Hoe een blog te starten: de definitieve gids

TRANSLATE THIS BLOG HERE

Hoe een blog te starten: de definitieve gids


Webontwerp

“Je schrijft niet omdat je iets wilt zeggen, je schrijft omdat je iets te zeggen hebt”, schreef F. Scott Fitzgerald.

Beslissen om een ​​blog te maken gaat hier alleen over. Het betekent niet dat je een van de grootste schrijvers aller tijden moet zijn, zoals Fitzgerald, of zelfs een professionele schrijver. In plaats daarvan is een blog een gelegenheid voor u, als persoon met een grote kennis van een bepaald onderwerp, om uw mening te verwoorden.

Met andere woorden, dit is de plek om je passie om te zetten in realiteit – om een beïnvloeder te worden in het door jou gekozen veld door je lezers te inspireren, op te voeden of simpelweg te entertainen. Het kan functioneren als een website op zichzelf of een gedeelte van een website. Dat klopt ondernemers, dit is ook een geweldig (gratis) platform voor het promoten van uw biz, producten of professioneel merk. Verder heeft bloggen de mogelijkheid om het verkeer naar uw website aanzienlijk te vergroten, waardoor u een welverdiende SEO-boost krijgt.

De uitdaging aangaan,

maar niet al te zeker waar te beginnen? Geen zorgen. We hebben een handleiding gemaakt die alles omvat wat u nodig hebt om van start te gaan. Van het kiezen van uw platform tot het maken van geweldige inhoud tot het promoten van uw artikelen, we hebben de juiste technieken zodat u weet hoe u een blog moet starten die uw publiek zal boeien:

