Hoe uw persoonlijke gegevens op Facebook en daarna te beschermen

TRANSLATE HERE

Door Rachel | 21 oktober 2019 | Geen reacties

Het beschermen van uw privacy en persoonlijke gegevens is nu belangrijker dan ooit tevoren.

Je hebt waarschijnlijk gehoord over Facebook-datalekken die miljoenen treffen. Voor elke spraakmakende hack zijn er waarschijnlijk tientallen kleinere cyberaanvallen die minder mensen treffen, maar die net zo verwoestend zijn voor de betrokken mensen.

Deze bedreigingen kunnen alles omvatten, van malware en computervirussen tot identiteitsdiefstal. En de bedreigingen zijn niet beperkt tot Facebook.

Het goede nieuws is dat je geen slachtoffer hoeft te worden. Gebruik deze tips om uw gegevens, uw privacy en uw identiteit op Facebook en daarbuiten beter te beschermen.

1. Gebruik tweefactorauthenticatie

Tweefactorauthenticatie betekent dat u zich in twee stappen bij uw account moet aanmelden. Dit klinkt misschien als een hoop problemen, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig.

Ten eerste heb je een traditioneel wachtwoord zoals nu. 

Dan stuurt Facebook u een code via sms of vanuit een externe app naar keuze. 

Denk aan tweefactorauthenticatie, zoals het gebruik van een huissleutel plus een vingerafdrukscanner voor uw voordeur. Het kan nog een paar seconden duren om binnen te komen, maar de extra beveiliging is het meer dan waard. 

Stel tweefactorauthenticatie in uw Facebook-accountinstellingen in.

2. Gebruik sterkere wachtwoorden

Uw wachtwoord is als een voordeur: u wilt dat het zo sterk en veilig mogelijk is. Ga als volgt te werk om u en uw account te beschermen: 

  1. Maak complexe wachtwoorden die moeilijk te raden zijn.
  2. Wijzig uw wachtwoorden vaker.
  3. Bekijk onze tips over het maken van een sterk wachtwoord (en hoe u snel kunt handelen als uw beveiliging is aangetast). 

Facebook beveelt ook de volgende logische tips aan om uw wachtwoord te beschermen: 

  • Gebruik uw Facebook-wachtwoord nergens anders.
  • Deel nooit uw wachtwoord; je zou de enige moeten zijn die het weet.
  • Vermijd het opnemen van uw naam of veelvoorkomende woorden; uw wachtwoord moet moeilijk te raden zijn.

3. Gebruik Facebook’s checkup beveiligingsfunctie

De functie Facebook Security Checkup doet twee belangrijke dingen:

  1. Logt je automatisch uit bij Facebook en Messenger in ongebruikte browsers en apps. (U wilt niet per ongeluk uw voordeur open laten als u zich zorgen maakt over dieven.)
  2. Waarschuwt u wanneer iemand zich probeert aan te melden bij uw Facebook-account vanaf een niet-herkende computer of mobiel apparaat.

4. Sluit alleen vriendschap met echte vrienden

Je Facebook-vrienden hebben toegang tot een schat aan persoonlijke gegevens, waaronder je volledige naam, locatie, geboorteplaats, verjaardag en meer. Dit is het soort persoonlijke informatie dat gemakkelijk kan worden uitgebuit door identiteitsdieven. Daarom is phishing onder ‘vrienden’ zo gewoon op Facebook.

De oplossing is eenvoudig: wees geen Facebook-vrienden met mensen die je niet kent. Je moet jezelf afvragen: wat is belangrijker, het aantal Facebook “vrienden” dat ik heb, of mijn privacy, identiteit en persoonlijke gegevens veilig houden?

5. Vermijd openbare wifi

Openbare WiFi-hotspots zijn zo gewoon dat we ervan uitgaan dat ze veilig zijn. Maar dat is een grote fout.

Je moet ervan uitgaan dat in coffeeshops, hotels en andere plaatsen waar je snel wifi-hotspots vindt, de beveiliging ontbreekt en misschien zelfs niet bestaat. (We maken deze veronderstelling omdat het vaak waar is.) En wanneer dit gebeurt …

U stelt uzelf en uw computer open voor afluisteraars die uw informatie kunnen lezen terwijl deze van uw computer naar een website of service wordt verzonden, misschien zelfs uw bank. (Je vraagt ​​je af of die coffeeshopeigenaren op de hoogte zijn van codering.) Deze afluisteraars kunnen deze informatie stelen of zelfs een virus of een stukje malware op je computer zetten zonder dat je het weet.

Als u echter openbare wifi-hotspots moet gebruiken, doet u dit alleen terwijl u ook een VPN (Virtual Private Network) gebruikt. Om het zo duidelijk mogelijk te maken, VPN’s nemen een openbare verbinding en maken deze privé.

1 comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.