10 Methoden om jezelf in een e-mail te introduceren en een reactie te krijgen

TRANSLATE THIS BLOG HERE

10 Methoden om jezelf in een e-mail te introduceren en een reactie te krijgen

Het versturen van introductiemails naar potentiële klanten, werkgevers of medewerkers is een van de grootste uitdagingen van het professionele leven in het digitale tijdperk. We worden allemaal dagelijks overspoeld met e-mails. In sommige sectoren en sommige posities kan e-mail het grootste deel van iemands werkdag in beslag nemen. Geen wonder dat zoveel professionals overslaan bij het openen van e-mails van onbekende afzenders, laat staan ​​reageren op hen! En toch zijn koude e-mails een waardevolle zakelijke techniek die u niet wilt negeren. Werk in plaats daarvan aan uw strategie om deze ongemakkelijke e-mails om te zetten in vruchtbare verbindingen.

De meeste taken waarmee digitale professionals vandaag worden geconfronteerd, zijn vrij nieuw van aard. Een paar decennia geleden kon je niet alleen zelf een website maken of sociale netwerken gebruiken om je bedrijf te promoten. De introductie van jezelf in een e-mail is een vergelijkbaar recent fenomeen, maar als het op deze taak aankomt, zijn de basisvaardigheden die verantwoordelijk zijn voor een succesvolle inleidende e-mail al zo lang aanwezig als commerciële relaties. Het gaat allemaal om het tot stand brengen van een menselijke verbinding en het vermogen om een ​​win-win situatie te presenteren.

Dit betekent niet dat je gewoon kunt e-mailen wie en wat je maar wilt. Als u een echt gesprek wilt starten, moet u strategieën bepalen voordat u op ‘Verzenden’ klikt. Lees verder om onze deskundige tips voor het invoeren van jezelf in een e-mail te ontdekken.

01. Begin met een onderwerpregel die niet kan worden genegeerd

Laten we eerlijk zijn: als je een e-mail ziet van een onbekende met een onderwerpregel die als volgt luidt: “Een kans die je niet wilt missen!” Hoe lang duurt het voordat je markeert als spam of prullenbak? De onderwerpregel van uw e-mail is misschien wel het belangrijkste element. Zie het als een geheim wachtwoord voor een echt geweldig feest. Als je gewoon de juiste woorden zegt bij de ingang, sta je met je voet door de deur.

Je eerste uitdaging is om duidelijk te maken dat je geen spammer bent. Aangezien de ontvanger uw naam waarschijnlijk niet zal herkennen, moet de onderwerpregel enige persoonlijke taal hebben die het onderscheidt van massale e-mailcampagnes. Scheid uzelf af van adverteerders met echte referenties en gebruik alleen het eerste woord van de zin. Beschouw iets in de trant van:

“Hey [naam]. In de hoop om te praten over [bedrijf / werk / thema] ” 
” Vraag over [bedrijf] ” 
” Re: uw [artikel / bericht / interview] over [thema] “

Om een ​​goede onderwerpregel te bedenken, stellen we een klein experiment voor: besteed de komende drie dagen aandacht aan uw inbox en overweeg de onderwerpregels waarvan u houdt en diegene waar u geen last van heeft. Probeer de patronen te vinden van wat je aanspreekt en waarom.

Begin met een onderwerpregel die niet kan worden genegeerd

02. Strategiseer de eerste zinnen

Je hebt het gehaald! Je onderwerpregel was zo goed dat je een klik kreeg. Nu komt fase twee: ervoor zorgen dat u een antwoord krijgt. De eerste paar zinnen van je koude e-mail zullen bepalen of dat gebeurt, dus je moet ze strategisch benaderen. Het doel is om de ontvanger kort en duidelijk uit te leggen waarom u contact zoekt en wat er op het spel staat, zowel voor uzelf als voor hen. Geef kort aan wat u wilt aanbieden:

“Ik zoek naar een mogelijke samenwerking. [details] ” 
” Ik ben je project tegengekomen op [thema] en dacht dat je geïnteresseerd zou zijn in ons werk op [thema]. [details] ” 
” Ik begrijp dat uw bedrijf misschien op zoek is naar een [positie] en ik wilde mezelf voorstellen als kandidaat. [Details]”

Als u een verbinding met de ontvanger kunt vermelden, kunt u hier het volgende doen:

“Ik hoorde over uw bedrijf via mijn collega, [naam].” 
“[Naam] van [bedrijf] heeft me aangeraden om contact met u op te nemen.”

