Theo-Herbots Mantelzorger en Vrijwilliger

Theo-Herbots Mantelzorger en Vrijwilliger

TRANSLATE HERE

Hier beneden een slider met gepubliceerde berichten

Maar bekijk ook de rest eronder

Om de berichten in de Slider te bekijken

Druk gewoon op de link van het bericht

Opgelet

Lees dit bericht van boven tot beneden, vooraleer op de aangebrachte linken beginnen te klikken.

Dit zodat U geen Belangrijke informatie mist.

Toch op een link geklikt? Alles goed bekeken?

Kom dan terug naar deze pagina om op de volgende link te klikken.

Een kleine moeite waar U geen spijt zal over krijgen

food and drinks inside the carton box

Voorwoord

De berichten die ik hier in het verleden heb gepubliceerd, blijven bestaan, maar zullen geleidelijk worden overgebracht naar een andere blog, ik ga deze Blog vooral gebruiken over onderwerpen zoals, mantelzorg, Vrijwilligerswerk en andere problemen in onze Maatschappij

Waarom?

Sinds ik begon als Vrijwilliger in De Zorgsector, ondervind ik steeds meer en meer hoe onderbemand de personeelsdiensten er overal zijn, dit ten koste, niet alleen van Het Personeel, maar ook te koste van mensen die moeten verzorgd worden.

Daarom:

Wil ik via deze Blog, mensen ertoe aanzetten een studierichting te kiezen in De Zorgsector en ook mensen die over de nodige vrije tijd beschikken, zich aan te melden als Vrijwilliger, ten goede van Personeel en Patiënten

Verneem alles over mijn Vrijwilligerswerk

Theo-Herbots-Vrijwilliger in de Sociale sector Waarom? || Volunteer in the Social Sector Why?

Geplaatst op  door Theo-Herbots-Journalist-Fotograaf-Gezondheidsconsulent

Theo-Herbots-Vrijwilliger in de Sociale sector Waarom?

Er komen spoedig meer berichten in deze categorie Vrijwilligerswerk

Theo-Herbots-Vrijwilliger in de Sociale sector Hoe het begon

Door tegenslagen in Het Leven waar ik geen vat op had, heb ik veel verdriet, pijn en armoede gekend.

Zonder de hulp of de steun van vele buitenstaanders, had ik dit alles niet kunnen blijven dragen.

Maar gaandeweg is dank zij die hulp alles beginnen te beteren in mijn leven.

Maar er zijn vele anderen die die steun ook kunnen gebruiken en daarom

Theo-Herbots-Vrijwilliger in de Sociale sector Over

Toen ik als Theo-Herbots -Vrijwilliger, begon in 2017, heeft dit een enorme impact gemaakt dankzij de hulp van velen in de Tiense gemeenschap. De kern van mijn werk ligt in de voortdurende passie en toewijding die ik breng in het scala aan projecten waaraan ik deelneem. Doe alsjeblieft met mij mee door mijn inspanningen te ondersteunen om een betekenisvol verschil te maken in het leven van anderen.

Theo-Herbots-Vrijwilliger in de Sociale sector Het strand schoonmaken

Theo-Herbots-Vrijwilliger in de Sociale sector Informatie

Het is ongelooflijk hoe een klein idee kan uitgroeien tot iets heel bijzonders. als Theo-Herbots -Vrijwilliger ben ik geworteld in de overtuiging dat we allemaal een inherente verantwoordelijkheid hebben om een betekenisvol verschil te maken in onze gemeenschap. Met een verscheidenheid aan actieve projecten gebruik ik mijn vaardigheden en middelen om mijn doelen met succes te bereiken.

Sinds ik begon in 2017 ben ik er trots op om te zien hoe mijn activiteiten in de Tiense gemeenschap en daarbuiten ten goede zijn gekomen.