 1. Bepaal je focus Er is vrijwel geen limiet als het gaat om waar je over moet bloggen. Onderwerpen kunnen variëren van marketingtips of modetrends tot een diepgaande gids voor het perfectioneren van de kunst van het maken van croissants. Als je er één op het oog hebt, zul je merken dat hoogstwaarschijnlijk het web vandaag vol zit met veel blogs die inhoud over hetzelfde onderwerp maken. Omdat je weet dat de competitie stijf is, is het belangrijk om je focuspunt te bepalen door je eerst af te vragen: hoe zal ik opvallen? Houd er rekening mee dat hoe meer uw onderwerp is, hoe groter uw kans is om ontdekt te worden. Als u bijvoorbeeld een foodblog maakt over de vele keukens die u met avocado’s als hoofdbestanddeel hebt uitgevonden, verhoogt u uw zichtbaarheid wanneer iemand ‘avocado-recepten’ doorzoekt. Hoewel, als u een blog maakt voor uw reeds gevestigde bedrijf, kan het wel niet altijd mogelijk om niche te worden. Daarom moet u zich richten op het produceren van inhoud die uw concurrenten niet hebben. Houd altijd rekening met de gouden regel van het schrijven van inhoud op internet. Kwaliteitsinhoud, dat lezers en de mysterieuze bots van Google behaagt, moet aan drie criteria voldoen: waardevol, uniek en nieuw.
 2. Kies een expressieve en passende naam
 3. Wanneer u een naam voor uw blog kiest, begint u met het maken van uw merk. Dat betekent dat, wat u ook beslist, uw visie moet belichamen. Wil je dat het speels en creatief is? Of serieus en duidelijk? Denk echt na over hoe je jezelf wilt presenteren aan de online wereld. In ieder geval heeft het altijd de voorkeur dat je naam op een of andere manier overeenkomt met je specialiteit en waar je over schrijft. Behandel tot slot een lijst met drie tot vijf opties waarmee u tevreden bent en dien deze in bij uw peers en potentiële lezers om hun mening te geven en u te helpen een winnaar te vinden. Als je eenmaal je perfect ingerichte blognaam hebt (My Stunning Blog), is het de beste praktijk om een domeinnaam te kiezen die precies hetzelfde is (www.mystunningblog.com) omwille van de consistentie en legitimiteit. Als u al een website heeft, maak uw blog dan een pagina binnen uw bestaande domein (www.mystunningwebsite.com/blog) en verbind uw website en blog met elkaar.
 4. Selecteer uw blogplatform Vervolgens moet je beslissen welk platform je voor je blog wilt gebruiken. Er zijn veel opties, dus u zult degene kiezen die aan al uw creatieve en operationele behoeften voldoet. De Wix Blog kan bijvoorbeeld eenvoudig worden ingesteld in slechts enkele minuten. Het enige wat u hoeft te doen is kiezen uit de vele prachtige websitesjablonen en eenvoudig uw inhoud toevoegen met intuïtieve slepen en neerzetten – of kiezen uit een reeks duizenden gratis afbeeldingen en video’s van hoge kwaliteit die al beschikbaar zijn. Niet alleen zorgt zijn revolutionaire oplossing ervoor dat je in een recordtijd een blog kunt starten, maar het geeft je ook alle tools die je nodig hebt om gemakkelijk een gemeenschap van volgers te laten groeien. U kunt bijvoorbeeld met hen in gesprek gaan via blogcommentaar, hen de mogelijkheid geven om zich te abonneren op uw nieuwsbrieven of uw berichten via sociale media te delen. Zodra uw blog actief is, kunt u inhoud toevoegen en bewerken, plus live chatten met lezers en meer via de on-the-go mobiele app . Het beste deel van alles? U kunt dit allemaal gratis en zonder een enkele regel code te bereiken.
 5. Pas uw ontwerpthema aan Kies uit een van de gratis en verbluffende sjablonen voor blogwebsites die uw stijl en doel weergeven. Dit is de beste manier om te beginnen, omdat ze alles bevatten wat een blogger van de 21ste eeuw online moet nastreven. Er zijn sjablonen beschikbaar voor elk genre: foodbloggers, fotografen, fashionista’s, enz. Ze zijn allemaal gemaakt door ons eigen team van ontwerpers, dat de nieuwste trends op de markt volgt . Zodra u uw beslissing neemt, kunt u elk deel van uw ontwerp op een zeer intuïtieve manier personaliseren door eenvoudig inhoud te slepen en neer te zetten met één muisklik. Als het gaat om het personaliseren van uw ontwerp, zijn er enkele zeer noodzakelijke factoren om in gedachten te houden:
  • Lettertypen: aangezien woorden een essentieel aspect van een blog zijn, is het noodzakelijk om de beste lettertypen te kiezen die passen bij het uiterlijk van uw site. Wat nog belangrijker is, deze moeten leesbaar en schoon zijn. Een veilige keuze is om Sans-serif-lettertypen te gebruiken omdat ze gemakkelijk te lezen zijn op een scherm. Typografie kan ook worden gebruikt als een hulpmiddel om hiërarchie in uw blogontwerp weer te geven, dat wil zeggen, met behulp van specifieke lettertypen om de aandacht op bepaalde woorden of koppelingen te vestigen. Gebruik ook niet meer dan drie om complexe en onaantrekkelijke esthetiek te voorkomen.
  • Kleuren: selecteer een perfect kleurenpalet dat zal verschijnen in het hele thema van uw blog (en mogelijk website). Je moet weten dat bepaalde kleuren bepaalde emoties oproepen, houd daar dus rekening mee bij het maken van je keuze. Blauw staat bijvoorbeeld voor betrouwbaarheid terwijl rood urgentie kan oproepen. Hoewel het opwindend is om regenboogvelden en kleurrijke eenhoorns voor te stellen, is de beste praktijk onder professionele merken om vast te houden aan slechts drie kleuren; een primaire, secundaire en accent.
  • Logo: een logo vertegenwoordigt de visuele identiteit van uw merk en daarom moet uw blog over een geschikte logo beschikken. Als blogger is schrijven de belangrijkste prioriteit, wat deze stap mogelijk tot een uitdaging kan maken, of zelfs duur als je een professional inhuurt. Daarom is de geschikte keuze de Wix-logomaker . Dit biedt een complete oplossing voor het maken van het logo. Na vier eenvoudige vragen over uw stijl en doel, kunt u kiezen uit honderden volledig aanpasbare opties. Vergeet niet om uw logo relevant en uniek te houden voor uw specifieke merk (dwz gebruik geen vogel voor uw bakkerijwebsite, tenzij uw naam hier op de een of andere manier verband mee houdt). Je tijd is waardevol als professional en daarom kan het een passender optie zijn om veel tijd te besparen in het ontwerpgedeelte van je blog en Wix ADI het allemaal voor je te laten doen. Op basis van uw antwoorden op enkele eenvoudige vragen, maakt deze kunstmatige ontwerpintelligentie automatisch een blog voor u, met lettertypen, lay-out en kleurenpalet al ingesteld, dit alles binnen enkele minuten.
 6. Biedt een vlotte navigatie-ervaring Wanneer iemand op uw website surft, zou hij een intuïtieve en efficiënte navigatie moeten ontvangen. Met andere woorden: een superieure gebruikerservaring (UX). Afgezien van dat dit het trendy woord van het moment is, is het een van de belangrijkste aspecten van uw site waarop u zich kunt concentreren. In essentie telt elk woord en beeld. En hier is een overzicht van hoe u de beste UX aan uw blog kunt leveren:
  • Bouw je menu: behalve de verplichte pagina’s – Home, About en Contact – bevatten verschillende menucategorieën voor de verschillende soorten berichten die je publiceert (reizen, recepten, vliegende yoga, etc.). Opties die bijna altijd een publiek lijken te trekken, zijn “Tutorials”, “Now Trending” en “Author’s Picks.” En met de Wix Blog wordt het, zodra je een categorie in een individuele post aanmaakt, automatisch toegevoegd als een menu-item.
  • Tags toepassen: dit zijn ongeveer 1-2 woorden per stuk die de belangrijkste punten van het artikel beschrijven (bijvoorbeeld: “glutenvrij” of “yogahoudingen”). Blogberichten in verschillende categorieën kunnen dezelfde tags hebben. Daarom wordt iemand die op een tag klikt of uw site doorzoekt, naar een nieuwe pagina geleid met alle berichten die die vermelding gebruiken.
  • Voeg een zoekbalk toe: gebruikers kunnen snel uw blog doorzoeken om berichten te vinden die gerelateerd zijn aan het onderwerp dat zij kiezen. Als een woord ergens in het bericht staat, niet alleen in de titel of hashtags, wordt het ook in de resultaten weergegeven.
  • Creëer intuïtieve website-inhoud: om lezerspubliek aan te moedigen, moet u website-inhoud toevoegen die hen aanspreekt. Uw “Over” -pagina zou een korte, maar aantrekkelijke beschrijving van de intentie van uw blog moeten bevatten. Op dezelfde manier moet al uw inhoud, van uw “Home” -pagina tot beschrijvingen en titels, dit advies volgen: beknopt en overtuigend.