03. Bewijs dat je je onderzoek hebt gedaan

Wanneer u iemand e-mailt die u nog nooit hebt ontmoet en hun aandacht vraagt, wilt u laten zien dat uw interesse in hun werk oprecht is. Je e-mailt niet alleen om te verkopen of te promoten, je wilt ze specifiek verkopen of promoten, omdat je gelooft dat je samen een geweldige combinatie kunt maken. Dit vereist dat u uzelf vertrouwd maakt met hun individuele of het werk van hun bedrijf. Het vereist ook zorgvuldig weven in die vertrouwdheid in de e-mail.

Subtement is belangrijk in deze context. Je wilt zeker niet als een overdreven enthousiaste fan klinken. Je wilt overkomen als geïnteresseerd, niet wanhopig. Hier zijn een paar nuttige illustraties:

“Ik volg uw bedrijf op Twitter en was enthousiast om te horen dat […]” 
“Ik vind uw recente werk op […] heel goed en ik denk dat we enkele gemeenschappelijke interesses hebben.” 
“Met de focus van uw bedrijf op […], denk ik u vindt ons platform nuttig in uw werk op […] “

04. Heb vertrouwen, geen ‘verkoop’

Doe je best om ervoor te zorgen dat je koude e-mail niet als een verkooppraatje overkomt, ook al bevat het er in feite een. Schrijf als een mens, niet als een robotachtige spammer. Vergeet niet dat aan de andere kant van het scherm iemand anders is die niet geïnteresseerd is in een algemene marketingparagraaf. In plaats van een advertentie, stuur ze dan een zelfverzekerde introductie, bijvoorbeeld:

“Mijn bedrijf biedt digitale marketingdiensten voor onafhankelijke musici en bands. We helpen onze klanten met het online promoten van hun muziek en het bereiken van een breder publiek. “

Een professionele en energieke toon laat uw ontvanger luisteren.

05. Benadruk wat er in zit voor hen

Voortbouwend op de laatste twee punten, kan een manier om de aanraking met ‘salesy’ te vermijden, zijn om de aandacht weg te houden van uw product, uw bedrijf of uw service en in plaats daarvan te focussen op uw gesuggereerde samenwerking met de ontvanger. Met andere woorden, in plaats van te pronken met uw bedrijfsmiddelen, schrijft u over hoe u ze zult gebruiken ten voordele van de e-mailontvanger:

“Ik heb gewerkt als cyberbeveiligingsadviseur voor verschillende organisaties, waaronder [details]. Ik geloof dat ik [bedrijfsnaam] waardevolle inzichten kan bieden over hoe u uw bedrijf en uw klanten kunt beschermen tegen schadelijke aanvallen, en ik kan met uw team samenwerken bij het implementeren van uitvoerbare stappen om dit te doen. “

Benadrukken wat er in zit voor hen

06. Houd het kort

Misschien voel je je verleid om een ​​uitgebreide e-mail te schrijven met je creatieve visie en details over je ervaringen en kwalificaties. Weersta die drang. Je hebt hard gewerkt om ervoor te zorgen dat er op je koude e-mailadres wordt geklikt en je wilt de lezer niet kwijtraken door ze te overbelasten met eindeloze tekst.

We raden u aan uw e-mail in drie korte delen te splitsen:

Opening (1-2 zinnen). 
Aanbieding (2-3 zinnen). 
Suggestie om verder te gaan (1-2 zinnen) – we zullen binnenkort meer over dit onderdeel uitleggen.

Zorg ervoor dat u elke sectie in afzonderlijke paragrafen splitst, zodat de e-mail licht lijkt in plaats van volumineus.

07. Pas je toon aan de context aan

Inleiding e-mails zijn er in verschillende soorten en stijlen. Hoewel respect en hoffelijkheid altijd vereist zijn, kan uw keuze van bewoording variëren, afhankelijk van een aantal factoren. Overweeg eerst de context van de inleiding. Als u contact opneemt met iemand met een aanbod om een ​​demo voor uw service uit te voeren, probeert u die persoon om klant te worden. Als u een samenwerking aanbiedt met een artiest in uw vakgebied, probeert u een professionele relatie tussen gelijken tot stand te brengen. En als u een krachtige speler in uw branche benadert met een aanbod om voor uw bedrijf te werken, probeert u ze te werven om lid te worden van uw team. Dit zijn verschillende sociale situaties die een iets andere houding vereisen.

