WORDPRESS.COM VS WORDPRESS.ORG – WELKE IS BETER? |WORDPRESS.COM VS WORDPRESS.ORG – WHICH IS BETTER?

You can translate this message in 110 languages at the top of my website

Wist je dat WordPress.com en WordPress.org eigenlijk twee heel verschillende platforms zijn? Vaak verwarren beginners de twee waardoor ze het verkeerde platform kiezen. We worden vaak door onze gebruikers gevraagd welk is het betere platform: WordPress.com versus WordPress.org . Om dat te helpen hebben we de meest uitgebreide vergelijking van gratis WordPress.com versus WordPress.org (zelf-gehoste versie) gemaakt.

Lees gans het artikel hier beneden

“We blijven vooruitgaan, nieuwe deuren openen en nieuwe dingen doen, omdat we nieuwsgierig zijn en nieuwsgierigheid ons steeds weer nieuwe wegen inslaat.”

Walt Disney

U KAN MAKKELIJK ZELF EEN WEBSITE BEGINNEN EN ONDERHOUDEN DOOR DEZE “GRATIS” CURSUS TE VOLGEN

Mijn diploma

THEO-HERBOTS

COPYWRITER: You can translate this on my website in 110 Languages

“Onbekend is onbemind, Tot men de stap zet en ermee begint”

Theo-Herbots-Social-Media en Internet

OUR

Website & Blogcursus

Begin te Bloggen en wordt door “Velen” Geliefd en Bemind

Ik zal er U met heel veel genoegen in begeleiden

THEO-HERBOTS (DEN-THEO) IS ER VOOR U !!!!!

Everything you need to create a beautiful website

Kijk en Geniet, er ligt voor U iets Geweldig in het Verschiet

Maar lees eerst het artikel hier beneden

Naar de Cursus (GRATIS EN ZONDER VERDERE VERPLICHTINGEN° ==>>

Wist je dat WordPress.com en WordPress.org eigenlijk twee heel verschillende platforms zijn? Vaak verwarren beginners de twee waardoor ze het verkeerde platform kiezen. We worden vaak door onze gebruikers gevraagd welk is het betere platform: WordPress.com versus WordPress.org . Om dat te helpen hebben we de meest uitgebreide vergelijking van gratis WordPress.com versus WordPress.org (zelf-gehoste versie) gemaakt.

Ons doel is om de belangrijkste verschillen tussen WordPress.com en WordPress.org te benadrukken, zodat u het juiste platform voor uw behoeften kunt kiezen.

Self hosted WordPress.org vs free WordPress.com

Omdat het kiezen van het juiste platform cruciaal is voor uw online succes, hebben we de meest complete vergelijking gemaakt van WordPress.com versus WordPress.org (tekstvergelijking, tabelgebaseerde vergelijking en een volledige infographic).

Als je gewoon een blog wilt starten of een website wilt maken op de JUISTE manier, kun je dit artikel overslaan en naar onze handleidingen gaan:

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar de verschillen tussen door uzelf gehoste WordPress.org versus WordPress.com .

WordPress.com versus WordPress.org (Infographic)

Self Hosted WordPress.org vs Free WordPress.com

Opmerking: deze infographic en dit artikel vergelijken de krachtige door uzelf gehoste WordPress.org met de gratis hostingdienst van WordPress.com. U kunt extra functies ontgrendelen in WordPress.com door een upgrade uit te voeren naar hun betaalde service. We hebben deze functies ook benadrukt.

Vergelijking tussen WordPress.com en WordPress.org

De beste manier om het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org te begrijpen, is door elk platform afzonderlijk te bekijken.

WordPress.org

WordPress.org ook bekend als “de echte WordPress”, is het populaire websiteplatform waar je alle geweldige dingen over hebt gehoord.

Het is open source en 100% gratis voor iedereen. Het enige dat u nodig hebt, is een domeinnaam en webhosting. Dit is waarom het ook wordt aangeduid als door uzelf gehoste WordPress.

Hieronder vindt u de voor- en nadelen van het gebruik van de door uzelf gehoste WordPress.org om uw website of blog te bouwen.

WordPress.org Voordelen

Met WordPress.org heeft u volledige controle over uw website. Je bent vrij om alles te doen wat je wilt en het zo veel aan te passen als je nodig hebt. Hier zijn enkele van de voordelen van het kiezen van WordPress.org om uw website te bouwen, en de reden waarom het de go-to-choice is.