  • Koppel uw logo aan uw startpagina: dit is een gebruik dat mensen van internet gewend zijn, waardoor het de moeite waard is om het te implementeren. U wilt dat gebruikers uw logo koppelen aan de naam en het merk van uw bedrijf. Daarom is het van cruciaal belang om het te koppelen aan uw domein en, samenhangend, de startpagina.
  • Contactgegevens opnemen in het voetgedeelte: voeg een gedeelte onder aan uw blog toe met uw telefoonnummer, e-mailadres en andere belangrijke contactgegevens zodat gebruikers u kunnen bereiken. Dit zal hun frustratie minimaliseren over het feit dat u krachtig moet zoeken om uw informatie te vinden.
 7. Begin met het plannen en maken van blogposts Als u uw lezers wilt verwelkomen, maakt u een inleidende post om iets over uzelf uit te leggen en de doelen van uw blog te beschrijven. Een goede optie is om een ​​korte enquête op te nemen om je kijkers te leren kennen en te vragen welk soort inhoud hen het meest interesseert. Hierna is het tijd om een ​​duik te nemen in de berichten die je wilde maken toen je aan deze blog begon. Het is duidelijk dat het maken van inhoud iets is dat je leert en dat je beter wordt in de verlenging met verbetering en een beter begrip van je publiek. Een geweldige plek om te beginnen is door een blogschema te maken om je onderwerpen te diversifiëren en te bepalen hoe vaak je wilt posten. Bouw een tabel die elke dag en week bevat met de overeenkomstige titel van het bericht dat je dan wilt behandelen. Zoek een strategisch evenwicht in uw inhoud. Kortom, u zult op wekelijkse basis diverse inhoud op de website willen plaatsen. Houd voor elke afzonderlijke blogpost deze cruciale tips in het achterhoofd:
  • Maak geweldige inhoud. Geweldige inhoud is wat je onderscheidt van alle andere blogberichten. Als je nieuw bent in de blogwereld, zal deze ondersteunende handleiding je helpen bij het schrijven van de perfecte blogpost . Van de kop tot de intro en het lichaam, we hebben jou gedekt. Vergeet niet altijd eerst na te denken over de bedoeling van je blogpost, dan kun je de toeters en bellen toevoegen om je publiek te verleiden.
  • Gebruik trefwoorden om onderwerpen te inspireren. Hiermee kunt u zien welke relevante onderwerpen de meeste mensen willen lezen. Bovendien kunnen ze je blogberichten en titel inspireren. Google Keyword Planner is de beste plaats om deze opties te ontdekken en de juiste voor uw artikelen te kiezen.
  • Voeg 2-3 foto’s in. Deze zouden moeten passen in de inhoud waarover u schrijft. Het is het beste om geënsceneerde stockfoto’s te vermijden. U kunt kiezen uit veel kwaliteitsafbeeldingen die al voor u beschikbaar zijn in de Wix-editor, of bladeren door gratis stockfoto’s en video’s op internet . En met Wix Pro Gallery kunt u ook een professionele galerij toevoegen aan individuele berichten. Ten slotte, bovenop de foto’s die u in uw artikelen plaatst, vergeet niet om een ​​uitgelichte afbeelding op te nemen, die metaforisch de cover van uw boek is.
  • Implementeren van calls-to-action (CTA’s). Neem ten minste één duidelijke intentie op over hoe u een lezer in uw blogberichten wilt omzetten: een CTA . Dit is een link die is ingesloten in je blog en waarin de duidelijke bedoelingen zijn vermeld, namelijk ‘een account maken’ of ‘abonneren op onze mailinglijst’.
  • Niemand houdt van een copycat! Uw inhoud moet uniek zijn, omdat Google niet alleen alles weet en ziet, maar het is ook tegen de wet om te plagiëren.
 8. Focus op zoekmachine optimalisatie (SEO) SEO, wanneer correct gedaan, trekt meer verkeer naar uw blog en helpt het hoger te scoren in zoekresultaten. De eerste stap hier is om te worden herkend door zoekmachines – de meest populaire is Google. Op dezelfde manier zijn Wix-websites gebouwd met de juiste tools om uw site binnen enkele seconden zichtbaar te maken . Nadat u dit proces hebt uitgevoerd (ook wel indexering genoemd), zijn er nog enkele stappen die u moet uitvoeren om te worden geoptimaliseerd. We kwamen met de meest uitgebreide en duidelijke SEO-gids voor bloggers . Neem de tijd om het te lezen, want het helpt je om fouten te voorkomen. In de tussentijd kunt u deze korte samenvatting al bekijken:
