Waarom ik politiek actief ben

Reeds van in het middelbaar onderwijs ben ik altijd klasverantwoordelijke geweest, dit niet omwille van prestige, maar omwille van het Sociale aspect.

Toen ik in 1972 begonnen ben bij De Post ben ik reeds van in het begin van mijn carrière tot op het einde vakbond-militant geweest, ook omwille van het Sociale aspect.

Ik ben ook heel veel jaren actief geweest als bestuurslid van Open-Vld maar ben daar uitgestapt omwille van het feit dat ik door familiale en andere omstandigheden mijn taak niet meer naar behoren kon uitvoeren. Deze omstandigheden zijn heden terug positief veranderd en daarom heb ik me onlangs terug kandidaat gesteld als bestuurslid Open-Vld Tienen en zal vanaf 08 november 2016 deze functie terug opnemen.

Waarom Open-Vld ?

Ik ben christen-gelovig en ik krijg van uit de christen-gemeenschap te horen:

“toch niet bij Open-Vld, een partij van ONGELOVIGEN !!!”

Welnu, ik kan bevestigen dat er in deze partij evengoed nog andere gelovigen aanwezig zijn, net zoals er in andere partijen ook ongelovigen aanwezig zijn. Dit is voor mij dus geen punt dat een discussie waard is.

Door omstandigheden waar ik geen vat op had, ben ik enkele jaren geleden van een serieuze welstand in bittere armoede terechtgekomen, vandaar mijn rubriek op mijn site Theo Herbots TV komt op tegen armoede. Ik heb aan den lijve ondervonden wat het betekent om in bittere armoede te moeten leven.

Ook hier krijg ik de reactie van anderen die ook in armoede leven:

Gij gaat toch geen lid worden van de partij die het opneemt voor de rijken?

Ook dit discussiepunt ga ik van tafel vegen. Open Vld is de partij die vooral de bedoeling heeft om werkgelegenheid te scheppen. Als hierbij maatregelen moeten genomen worden die de schijn geven dat zij bedoeld zijn om rijken te ondersteunen en de armen nog meer uit te buiten, dan is dit een verkeerd beeld. Ik kan getuigen dat dit op een sociaal verantwoorde manier gebeurt. Niet om de rijken te bevoordelen, maar werkgelegenheid scheppen

Voor mij is de enige manier om iets te doen aan armoede, werkgelegenheid scheppen op een sociaal verantwoorde manier

Ik zal mijn visie hieromtrent verduidelijken in de nieuwsbrieven die ik in de toekomst ga uitgeven.

Maar ik wil nu nog afsluiten met dit

Ja ik ben christen,

ja ik ben (momenteel nog) arm en toch ben en blijf ik Open-Vld’r.

christen en Open-Vld’r zal ik blijven, arm niet

Om mijn profiel bij Open Vld te bekijken en om in te schrijven op mijn nieuwsbrief van Open-Vld klik op het Logo hier beneden

downloadopen-vld-tienen

Vriendelijke groet

Theo Herbots