Video ‘De Politieke Structuur Van België’

Video ‘De Politieke Structuur Van België’

Waarover gaat deze video ivm politiek? In deze video wordt de politieke structuur van België op een zo eenvoudig mogelijke manier uitgelegd. Als dit je eerste verkiezingen zijn, kan deze crash course zeker en vast van nut zijn bij het begrijpen van die toch wel niet altijd even eenvoudige politieke structuur van België. Hoe zit België precies ineen op politiek vlak? De politieke structuur van België is misschien ietwat complex, maar met deze WeZooz Academy verkiezingsspecial crash course ben je zeker en vast klaar voor de verkiezingen. In elke samenleving is er nood aan regels en wetten en in een democratie mag het volk hier mee over beslissen. Daarom kiezen mensen volksvertegenwoordigers (politici). Deze zetelen in de kamer en samen met de senatoren die in de senaat zetelen, vormen ze het federaal of nationaal parlement. Hier worden voornamelijk wetten gestemd. Een groepje ministers met aan het hoofd de eerste minister of premier (samen de “regering” genoemd) zorgt er dan weer voor dat die wetten correct worden uitgevoerd. Dit federaal parlement en deze federale regering hebben een aantal bevoegdheden zoals defensie, justitie, sociale zekerheid, enz. Maar hiernaast beschikt België ook nog over een aantal gemeenschappen en gewesten. Een gemeenschap is gebonden door taal. Zo is er de Vlaamse, de Franse en de Duitstalige gemeenschap. Deze gemeenschappen hebben elk ook een eigen parlement en regering en zijn verantwoordelijk voor enkele andere bevoegdheden zoals gezondheid, cultuur, onderwijs, …. Een gewest is plaatsgebonden. Zo is er een Vlaams, een Waals en een Brussels hoofdstedelijk gewest met opnieuw elk hun eigen parlement en regering. Behalve dan het Vlaamse gewest. Dat heeft hetzelfde parlement en dezelfde regering als de Vlaamse gemeenschap. De bevoegdheden van de gewesten zijn economie, energie, huisvesting, werk, ….

Vriendelijke Groet

#Theo-Herbots-Kandidaat22-Lijst-Open-Vld

PS. Bekijk ook de andere Berichten KLIK ==>>HIER<<

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.