  • Zoekwoorden. Dit zijn de doelen die u wilt targeten om hoger te scoren bij specifieke woordzoekopdrachten. Zoekwoorden zijn ook hoe u weet dat u de juiste doelgroep bereikt met uw inhoud. Zoals, als je blog over fotografie gaat, zou je “schiettechnieken” kunnen gebruiken vanwege het hoge zoekvolume en de relevantie ervan. Weet u niet zeker welke zoekwoorden moeten worden getarget? De beste en meest gebruikte methode om relevante opties te vinden, is Google AdWords en hun Keyword Planner. Voor meer inspiratie helpen deze 10 essentiële (en gratis) SEO-tools je bij het vinden van de juiste onderwerpen voor je blog.
  • Onpage-optimalisatie. In de pagina’s en secties van de blog zelf zijn trefwoorden ook van cruciaal belang. U moet onderzoeken en kiezen welke geschikt zijn voor uw site. Voeg ze vervolgens zo natuurlijk mogelijk in de titels, beschrijvingen en URL’s van uw pagina’s in. Een handige optie om uw kansen te vergroten om door Google en de bijbehorende lezers te worden ontdekt, is om de Wix SEO Wiz te gebruiken . Deze eenvoudige hulpbron is al beschikbaar op uw Wix-blog om uw SEO te stimuleren met een grondig stappenplan en aanbevolen zoekwoorden.
  • Individuele berichten optimaliseren. Hetzelfde concept van trefwoorden is ook van toepassing op elk artikel. Neem relevante zoekwoorden op in uw bericht op de belangrijkste plaatsen die Google en andere zoekmachines zullen vinden. Deze omvatten uw berichttitel (eenmaal), de inleidende paragraaf (een keer), de hoofdtekst van het artikel (twee tot vier keer) en de titel en beschrijving van de SEO (één keer per keer).
  • Alt-tekst voor afbeeldingen. Omdat zoekmachines geen foto’s kunnen lezen, gebruiken we alt-tekst als een korte beschrijving toegevoegd aan elke afbeelding om ze te helpen begrijpen en herkennen wat het is. Dit is een plaats om ook geschikte trefwoorden op te nemen. Wanneer iemand ze vervolgens doorzoekt, bestaat de kans dat uw afbeelding wordt weergegeven in Google Afbeeldingen zoeken, zodat gebruikers via een link toegang hebben tot uw artikel.
  • Interne links. Dit zijn links in je berichten om van het ene artikel naar het andere op je blog te komen. Als je bijvoorbeeld een bericht plaatst over “How to Master Basic Yoga Poses” en je discussieert over houdingen voor beginners, dan kun je hier een link maken naar een artikel dat je hebt gemaakt met de titel: “10 manieren om de neerwaartse confrontatie met de hond te beheersen”.
 9. Maak je blog mobielvriendelijk Een mobielvriendelijke blog is een versie van uw website die geschikt is voor mobiele apparaten. Dit betekent dat het is gemaakt om alle componenten van je blog gemakkelijk toegankelijk te maken voor lezers die onderweg zijn. Dit is niet alleen handig, maar het is ook een must in de hedendaagse wereld van technologie – wanneer meer dan 50% van het internet wordt verbruikt via een smartphone of tablet. Om het een extra prioriteit te maken, kondigde Google zijn Mobile-First Index Revolution aan , dat wil zeggen: websites (inclusief blogs) staan ​​nu eerst en vooral op hun mobiele versie. Samenvattend, de eerste stap om te worden herkend door de zoekmachine en geoptimaliseerd voor SEO is nu om een ​​mobielvriendelijke website te verwerven. Wees niet bang! U hoeft niet met een microscoop te werken aan het ontwerp van uw site om een ​​verbluffend resultaat te bereiken. De Wix-editor maakt automatisch een versie van uw site die is geoptimaliseerd voor alle apparaten en schermen.
 10. Drievoudig controleren en publiceren We weten dat het intimiderend kan zijn om die enge knop in te drukken. Daarom hebben we deze handige checklist gemaakt met dingen waar u op moet letten voordat u uw website publiceert . Om ervoor te zorgen dat uw site wordt verwelkomd in de online wereld zoals u van plan was, moet u er vooraf een voorbeeld van maken (zowel mobiel als desktop). Laat een familielid of vriend check-over dat alles grammaticaal correct is; wanneer we zelf inhoud schrijven, overzien we vaak kleine fouten. Controleer dan of de inhoud er uitziet zoals u dat wilt? Werken alle koppelingen? Kunnen gebruikers zich abonneren? En leiden alle menu-opties naar de juiste pagina’s? Zodra je het opnieuw en opnieuw hebt gecontroleerd, kun je eindelijk op de knop “Publiceren” klikken!