Naast de relatie tussen uzelf en de ontvanger, kan de context verschillen op basis van professionele velden. Verschillende industrieën hebben verschillende culturele codes. De toon en het vocabulaire dat u in uw e-mail toepast, moeten overeenkomen met wat gebruikelijk is in het veld van de e-mailontvanger. Stel dat u – een advocaat – een art gallery-eigenaar e-mailt over beurscontracten. Je wilt beslist niet in juridisch jargon schrijven. Voor professionals die met klanten werken op verschillende gebieden (ontwerpers, consultants, enz.), Is dit nog belangrijker. Als dit op u van toepassing is, past u de inhoud van uw koude e-mail aan de professionele cultuur van elke ontvanger aan.

08. Kies je links zorgvuldig

In een introductie-e-mail zijn afleidingen uw vijand. U wilt dat uw lezer gefocust blijft op de e-mail en de bedoeling heeft om u een antwoord te sturen. Het risico van het toevoegen van links naar uw e-mail is dat u de ontvanger uitnodigt om elders te kijken. Aan de andere kant kunnen links naar externe websites aantonen hoe ervaren en getalenteerd u bent, en uw ontvanger laten zien dat u serieus bent over wat u doet.

Maar geen zorgen, er is een oplossing voor dit dilemma. Volg eenvoudig deze richtlijnen:

  • Gebruik een link als u de ontvanger moet doorverwijzen naar cruciaal aanvullend materiaal dat niet in de e-mail kan worden opgenomen, zoals een portfolio van uw werk als professionele fotograaf.
  • Als u de ontvanger vraagt ​​om een ​​taak uit te voeren, zoals RSVPing bij een evenement of aanmelden voor een demo, voegt u een directe link naar die pagina toe.
  • Gebruik uw e-mailhandtekening om links toe te voegen voor nuttige, maar niet vitale pagina’s, waaronder uw persoonlijke website of uw Twitter-profiel.
  • Gebruik niet meer dan één link in de e-mailtekst en meer dan twee links in uw handtekening.
  • Gebruik link verkorting diensten zoals Bitly als uw links op de langere of rommelige kant vallen.

09. Wees duidelijk over de volgende stap

Tot nu toe heb je zo’n geweldig werk gedaan dat je in staat was om je e-mail te openen en zelfs te lezen. Dat is fantastisch! Maar het uiteindelijke doel blijft nog steeds: zal je terug horen? Heb je met je e-mail een voet tussen de deur gekregen? Om het gesprek nog een niveau hoger te krijgen, moet uw e-mail heel duidelijk zijn over hoe de volgende stap eruit ziet.

Uw e-mail moet een call-to-action (CTA) bevatten die de ontvanger motiveert om iets in beweging te zetten. Hoewel de CTA hen uitnodigt om de volgende stap te zetten, bent u nog steeds degene die de voorwaarden instelt. Verwar ze niet met te veel opties. Kies een actie die u prioriteert en stuur ze in die richting:

“Ik wil het gesprek graag voortzetten met een kort telefoontje. Wanneer zou een goede tijd voor jou zijn? ” 
” We hebben volgende week nog steeds beschikbare slots voor ons webinar en zouden het geweldig vinden als je kon meedoen. U kunt hier RSVP gebruiken. ” 
” Ik heb deze demo van 30 seconden voor u opgezet. Neem een ​​kijkje en laat me weten hoe je verder wilt gaan. “

Wees duidelijk over de volgende stap

10. Meld u af als een vriendelijke professional

Nog iets kleins om je e-mail af te ronden: een geweldige afsluiting. De vuistregel over branchespecifieke formulering is hier ook van toepassing, hoewel sommige richtlijnen breed kunnen worden toegepast. “De jouwe” klinkt veel te persoonlijk, terwijl “oprecht” te koud en stijf is. U wilt iets vinden tussen deze twee polen, met goede opties als: “Beste”, “Bedankt”, “Proost” of “Vriendelijke groeten.” Merk op hoe al deze een verkorte, meer informele versie gebruiken in plaats van de volledige ” Het allerbeste, “” Met vriendelijke groeten, “etc.

Het zou leuk zijn om je af te melden met een vriendelijke herinnering dat je van plan bent om een ​​lopend gesprek te voeren, iets in de trant van:

“Ik kijk uit naar uw antwoord.

Bedankt, 
Theo-Herbots “

Maak uw eigen website of vraag hulp aan Theo-Herbots

Klaar om uw online aanwezigheid op te bouwen? Maak een website met Wix!

Van The Wix Team

Vragen? Hulp nodig? wilt U dat wij U helpen met Uw website?

Neem gerust contact

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.