15+ effectieve schrijftips voor beginnende bloggers

TRANSLATE HERE

Schrijftips voor bloggers

Hier zijn 15+ bewezen schrijftips voor bloggers die je zullen helpen geweldige bloginhoud te maken, de kwaliteit van je berichten te verbeteren en meer lezers te krijgen.

Blogs zijn een populaire informatiebron op internet. Het is gebruikt om zichzelf uit te drukken, anderen te helpen antwoorden te krijgen, amusement, gemeenschappen op te bouwen en nog veel meer doeleinden. Op dit moment zijn er miljarden blogs op internet en worden er elk jaar miljoenen meer geschreven. De markt is gevuld met bloggers, en daarom komt er een behoefte om beter te zijn dan anderen om te worden herkend.

Daarom moet u zich concentreren op het leveren van geweldige blogberichten om te concurreren met anderen die waarschijnlijk meer ervaring hebben dan u. Maar maak je geen zorgen over deze factor, het maakt niet uit hoeveel bloggers er zijn, schrijven op dezelfde niche, je content kan altijd bovenaan komen als je een geweldige blogpost schrijft.

Inhoud is altijd koning geweest en wanneer je je aandacht richt op de kwaliteit en de structuur van je blog; je wordt een succesvolle blogger.

Daarom zal ik je de tips tonen voor het schrijven van geweldige blogberichten die zeker de manier veranderen waarop je je blogs plant, denkt en schrijft.

1. Kies de juiste niche

Een van de essentiële beslissingen bij het starten van een blog is om te beslissen over het onderwerp waar je over gaat schrijven. Allereerst moet u zich concentreren op het onderwerp waar u vertrouwd mee bent. Er is een overvloed aan onderwerpen waarover een groot publiek wil lezen, dus het is vrij eenvoudig om iets relevants op te zoeken.

Je onderwerp kan van alles zijn

 • Technologie
 • Lifestyle
 • Gezondheid
 • Mode
 • Wetenschap
 • Gids
 • Hoe
 • Reizen
 • Financiën
 • bank
 • Beurs
 • Evenementen

 
Dergelijke onderwerpen zijn vrij populair, en je kunt zelfs dieper ingaan op dergelijke onderwerpen om een ​​specifieke niche te kiezen. Je zou bijvoorbeeld over luxe hotels kunnen schrijven als je blog draait om reizen. Ook schrijven over voedzame eetwaren onder gezondheidsonderwerpen.

Om dit te verduidelijken, moet je veel tijd besteden aan het plannen van wat je in je niche kunt schrijven. Als het een technische niche is, moet je goed voorbereid zijn om te schrijven. Daarom gebruiken veel mensen die willen beginnen met een technisch blog hun kennis van hun studies.

Een grote fout die sommigen maken, is dat ze de neiging hebben om meerdere niches tegelijkertijd te gebruiken, en dit is geen goede methode. Bijgevolg zal het uw publiek in verwarring brengen en zouden mensen uw blogs niet gemakkelijk in zoekresultaten kunnen vinden.

2. Ken uw doelgroepbasis

Focus en beslis wie je doelgroep wordt. Je zou bijvoorbeeld kunnen schrijven over “Jobs for Freshers”, “Universities for Students”, dus je weet dat de leeftijdsgroep van 18-26 je belangrijkste publiek zou zijn. Het advies dat u geeft en de taal die u gebruikt, moeten gericht zijn op uw belangrijkste doelgroep, zodat deze zich beter kunnen verhouden tot uw blogs.

Bovendien betekent de doelgroep niet altijd mensen van een specifieke leeftijdsgroep; het betekent ook mensen met vergelijkbare interesses. Een blog over auto’s zou bijvoorbeeld veel mensen interesseren, van kinderen tot ouderen.

Het kiezen van een niche en het kennen van je publiek gaan hand in hand. Als gevolg hiervan worden de producten of services die u aanbeveelt ook bepaald door te weten wie uw blogs leest.

Als je je publiek kent, kun je onderzoeken wat er trending is in de community en wat de mensen eisen.

3. Een goede structuur

Je blogs moeten een logische en systematische structuur hebben. Ten eerste moet het beginnen met een inleiding om de lezer te laten weten wat hij van de blog kan verwachten.

Ten tweede moeten er koppen zijn om de inhoud in kleine delen te scheiden, zodat de lezers het punt kunnen vinden dat voor hen het meest relevant is.