 11. Promoot uw artikelen Gefeliciteerd! Je blog is nu live en ziet er goed uit. Live nemen was echter pas de eerste stap. Nu moet u de aanvullende, noodzakelijke stappen nemen om ervoor te zorgen dat al uw harde werk wordt gezien. Er zijn veel manieren om verkeer naar uw blog te leiden en uw artikelen te promoten; hier zijn enkele van de belangrijkste:
  • Optie om in te schrijven. Als u een community wilt bouwen die regelmatig uw inhoud doorzoekt, geeft u lezers deze optie op een duidelijke en zichtbare plaats op uw site. Op de Wix Blog is het al ingebed in het ontwerp met een optie om te slepen en neer te zetten naar een positie naar keuze.
  • Email reclame. Met uw lijst met abonnees, is de eerste stap in e-mailmarketing om te beginnen een inleidende e-mail, waarin uw blog wordt uitgelegd en uw publiek een optie krijgt om zich te abonneren. Vanaf hier krijg je inzicht in het aantal geïnteresseerde mensen. Dit is echter nog maar het begin van je blogreis, dus deze aantallen zullen groeien. En je kunt gemakkelijk e-mails maken via Wix ShoutOut om je blogposts te versturen. Met deze tool kunt u alles doen, van het aanpassen van het ontwerp, het integreren van contacten, automatisch plaatsen op sociale media en het bijhouden van uw statistieken.
  • Sociale media. Omdat uw lezers voortdurend hun sociale feeds controleren voor leuke en invloedrijke informatie, zijn dit enkele van de beste plaatsen om uw blog te promoten. Dit is met name het geval als u al sociale mediapagina’s heeft, omdat u hier waarschijnlijk uw abonnees zult bereiken met aantrekkelijke bijschriften en inhoud. De Wix-blog bevat al een sociale balk onder elk nieuw artikel, zodat uw gelukkige lezers uw creatie onmiddellijk kunnen delen met hun communities op Facebook, Twitter en meer.
  • Gemeenschap van volgers. Gebruikers hebben de mogelijkheid om uw blog te volgen. Dit betekent dat ze lid worden van uw community door in te gaan op uw berichten en updates over uw nieuwe inhoud te ontvangen. En als je echt geboeid bent door de gedachten van een lid, is er een optie om van hen een bijdragende schrijver aan je blog te maken.
 12. Meet en verbeter uw prestaties Om voorop te blijven lopen en content van de wereld te blijven bevrijden, is het van groot belang om een ​​stapje terug te doen en de prestaties van uw blog als geheel te begrijpen. Houd de vinger aan de pols, want de enige manier om te verbeteren is om te zien wat wel en wat niet werkte. Om het succes tot het einde van je werk tot nu toe te meten, voltooi een diepgaande analyse van de prestaties van je blog. Als u zich wilt verdiepen in deze waardevolle informatie, moet u ervoor zorgen dat u over trackingtools en analyses beschikt op uw website . Een populaire keuze onder deze is Google Analytics om te zien hoe mensen reageren op uw berichten (hoeveel lezers, hoe lang gaan ze lezen, enz.) En Google Search Console om een ​​duidelijk beeld te hebben van het organische verkeer dat uw blog ontvangt. Telkens wanneer u een succesvol bericht ziet, of het nu een titel, een inhoudsopmaak of een afbeelding is, kunt u het identificeren en soortgelijke inhoud maken voor de toekomst. U kunt uw resultaten ook volgen door feedback te ontvangen via klantonderzoeken. Een laatste geschenk: omdat je het waard bent, hebben we de beste bloggereedschappen afgerond, zodat je goed op weg bent om een ​​echte professional te worden.

Klaar om wat kennis te laten vallen? Start nu je eigen BLOG ==>>

Jennifer Kaplan

Door Jennifer Kaplan Community Writer, Wix Over de Wix Blog

arrow icon

Voeg je bij 10.304 andere volgers

Vriendelijke Groet en bedankt voor Uw Bezoek en Uw Vertrouwen

#Theo-Herbots

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.