MAAK UW EIGEN WEBSITE

TV Scherm recht.webp

MEER VIDEO’S HIER BENEDEN

LOGIN EN BEGIN

MEER OVERTUIGING NODIG? LEES DAN HET BERICHT HIER BENEDEN

9a6adc28-8907-48af-8b10-7c6acdabfef1.jpg

Stapsgewijze handleiding: de ultieme professionele website maken

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op 27 februari 2020.

In het online tijdperk waarin we leven, is het hebben van een professionele website een absolute noodzaak voor bijna alle carrièrekeuzes en zakelijke ondernemingen. Een geweldige website kan tegelijkertijd functioneren als een marketingtool, een winkelplatform, een weergave van werken en vaardigheden, een communicatiekanaal en een motor voor branding. Als je een website wilt die al deze taken met geweld kan multitasken, dan is Wix precies wat je nodig hebt.

In dit bericht geven we een stapsgewijze handleiding waarin wordt uitgelegd hoe u een website maakt . Naast het doornemen van de technische details en details van het bouwen van uw eigen site, zullen we ons ook richten op belangrijke kwesties in branding en marketing om te garanderen dat uw site even effectief als mooi is.

Zonder verder oponthoud, hier zijn de stappen om een professionele website te maken:

 1. Strategiseer uw merk

 2. Benader het ontwerp

 3. Prioriteit geven aan bruikbaarheid

 4. Bereid je voor op zoekmachines

 5. Professionaliseer uw site

 6. Ga mobiel

 7. Houd bezoekers betrokken

1. Strategiseer uw merk

Je eerste taak is het opstellen van een gedetailleerde merkstrategie. U wilt niet beginnen met het maken van een website voordat u een goed idee hebt van het doel van de site, het beoogde publiek, de leidende visuele filosofie of de tone of voice. Al deze dingen moeten u duidelijk worden terwijl u het volgende nastreeft:

 • Identificeer uw doelmarkt : wie zijn zij? Tot welke demografische groepen behoren ze? Wat vinden ze leuk om te doen? Hoe zien ze zichzelf? Hoe zal uw bedrijf of website hun leven beïnvloeden?

 • Onderzoek je concurrenten : doe wat marktonderzoek om een idee te krijgen van wat de concurrentie doet, wat hun sterke en zwakke punten zijn en hoe je een plekje voor jezelf kunt veroveren in het veld.

 • Definieer uw merkidentiteit : als u uw merk in drie woorden moest beschrijven, wat zouden dat dan zijn? Wat is de visie die uw merk motiveert? Denk aan de persoonlijkheid van je merk en haal er tastbare eigenschappen uit zoals merkkleuren, woordenschat en stijl.

 • Bereid consistent merkmateriaal voor : nu is het tijd om praktisch te worden en het materiaal voor te bereiden dat binnenkort op uw site en in uw andere merkactiva wordt weergegeven. Zorg ervoor dat je je eigen logo maakt , evenals afbeeldingen, slogans, video’s, tekstuele inhoud en meer. Deze elementen moeten allemaal overeenkomen met uw merkidentiteit en uw brandingstrategie dienen.

2. Benader het ontwerp

Van het kiezen van het juiste websiteschema tot het maken van de juiste lay-out voor uw site, er zijn veel aspecten waarmee u rekening moet houden als het gaat om het webontwerp zelf. U kunt beslissen of u uw site vanaf een leeg canvas wilt bouwen of een professioneel ontworpen sjabloon wilt selecteren die als basis voor uw ontwerp fungeert. Als u voor het laatste kiest, kunt u in drie eenvoudige stappen een professionele website maken:

 • Kies een sjabloon : websitesjablonen bieden u een solide basis voor het ontwerpen van uw site. Wix biedt een uitgebreide selectie professionele websitesjablonen voor verschillende thema’s, stijlen en doeleinden. Of u nu een cv-website, online winkel of een ander type site maakt, u vindt de sjabloon die het beste bij uw visie past. In het ideale geval is degene die u kiest al gestructureerd volgens uw behoeften en in lijn met uw merkstrategie.

 • Pas uw sjabloon aan : als uw hart eenmaal op een sjabloon is ingesteld, is het tijd om het in uw eigen site te veranderen door het aan te passen en te bewerken. Voeg al uw inhoud toe, inclusief tekst, afbeeldingen, video’s, links en audio. Verfijn vervolgens het ontwerp zodat het bij uw merk past en speel met kleurenschema’s , paginavolgorde, vormen, lettertypekeuze en meer. Uw aanpassing kan zo eenvoudig of zo uitgebreid zijn als u wilt. Bekijk ter inspiratie deze selectie van opvallende Wix-websites , gemaakt op basis van drie verschillende sjablonen. Merk op hoe de originele sjablonen zijn aangepast om te resulteren in unieke, individueel ontworpen sites.