Ten derde, neem een ​​conclusie om samen te vatten wat er is besproken en hoe de informatie in de blog verder te gebruiken.

Lezers bladeren meestal door de blogs om de delen te vinden waarover ze informatie willen, dus het scheiden en structureren van het onderwerp maakt het visueel aantrekkelijk en praktisch voor de lezers om te gebruiken en te lezen.

4. Wees consistent

Regelmatige content generatie is een belangrijke factor in het succes van een blog. Bijgevolg stoppen veel mensen na een maand of twee met het starten van een blogsite, omdat het vrij moeilijk is om regelmatig inhoud te genereren. Dit is een voor de hand liggende reactie alsof je niet wordt erkend voor je harde werk en geen beloning krijgt; je hebt de neiging om interesse te verliezen. Maar geloof dit.

Bloggen is een zaak voor de lange termijn.

gast reizen bloggen

Daarom is het zeer onwaarschijnlijk dat je succes hebt door een paar maanden te bloggen. Het vereist veel proberen, fouten en experimenten. Bovendien kan de ervaring die je nodig hebt om te weten te komen wat mensen willen en wat mensen lezen alleen worden bereikt na enige tijd op het slagveld van bloggen te hebben doorgebracht.

Het publiek verwacht ook dat uw inhoud tijdig wordt gepubliceerd. Het bijhouden van een schema voor uw blogs zal u zeker helpen bij het beheer van uw blogsite. Begin dus gewoon maar wees regelmatig.

5. Gebruik effectieve koppen en titels

Een kop is het allereerste punt van uw blog, dat interactie heeft met de persoon. Met andere woorden, het is wat hen zal doen klikken op uw blog in de eerste plaats. Daarom is het een van de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden.

Een kop moet aantrekkelijk, veelbelovend en eerlijk zijn.

Een persoon zoekt naar antwoorden of zijn interesses, en wanneer die twee gemakkelijk te zien zijn op de titel van de blog, zou hij erop willen klikken. Evenzo, als de titel een pakkende en aantrekkelijke titel is, is het vrij moeilijk om de neiging om op de blog te klikken te weerstaan.

Bijvoorbeeld,

 • 5 eenvoudige stappen om uw stemming te veranderen
 • Handel niet in aandelen voordat u deze beleidswijzigingen hebt gelezen
 • Ultieme gids voor ethisch hacken
 • Top 10 grote banen om aan te vragen als Fresher

 
Zoekwoorden zijn essentieel bij het schrijven van een titel, omdat ze ervoor zorgen dat uw blog gemakkelijk kan worden doorzocht. Gebruik Google Trends om te zien welke woorden populair zijn en het gebruik van die woorden kan u de beste resultaten opleveren. Het laat je zien waar mensen meestal naar zoeken. Bovendien kun je meerdere woorden vergelijken en zien welke populairder zijn bij mensen, en zo kun je een voorsprong hebben op je concurrenten.

Tips voor het schrijven van tips

Kortom, je moet spelen en een kop opzetten met zowel essentiële zoekwoorden als pakkende zinnen. Deze zorgen ervoor dat de zoekmachines onder andere uw resultaat weergeven en dat de mensen die uw blogtitel zien op uw blog klikken.

6. Schrijf voor SEO geoptimaliseerde inhoud

SEO-optimalisatie is een factor die helpt uw ​​blog te vinden door mensen wanneer ze hun zoekopdrachten op zoekmachines doorzoeken. Verder hebben zoekmachines zoals Google en Bing complexe algoritmen om de beste resultaten te geven aan de mensen die op zoek zijn naar hun vragen. Deze algoritmen zijn ontworpen voor het beste resultaat, aangezien zowel de harde werkers worden beloond. Voor alle duidelijkheid: mensen krijgen wat ze zochten en bloggers krijgen het publiek.

Het wordt dus erg belangrijk dat uw website goed is geoptimaliseerd om in zoekresultaten te worden gerangschikt. Daarom kunt u dit regelen door uw blog leesbaar en goed gestructureerd te maken. Het gebruik van koppen zoals H1, H2, H3 in uw blogs is bijvoorbeeld essentieel om een ​​systematische structuur voor uw blog te bereiken.

