren op mijn Foto’s, dan was ik bepaalde fouten blijven maken

Ik neem negatieve opmerkingen met een korreltje zout, want wat ik doe is kunst en niet elke kunstenaar wordt daarin begrepen.

Ik neem negatieve opmerkingen niet te hard op en laat mijn creativiteit en passie niet verstikken.

‘Je ziet een soort ongemak met literatuur als vrijplaats waar ruimte is voor fantasie, ook al schuurt die tegen allerlei economische, politieke of morele grenzen’

Thijs Lijster Kunst- en cultuurfilosoof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.