 • Tweak the look : het maken van een website is veel meer dan alleen de beste lettertypen , kleuren en afbeeldingen kiezen. U kunt verschillende mediafuncties gebruiken om uw algehele esthetiek te verbeteren. Probeer achtergrondvideo’s of animatie toe te voegen aan uw websiteontwerp voor extra beweging, of parallax scrollen om een gevoel van diepte te creëren.

3. Geef prioriteit aan bruikbaarheid

Uw website moet de aandacht trekken van een potentiële klant, maar om ervoor te zorgen dat bezoekers blijven browsen, moet u ook een positieve gebruikerservaring bieden . Een mooie website die niet goed functioneert, zal je niet ver brengen. Let bij het maken van uw professionele website op deze belangrijke punten:

 • Navigatiestroom : zorg voor een optimale website-navigatie dat de sitestructuur duidelijk en intuïtief is. Bezoekers moeten gemakkelijk kunnen navigeren tussen pagina’s en subpagina’s met behulp van het hoofdmenu of interne links.

 • Inhoudshiërarchie : hiërarchie is een van de zeven ontwerpprincipes , daarom moet u hier extra aandacht aan besteden. Uw doel is om bezoekers door uw site te leiden in de volgorde die het beste bij u past. Zorg er bij het plannen van de lay-out van uw website voor dat de meest cruciale aspecten het meest opvallen. Geef deze hiërarchie weer in uw ontwerp en leg de nadruk op de belangrijkste elementen door grootte, kleur en plaatsing op de pagina. Als u bijvoorbeeld wilt dat mensen zich op uw service abonneren, zorg er dan voor dat uw knop ‘Abonneren’ op de pagina opvalt. Deze bestemmingspagina waarin wordt uitgelegd hoe u een blog kunt maken , laat duidelijk zien dat de inhoudshiërarchie goed is uitgevoerd, met grote kopteksten en opvallende knoppen.

 • Oproep tot actie : CTA’s zijn de korte berichten die bezoekers van de site uitnodigen om directe actie te ondernemen. Ze kunnen bezoekers aanmoedigen om ‘Gratis registreren’, ‘Vandaag de dag te krijgen’ of ‘Abonneren’. Kortom, ze vertellen de bezoekers expliciet wat u wilt dat ze doen. Bekijk deze effectieve call-to-action-voorbeelden voordat u ze aan uw site toevoegt.

 • Leesbaarheid : wat is het nut van een website als uw inhoud praktisch onleesbaar is? Leesbaarheid is een basisprincipe in typografie . Zorg ervoor dat u duidelijke lettertypen en comfortabele lettergroottes gebruikt, dat uw tekstkleuren goed contrasteren met de achtergrondkleuren en dat u voldoende lege ruimte (“witruimte”) hebt rond uw geschreven inhoud.

 • Voettekst : het onderste gedeelte van uw site staat bekend als de “voettekst” (de bovenste is de “koptekst”). Voetteksten zijn niet onmiddellijk zichtbaar voor bezoekers van de site, maar ze kunnen op een aantal manieren worden gebruikt om de bruikbaarheid te verbeteren. Overweeg om uw contactgegevens aan de voettekst toe te voegen, inclusief knoppen die linken naar sociale mediakanalen. U kunt ook een vereenvoudigde sitemap weergeven die naar al uw pagina’s linkt, evenals een korte uitleg over wie u bent, of een disclaimer-tekst.

4. Bereid je voor op zoekmachines

Uw site een prominente positie in zoekresultaten geven, is een van de waardevolste manieren om uw verkeer te vergroten. Daarom is het zo belangrijk om zoekmachineoptimalisatie ( SEO ) te overwegen in de vroege stadia van het maken van uw site. Een belangrijk onderdeel van online marketing , SEO is een wetenschap op zich. De belangrijkste elementen zijn:

 • Zoekwoordonderzoek : plaats uzelf in de schoenen van uw potentiële sitebezoeker of klant. Naar welke vragen of zinnen kunnen ze op Google zoeken die hen naar uw website kunnen leiden? De zoekwoorden in hun zoekopdrachten zullen uw SEO-strategie begeleiden. Met behulp van hulpprogramma’s voor zoekwoordonderzoek kunt u een weloverwogen beslissing nemen over welke zoekwoorden u moet targeten.

 • Tekst : elk stuk tekst op uw website, van uw menu tot uw FAQ-pagina , blog, voettekst of bio-sectie, moet worden geschreven met SEO in gedachten. Hoewel er veel SEO-tips zijn om uw website een boost te geven , is het algemene idee om subtiele en elegante manieren te vinden om uw zoekwoorden te integreren in de tekstuele inhoud van uw site zonder in te boeten aan kwaliteit. Zoekmachinecrawlers zijn slim en kunnen u een lagere positie geven als ze denken dat u te veel op een advertentie lijkt.

 • Metatags : zoekmachines zoals Google lezen uw metadata. Het is aan u om te bepalen wat ze zien en hoe ze uw site presenteren in zoekresultaten. Nadat u de psychologie van SEO hebt bekeken , neemt u de tijd om aangepaste metatags aan uw site toe te voegen met het doel uw inhoud te optimaliseren.