Bovendien moet u trefwoorden in uw blog gebruiken, waarop u uw blog wilt rangschikken. Ter verduidelijking: trefwoorden zijn de woorden die een persoon in een zoekmachine gebruikt om de relevante inhoud te vinden. Als een persoon bijvoorbeeld zoekt naar ‘goedkoopste reisplannen’, worden alle relevante artikelen en links weergegeven en hebben alle deze trefwoorden op hun website.

Probeer het meerdere keren in je blog te plaatsen, maar overdrijf het niet. Dat vinden zoekmachines ook niet leuk, ze moeten ongeveer 6-9 keer op je blog staan.

Backlinks zijn een andere manier waarop u uw website kunt rangschikken in zoekresultaten. Het zijn links naar uw blog op de websites van anderen. Als gevolg hiervan geeft dit authenticiteit en relevantie aan uw website, en dit wordt zeer gewaardeerd door zoekmachines.

U kunt een SEO-expert inhuren, of u kunt Yoast SEO ook gebruiken om u te helpen bij het optimaliseren van uw website.

7. Tijdbeheer

Door tijd te beheren, word je een betere blogger. Veel bloggers hebben een dagtaak en moeten veel op een dag beheren. Dit wil zeggen, voor beide is tijdbeheer een echte en zekere methode. Begin met het bijhouden van al je uitstel. Tijdens het wachten op een bus of je rit, brainstorm over alle blogtitels die je blog later kan gebruiken.

Zoek op elk vrij tijdstip van de dag naar trefwoorden, afbeeldingen en feiten, zodat u zich kunt concentreren op schrijven op het aangewezen tijdstip van schrijven.

Verspil bovendien uw tijd niet aan het analyseren van uw website. Het kost tijd en moeite om een ​​publiek uw blogs te laten lezen, dus concentreer u op uw werk. Alles wordt een goed geoliede machine als je begint met het maken van de juiste schema’s voor je dag.

Gebruik Toggl , een website voor het bijhouden van de vrije tijd, om te weten waar je lui bent , zodat je die gebieden kunt verbeteren. Het zal u helpen om uw activiteiten te analyseren wanneer u zit om uw blogpost te schrijven.

notities schrijven

Bovendien kun je een notitieboekje bijhouden, of je kunt Evernote gebruiken om al je gedachten en ideeën op één plek bij te houden. Dit heeft vervolgens een enorm voordeel, omdat inspiratie op elk moment kan toeslaan. Dus wees bereid om alle gedachten op te schrijven die je blog kunnen helpen schrijven.

8. Afbeeldingen en video’s

Media is een van de meest aantrekkelijke bronnen voor het verspreiden van informatie. Daarom geeft dit, gecombineerd met de geschreven inhoud, verbluffende resultaten. Een lezer kan gemakkelijker verbinding maken met de inhoud met behulp van een afbeelding.

Een blog waarin een land wordt beschreven, kan een visueel medium gebruiken om de lezer tijdens het lezen een beeld te geven van de plaats. Evenzo kan een infographic worden gebruikt om statistieken op een beknopte en leesbare manier weer te geven. Verder, als de blogger een verhaal van een evenement behandelt; dan kan een korte video van hetzelfde de lezer de blog op een veel betere manier laten absorberen.

Als u een reisblogger bent, is het een must om afbeeldingen of video’s of beide aan uw blogs toe te voegen, omdat dit het vlees en de aardappelen van uw blog is. Evenzo kan een technisch blog over “Hoe ram op uw pc te veranderen” sommige afbeeldingen gebruiken die de procedure tonen.

Kortom, gebruik afbeeldingen en video’s in uw blogpost om ze visueel aantrekkelijker te maken voor uw publiek. Gebruik royaltyvrije afbeeldingen van Unsplash of Pixabay zodat u in de toekomst geen problemen krijgt met het gebruik van de afbeeldingen.

9. Leer het platform

Leren over het platform vereist hard werken, maar de beloning is enorm. Wanneer je het platform goed leert, moet je aanpassingen maken; dus kun je de inhoud leveren zoals je je dat had voorgesteld. Het geeft je de vrijheid om te experimenteren en vervolgens je inhoud te ontwikkelen.

wordpress-platform

Bovendien kunt u verschillende tools van het platform gebruiken om uw werk gemakkelijk en snel te maken. Het inhuren van een expert is ook een goed plan om alle technische aspecten aan te pakken. Maar toch moet u een goede kennis hebben van hoe de inhoud wordt getoond en wat u ermee kunt doen.