Meedoen? Draag bij aan ons werk door vandaag nog te doneren 

Theo-Herbots-Vrijwilliger in de Sociale sector

Theo-Herbots-Vrijwilliger in de Sociale sector 

Mijn missie

Het is zo gemakkelijk om in een patroon van apathie te vervallen terwijl we door ons leven gaan. mijn activiteit is geboren uit een toewijding om te stoppen met het passeren van de echte problemen van de samenleving en er direct mee om te gaan. Ik heb mij ten doel gesteld om degenen te helpen die het het meest nodig hebben. Theo-Herbots -Vrijwilliger is er om te helpen, en ik geloof dat verandering mogelijk is als we er ons hart en verstand op richten.

Theo-Herbots-Vrijwilliger in de Sociale sector, Het Vervolg

Sommige taken die ik op me nam, waren zo zwaar om alleen uit te voeren, dat ik verder gegaan ben met vrijwilligerswerk binnen Samana (organisatie ter ondersteuning van Mantelzorgers) en bij Present omdat ik van uit deze goed georganiseerde organisaties enorme steun ontvang, logistiek, opleidingen en veel meer

Een mens zonder doel is als:

Een vis zonder water, hij sterft.

Mijn Doel is

Mensen Helpen

Geen mens kan Gelukkig zijn zonder geloof in eigen kunnen om dit doel te bereiken

Ik wil en zal mijn Doel bereiken en Mensen Helpen

Theo-Herbots-Vrijwilliger in de Sociale sector Meer over Samana

Wie in een zorgsituatie terecht komt, zit vaak met heel wat vragen zoals:  “Waar vind ik iemand die me kan helpen bij medische verzorging?, Op welke premies heb ik recht?, Kan iemand helpen met het poetsen?”…

Samana helpt je op weg naar de juiste informatie:

  • Zo organiseren jaarlijks tal van informatiesessies over diverse thema’s. Zoek naar een infosessie in je buurt.
  • Mantelzorgers kunnen op Ma-zo.be terecht voor contact met mede-mantelzorgers en heel wat actuele en praktische informatie.

Daarnaast hebben we ook verschillende producten ontwikkeld met specifieke informatie voor mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers. Je ontdekt ze hieronder…
Neem zeker ook een kijkje op onze webshop waar je enkele interessante boeken en brochures kan bestellen.

Momenteel ben ik Werkzaam in De Alexianen Zorggroep Tienen

Missie

De kernopdracht van onze organisatie, de Alexianen Zorggroep Tienen, is het aanbieden van hoogwaardige zorg. Hierdoor willen wij de kwaliteit van leven verbeteren van de mensen die op ons een beroep doen. Dit is onze bijdrage aan een meer humane samenleving. Dit is onze maatschappelijke opdracht.

Het beleid wordt gevoerd vanuit een heldere en mensgerichte organisatiestructuur, waarin leidinggevenden bereikbaar en aanspreekbaar zijn en waarin aandacht is voor communicatie, overleg en participatie.

Wij voeren een proactief beleid, we staan open voor nieuwe noden en zorgvormen en formuleren daarop antwoorden. Wij houden ‘de vinger aan de pols’ van wat er leeft in de maatschappij, wat wetenschap ons aanreikt en de praktijk ons leert. We durven van daaruit nieuwe paden bewandelen.

Over de wijze waarop we die opdracht uitvoeren, willen we verantwoording afleggen. Ons beleid wil gekenmerkt zijn door transparantie: transparantie naar de gemeenschap, de medewerkers en de mensen die op ons een beroep doen.

We hechten veel belang aan communicatie: communicatie met onze medewerkers, patiënten, bewoners en cliënten en hun hele familie, communicatie met stakeholders en de ruime gemeenschap.

Slechts de beste zorg is goed genoeg voor onze patiënten. Daarom kiezen wij voor een geïntegreerd kwaliteitsbeleid, dat de lat hoog legt. Streven naar excellentie van zorg is de essentie van ons engagement.