 • Alt-tekst : afbeeldingen spelen ook een prominente rol in uw SEO-inspanningen. Aan elke afbeelding die u naar uw website uploadt, moet alt-tekst (afkorting voor ‘alternative text’) zijn toegevoegd. Alt-tekst is een zeer korte regel die aan zoekmachines uitlegt wat de afbeelding weergeeft. Op zijn beurt kunnen hierdoor uw afbeeldingen worden ‘gevonden’ in zoekresultaten, daarom is het belangrijk om SEO-vriendelijke alt-tekst voor al uw afbeeldingen te schrijven.

 • Linkbuilding : In grote lijnen verbetert uw positie in de resultaten van zoekmachines waarschijnlijk als u andere websites hebt die naar uw site linken. U kunt beginnen door uw website in te dienen bij mappen, ervoor te zorgen dat al uw sociale mediaprofielen naar uw site linken en sitebezoekers aan te moedigen om ook uw inhoud te delen.

Houd er rekening mee dat SEO een langdurig proces is dat niet eindigt zodra uw website wordt gelanceerd. U moet het blijven verfijnen terwijl u doorgaat om duurzame resultaten te behalen.

5. Professionaliseer uw site

Naast het optreden als het online gezicht van uw bedrijf of service, moet u zich afvragen hoe uw website uw professionele succes verder kan verbeteren. Afhankelijk van uw branche of vakgebied kan uw site een aantal functies bieden die hem aantrekkelijker maken voor uw doelmarkt. Bijvoorbeeld:

 • Wix Bookings : de ideale oplossing voor het online boeken van afspraken die u helpt boekingen aan te nemen en betalingen te ontvangen , uw planning efficiënter te beheren en uw diensten onder de aandacht te brengen.

 • Wix-winkels : de handigste manier om een online winkel te maken en te beheren, met professionele functies zoals geavanceerde marketingtools , veilige online betalingen en meerdere verkoopkanalen. Er zijn honderden ontwerpfuncties om ervoor te zorgen dat u uw producten op de meest verleidelijke manier presenteert. U kunt beginnen met het bouwen van uw e-commerce-site vanaf nul of kies een van deze sjablonen voor online winkels .

 • Wix Fitness : een krachtige alles-in-één oplossing voor fitness-experts. Geavanceerde software voor sportschoolbeheer, online boeken en betalen en handig personeels- en planningsbeheer helpen u uw bedrijf soepel te laten verlopen. Of je nu een tijdje in de branche bent of je afvraagt hoe je een fitnessbedrijf start , dit platform geeft je de professionele tools die je nodig hebt.

 • Wix Music : een geavanceerd platform voor muzikanten die hun muziek online willen promoten en hun publiekwillenuitbreiden met behoud van totale creatieve vrijheid. Met Wix Music kunt u uw muziek rechtstreeks op uw website verkopen en 100% van de winst behouden.

 • Essentiële apps : de Wix App Market bevat een grote selectie apps waarmee u het potentieel van uw website maximaal kunt benutten. Overweeg bijvoorbeeld een hulpmiddel om uw bezoekersanalyses bij te houden , een afteltimer om uw omzet te verhogen, geavanceerde tekstanimatie om indruk te maken op uw bezoekers en nog veel, veel meer.

6. Ga mobiel

Ervoor zorgen dat uw website net zo goed functioneert op mobiel als op desktop, is vandaag de dag cruciaal. Statistieken over mobiel gebruik geven zelfs aan dat 52% van de webpaginaweergaven wereldwijd mobiel is . Niet alleen dat, maar omdat Google mobile-first indexering implementeerde , worden websites gerangschikt op zoekresultaten voornamelijk op basis van hun mobiele versies. Het is duidelijk dat het de moeite waard is om uw tijd te investeren in het optimaliseren van uw mobiele website .

Als u uw site maakt met Wix, converteert de mobiele editor uw bureaubladontwerp automatisch naar een mobielvriendelijke site. Vervolgens kunt u de lay-out en het ontwerp aanpassen aan mobiele apparaten, met speciale aandacht voor leesbaarheid, tekstgrootte en navigatie.

Voor gebruikers die op zoek zijn naar volledige controle over breekpunten, is Editor X een geavanceerd creatieplatform van Wix, exclusief gemaakt voor ontwerpers en bureaus. Het combineert een geavanceerd, responsief ontwerp met intuïtieve drag-and-drop op een flexibel nieuw canvas. Dit geeft u absolute ontwerpcontrole, zodat u uw site op elk kijkvenster kunt bekijken en ontwerpen.

7. Houd bezoekers betrokken

Zodra uw website live gaat, zult u zien dat de belangrijkste uitdaging verschuift naar het aantrekken en behouden van bezoekers. U kunt zich op deze taak voorbereiden door functies toe te voegen die bezoekers actief bereiken en uw online inhoud dynamisch houden.

Door het Wix-team

OVERTUIGD? KLIK DAN ==>>HIER