WordPress, Blogger, Medium heeft verschillende plug-ins om uw blogging gemakkelijker te maken.

10. Volg de laatste trends

Als u over oude of repetitieve onderwerpen schrijft, trekt het misschien niet veel lezers aan. Het bijhouden van de nieuwste trends in uw niche is een van uw taken. Verder is de community rond je niche iets dat je kan helpen bij het vinden van de nieuwste trends.

Wees actief op sociale mediasites en platforms om nieuws te ontvangen.

Als u bijvoorbeeld schrijft over gadgets en een nieuwe smartphone net is gestart, moet u dat behandelen. Mensen zouden hier in grote aantallen naar zoeken, dus maak van deze gelegenheid gebruik om het publiek naar uw blogsite te krijgen. Neem alle informatie op waarnaar een persoon zou kunnen zoeken, zoals specificaties, duurzaamheid, prijs, enz.

Evenzo moet een wetenschapsblogger de wetenschappelijke ontdekkingen behandelen die voor het volk in het nieuws zijn.

Sommige bloggers schrijven over bepaalde evenementen en daarom wordt het hun belangrijkste taak om zich te concentreren op de trends en het nieuws rondom die evenementen.

11. Promoot uw blog

Een blog kan op zichzelf weinig publiek aantrekken, vooral in de moderne tijd van internet. Mensen hebben veel inhoud om door te nemen. YouTube krijgt elke minuut 300 uur aan inhoud geüpload , 95 miljoen foto’s en video’s worden elke dag op Instagram gedeeld , met alle inhoud wordt het erg belangrijk voor een blogger om zijn blog te promoten om uit alle stapel inhoud op het net te komen en zichtbaar zijn voor de mensen.

schrijf tips

U krijgt ook de mogelijkheid om te communiceren met uw publiek op sociale mediaplatforms. Dit is van groot belang om een ​​gezonde community rond je blog op te bouwen. Uw publiek wil met u en andere mensen communiceren; mensen willen het onderwerp bespreken. Wanneer er een regelmatige melding over uw publicatie is, trekt dit de aandacht van mensen en willen ze graag weten waar uw blog over gaat.

Je kunt ook citaten of paragrafen uit de blog gebruiken, die mogelijk mensen kunnen aantrekken en ze kunnen aansporen om alles te lezen.

Zodra je een blog publiceert, plaats je deze op sociale media en stuur je een melding naar je e-maillijst. Als gevolg hiervan krijgt u het verkeer op uw nieuwste blog. Het is sneller dan wachten tot het door het publiek wordt opgemerkt.

12. Onderzoek is cruciaal

Een kwaliteitsblog trekt het publiek aan en geeft het beste rendement op uw werk. Je kunt niet alles weten, dus je moet je niche en onderwerp zoveel mogelijk onderzoeken om je lezers de beste bron van alle informatie op één plek te bieden.

Houd een lijst bij van goede websites waar u meestal informatie kunt vinden die relevant is voor uw niche. Als u bijvoorbeeld schrijft over een oplossing voor een programmeerprobleem, kunt u Stackoverflow gebruiken om de info te krijgen.

Voor een reisblogger die zich richt op UNESCO-werelderfgoedsites , moet hij hun website en sociale media-accounts volgen om de nodige informatie te krijgen.

Evenzo kan een lifestyleblogger de hulp van een yoga-instructeur gebruiken om enkele tips voor zijn blog te krijgen. Kennis kan worden verkregen uit verschillende bronnen en kwaliteitsinhoud wordt hierdoor gegenereerd. Als u op de markt wilt concurreren, moet u zoveel mogelijk nuttige inhoud binnenbrengen.

Vraag je publiek wat ze willen leren. Uw publiek kan u helpen bij het scheiden van relevante en irrelevante informatie. Ze kunnen ook vertellen hoeveel details ze over een onderwerp willen. Dit is een geweldige manier om uw inspanningen in de juiste richting te zetten zonder energie en tijd te verspillen.

13. Maak helpen uw prioriteit

Schrijf met een motief om mensen te helpen en oplossingen te bieden voor hun vragen. Mensen zoeken met een motief, ze willen zichzelf misschien vermaken, of ze kunnen hulp nodig hebben, dus je doel van bloggen moet hier om draaien.

Een blogger met een geldbewuste ideologie zal meestal halverwege de reis van het bloggen opgeven omdat blogs niet zo snel vruchten afwerpen. Alleen als iemand gepassioneerd is over de niche en anderen helpt, kan hij zijn blogsite onderhouden.

