Seven short tips to improve your photography || Zeven korte tips om Uw Fotografie te verbeteren

TRANSLATE HERE

ViewBug-communitylid ediv_photography is een portret- en trouwfotograaf in Seattle. Haar carrière begon met het vastleggen van mooie momenten van liefde. Sindsdien zag ze de wereld anders en dit werd haar passie en haar echte uitdaging. Edi deelt haar toptips om te verbeteren als fotograaf.

 door

1. Stel je de afbeeldingen voor. Mijn eerste tip is om de foto voor te stellen. Voor mij begint het maken van de beelden in mijn hoofd lang voordat ik de camera aanraak. Als de klanten contact met me opnemen, moeten ze zich eerst voorstellen hoe ze precies hun verhaal zien, de omgeving, het gevoel … alles.

 door

2. Werk de details. Het werken met make-up en kappers, ontwerpers, assistenten en andere professionals heeft meer dan één voordeel. Het belangrijkste voor mij is dat mijn klanten en modellen mooi aanvoelen, verzorgd worden en hun uiterlijk altijd uniek is voor deze specifieke sessie. Er is geen verhaal vergelijkbaar met een ander, zelfs als ik op dezelfde locatie fotografeer.

 door

3. Scout de locatie. Fotograferen op locatie is altijd een uitdaging. Wat is de afstand van de achtergrond, welke lens moet je gebruiken, hoeveel goede plekken zijn er, wat is het weer en wat zal het licht zijn op dit moment van de dag – dit zijn dingen die we niet aan het toeval mogen overlaten . Ik neem altijd de tijd om tegelijkertijd naar dezelfde locatie te gaan en een aantal voorbeeldfoto’s te maken.

 door

4. Ken je licht. Elke sessie heeft een ander gevoel en in de meeste gevallen bereik ik dit met het licht dat ik gebruik. Ik hou ervan kristalheldere beelden te maken vóór het gouden uur met extra licht, of mystieke en kleurrijke beelden gemaakt met natuurlijk licht. Het maakt niet uit wat of wanneer we gaan fotograferen, het draait allemaal om het licht – elke bron ervan.

 door

5. Ken je uitrusting. In mijn tas heb ik 14 tot 200 mm lenzen, videolicht, speedlights, triggers en softboxen en bijna elke sessie die ik allemaal gebruik. Een verhaal maken is als een film maken. Alles neemt eraan deel. De omgeving, details, close-ups, landschap, silhouetten. Om ze in al hun schoonheid te laten zien, moet je je camera’s en uitrusting kennen.

 door

6. Schiet in RAW maak je eigen bewerking. De onbewerkte afbeeldingen behouden alle informatie van uw afbeelding. Als maker van mijn kunst geef ik de voorkeur aan mijn eigen aanpassingen versus de ingebouwde correcties van de camera. Het nabewerkingsproces van de afbeeldingen maakt onlosmakelijk deel uit van het eindproduct. Ik neem de tijd om ze op te poetsen, de kleuren, het licht en de schaduwen te corrigeren … soms duurt het 15 minuten, soms een uur en soms dagen. Het is niet ongewoon om na urenlang bezig te zijn geweest met een beeldbewerking mijn bewerkingen te verwijderen en opnieuw te beginnen met het onbewerkte bestand.

 door

7. De belangrijkste – Wees jezelf! Stel je voor, creëer, probeer elke dag nieuwe dingen.

Leer en verbeter uw fotografie met meer dan 500 video’s. Overal. Anytime. Bekijk vandaag nog de fotografiecursussen van ViewBug .

Bekijk ook eens mijn prestaties op Viewbug

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.