Madeleines + rabarber + advokaat = trifle

Cuberdon & Macaron

Het voorbije weekend stond volledig in het teken van mijn dochters’ verjaardag. Een kidsparty  met heerlijke plancha-pancakes op zaterdag en een uitgebreid taarten- en dessertfestijn op zondag, zorgden ervoor dan ik menig uur in de keuken vertoefde. Het was een  leuk, arbeids – en  afwasintensief én bijzonder inspirerend. Het boek ‘Janneke’s favoriete desserten’ gebruikte is als leidraad voor het samenstellen van deze ‘taartenslag’. En ja hoor, ik ben alweer een paar geweldige recepten rijker…

IMG_2951

Wat heb je nodig?  10 madeleines, 600g rabarber, 6 el suiker, 4 el advocaat, 2 el poedersuiker, 400g mascarpone.

Hoe ga je te werk? Maak eerst de ovenrabarber : neem een ovenschotel, maak de rabarber schoon en snij in in de lengte door. Bestrooi met 6 el suiker en bedek met een vel alu-folie. Schuif de rabarber in een voorverwarmde oven van 200 graden en laat een 12-tal minuten smoren. Haal de schotel uit de…

View original post 40 woorden meer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s