Dit doel zal bloggers aanmoedigen om nieuwe onderwerpen te vinden om over te schrijven; hij zal nadenken over de behoeften van mensen. Een nieuwe wet kan bijvoorbeeld iemand in verwarring brengen en u kunt hem helpen de informatie te krijgen die hij nodig heeft. Op dezelfde manier kan een persoon die op zoek is naar een ziektekostenverzekering uw hulp gebruiken bij het bepalen van de beste polis voor zichzelf.

Om een ​​onderwerp te bedenken, denk op dezelfde manier als een persoon in nood zou denken. Wat zou hij willen? Waar dat te vinden? Hoe dit te bereiken? Al dergelijke vragen moeten worden beantwoord in uw blog. Dit helpt je om het publiek veel gemakkelijker te bereiken.

14. Controleer op grammatica en spelfouten

Niemand leest graag onjuiste en onbegrijpelijke inhoud. Een lezer kan zich alleen op iets concentreren wanneer het zinvol voor hem is, en wanneer hij fouten in een tekst ziet, zal hij de inhoud gewoon afwijzen en naar een andere blog springen.

Fouten in uw blog zorgen ervoor dat u en uw werk er slecht en onprofessioneel uitzien. Uw inhoud kan origineel en informatief zijn, maar het heeft geen zin als niemand kan begrijpen wat er is geschreven.

Grammatica en spelling zijn ook belangrijk voor zoekmachines, omdat ze uw site niet rangschikken als deze verkeerde en onbegrijpelijke inhoud bevat.

Controleer grammatica en spelling altijd door opnieuw te lezen en door software te gebruiken zoals Grammarly , Reverso , Language Tool , etc.

grammaticale tips schrijven

15. Controleer uw schrift

Elke blog moet worden gereviewed; dit is de procedure die de kwaliteit van uw blog controleert en ervoor zorgt dat deze er professioneel uitziet nadat u klaar bent met de procedure. Houd er altijd rekening mee dat uw blog gemakkelijk leesbaar moet zijn; het moet eenvoudige woordenschat en korte zinnen bevatten.

Lees bovendien je blog grondig om ervoor te zorgen dat het logisch is en dat geen punten elkaar tegenspreken. Wees verder zeer kritisch over je schrijfwerk tijdens het proeflezen, dit zal je helpen je fouten te begrijpen en je te helpen groeien als blogger.

Win advies in van andere bloggers of experts om een ​​betere editor van uw blogs te worden.

16. Samenwerken met experts

De beste manier om te leren is van de andere experts in uw niche. U kunt hun strategie, structuur, planning en implementatie ervan op uw blogs begrijpen. Ze kunnen u tips geven om het verkeer te stimuleren of zelfs backlinks naar uw blogs geven.

Je kunt ze vragen om een ​​gastpost voor je blogsite te plaatsen; dit is echt een goede methode om te leren en een nieuw publiek aan te trekken. Op dezelfde manier kunt u een bericht op hun site plaatsen voor dezelfde resultaten

Probeer mensen te vinden met dezelfde niche als die van jou en neem contact met hen op via sociale media of DM’s. Neem regelmatig contact met hen op en bouw uw netwerk verder uit. Heb een goede en positieve houding en na een tijdje werk je samen met een aantal geweldige geesten.

Gevolgtrekking

Je hebt waarschijnlijk een goed begrip van wat je moet doen om je blogberichten te onderhouden en te laten groeien. Probeer je aandacht te richten op schrijven en je stijl te verbeteren. Geef mensen de juiste feiten en goed onderzochte inhoud om te lezen. Zorg dat uw primaire doel, succes en geld u automatisch volgen.

Meer informatie over alles onder uw niche en over uw platform om u vrijheid te geven tijdens het maken van inhoud. Zorg voor je publiek zoals zij zijn wat een blog succesvol maakt.

Of je nu net bent begonnen met bloggen of je schrijfmethode wilt wijzigen, hopelijk vind je deze tips voor het schrijven van geweldige blogberichten nuttig. Laat me weten wat je mening over de tips is door op de opmerking hieronder te schrijven. Als er iets is dat je wilt dat ik in detail behandel, laat me dan weten dat ik je daar graag bij wil helpen.

Bron: uit het Engels Vertaald https://wpblogdesigner.net/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.