We vervullen deze opdracht ‘in samenwerking’, met onze partners in de zorg. Wij streven met hen naar complementariteit en afstemming van het zorgaanbod waardoor efficiëntie en kwaliteit van zorg verbeteren.

Bekijk hieronder de missie van de verschillende entiteiten:

Let wel:

Ik ben gehouden aan het Beroepsgeheim en ga hier dan ook geen persoonlijke informatie verspreiden, noch van De Bewoners, Noch van Het Personeel, noch van De Vrijwilligers. Zeker geen foto’s.

Enkel op verzoek van de Leidinggevenden zal er hier zaken gepubliceerd worden zoals: aankondiging publieke activiteiten

Binnenkort

Zal ik meer uitleg geven omtrent mijn specifieke Werkzaamheden in de zorggroep, zoals mijn werkzaamheden binnen het seniorenrestaurant en een speciaal animatieproject dat ik nog samen met iemand anders aan het uitwerken ben

Theo-Herbots-Vrijwilliger in de Sociale sector Samana Ontdek hier onze informatiecatalogus

KLIK HIER 

Theo-Herbots-Vrijwilliger in de Sociale sector Present Meer over Present

KLIK HIER 

Er komen spoedig meer berichten in deze Belangrijke categorie

Blijf steeds als “ALLEREERSTE” op de hoogte van het allerlaatst op Deze Nieuwsbrief (Blog)

Vergeet niet om na het inschrijven naar uw mailbox te gaan om op de bevestigingslink te klikken, dit is zo ingebouwd om u te beveiligen tegen Spam.

Wij houden evenmin van Spam als U, Uw gegevens worden “NIET” gedeeld aan derden

Abonneren

Voeg je bij 10.304 andere volgers

Misschien bent U meer actief op Sociale-Media?

Dan kan U mijn berichten van deze Geweldige Blog ook daar volgen.

De snelste en eenvoudigste manier om mijn berichten te volgen (ook de leuke berichten van mijn andere Blogs)

Meteen kan U daar de berichten delen met Uw Volgers

Velen zullen U dankbaar zijn, want zij gaan die informatie ontvangen waar zij reeds lang naar op zoek zijn

Of ook op

Volg ook mijn YouTube-Kanaal

Theo-Herbots is ook aanwezig op andere Sociale Media

Het zou Geweldig zijn om U ook daar te kunnen ontmoeten

Uw reacties hier beneden zijn belangrijk om deze Blog nog te verbeteren

Ik respecteer dat de meningen van anderen me kunnen helpen een betere Mantelzorger en Vrijwilliger te worden en mogelijk dingen te zien waar ik zelf nooit aan had gedacht. Als ik bijvoorbeeld nog nooit iemand had laten reageren op mijn dienst in Het seniorenrestaurant, dan was ik bepaalde fouten blijven maken

Ik neem negatieve opmerkingen met een korreltje zout, want wat ik doe is vrijwillig en totaal belangeloos en niet iedereen wordt daarin begrepen.

Zeker niet in een maatschappij waar “BIJNA IEDEREEN”, verlangt om voor “ALLES” betaald te worden

Ik neem negatieve opmerkingen niet te hard op en laat mijn creativiteit en passie niet verstikken.

Geef er nu hier beneden een lap op en weest niet beschaamd om een reactie te geven

Creativiteit is Inteligentie die Gelukkig  maakt 

Deel dit bericht

Met Familie, Vrienden en Kennissen.

Velen zullen U dankbaar zijn, want zij gaan op deze “GEWELDIGE BLOG” die Informatie ontvangen waar zij reeds lang naar op zoek zijn

Deel op Sociale media Share on Social Media ⬇️⬇️

twitter

facebook

pinterest

linkedin

tumblr

reddit

email

whatsapp

telegram

Geef er nu een lap op geef een reactie ⬇️⬇️

Vergeet niet om alle berichten die ik reeds gepubliceerd heb over Vrijwilligerswerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.