 • Het is gratis en super gemakkelijk te gebruiken. (Zie waarom is WordPress gratis? )
 • U bezit uw website en al zijn gegevens. Uw site wordt NIET uitgeschakeld omdat iemand beslist dat dit niet in overeenstemming is met de servicevoorwaarden (zolang u niet iets illegaals doet). Je hebt de volledige controle.
 • U kunt gratis, betaalde en aangepaste WordPress-plug-ins / apps aan uw website toevoegen.
 • U kunt het ontwerp van uw website naar wens aanpassen. U kunt elk gratis of betaald WordPress-thema toevoegen dat u wilt. U kunt ook volledig op maat gemaakte ontwerpen maken of alles wijzigen wat u maar wilt.
 • U kunt geld verdienen met uw WordPress-site door uw eigen advertenties uit te voeren zonder inkomsten te delen met wie dan ook.
 • U kunt krachtige tools zoals Google Analytics gebruiken voor aangepaste analyses en tracking.
 • U kunt zelf gehoste WordPress gebruiken om een ​​online winkel te maken om digitale of fysieke producten te verkopen, creditcardbetalingen te accepteren en de goederen rechtstreeks vanaf uw website te leveren / verzenden.
 • U kunt ook sites voor lidmaatschap maken en lidmaatschappen verkopen voor premiumcontent, cursussen, enz. En een online community rond uw website bouwen.

WordPress.org Cons

Er zijn een paar nadelen van het gebruik van de door uzelf gehoste WordPress.org-site.

 • Zoals alle websites heeft u webhosting nodig. Hier worden uw websitebestanden op internet opgeslagen. Aanvankelijk bedragen de kosten ongeveer $ 3- $ 10 per maand. Naarmate uw website echter groeit en meer verkeer ontvangt, zullen de webhostingskosten stijgen zoals verwacht, maar dan zou u genoeg geld verdienen om de kosten te dekken.
 • U bent verantwoordelijk voor updates. U kunt uw WordPress-site eenvoudig bijwerken door eenvoudig op de updateknop te klikken (1 klik), dus het is niet al te veel werk.
 • U bent verantwoordelijk voor back-ups. Gelukkig zijn er talloze back-upplug-insvoor WordPress waarmee u automatische back-ups kunt maken.

De werkelijke kosten van WordPress.org zijn afhankelijk van wat u probeert te bouwen (eenvoudige blog, portfoliowebsite, eCommerce-winkel, lidmaatschapssite, enz.). Er zijn ook andere factoren, zoals gratis sjablonen versus premiumsjablonen, gratis plug-ins versus premium plug-ins, enzovoort.

Met een laag budget kunt u uw website bouwen voor slechts $ 46 per jaar. Zie onze gids over hoeveel kost het echt om een ​​WordPress-website te bouwenvoor alle details.

Voor 99% van de gebruikers is onze aanbeveling altijd om WordPress.org te gebruiken. Raadpleeg onze handleiding over het starten van een website .

WordPress.com

WordPress.com is een hosting-service gemaakt door de mede-oprichter van WordPress, Matt Mullenweg. Vanwege dezelfde oprichter verwarren gebruikers WordPress.com vaak met de populaire WordPress.org-software.

De hostingdienst van WordPress.com heeft 5 plannen:

 • Gratis – Zeer beperkt.
 • Persoonlijk – $ 36 per jaar
 • Premium – $ 99 per jaar
 • Zakelijk – $ 299 per jaar
 • VIP – vanaf $ 5000 per maand

Laten we de voor- en nadelen van WordPress.com eens bekijken.

WordPress.com Voordelen

Het gratis WordPress.com-platform is een goede keuze voor hobbybloggers en mensen die een blog voor hun gezin starten. Hier zijn enkele van de voordelen van het gebruik van WordPress.com:

 • Het is gratis voor maximaal 3 GB aan ruimte. Daarna moet u overschakelen naar een betaald plan voor meer ruimte. (Persoonlijk abonnement $ 36 / jaar geeft u 6 GB, Premium-abonnement $ 99 / jaar geeft u 13 GB opslagruimte of een businessplan voor $ 299 / jaar voor onbeperkte opslag).
 • U hoeft zich geen zorgen te maken over updates of back-ups. WordPress.com zorgt daarvoor.

WordPress.com Cons

Er zijn verschillende beperkingen van gratis WordPress.com die het onderscheiden van WordPress.org. Hier zijn enkele van de nadelen van het gebruik van WordPress.com:

 • Ze plaatsen advertenties op alle gratis websites. Uw gebruikers zien dus advertenties en u verdient er geen geld mee. Als u niet wilt dat uw gebruikers hun advertenties te zien krijgen, dan kunt u upgraden naar een betaald abonnement (vanaf $ 36 per jaar).
 • Het is NIET toegestaan ​​om advertenties op uw website te verkopen. Als u een site met veel verkeer uitvoert, kunt u hun advertentieprogramma met de naam WordAds aanvragen, waarbij u de opbrengst met hen deelt. Premium- en Businessplan-gebruikers kunnen WordAds meteen gebruiken.
 • U kunt geen plug-ins uploaden. Gebruikers met een gratis abonnement krijgen ingebouwde JetPack-functies vooraf geactiveerd. Businessplan-gebruikers kunnen installeren vanaf een selectie van compatibele plug-ins ($ 299 / jaar). WordPress.com VIP-programma laat je plug-ins installeren, en het begint vanaf $ 5000 per maand.
 • Je kunt geen aangepaste thema’s uploaden. Gebruikers met een gratis abonnement kunnen alleen installeren vanuit de beperkte collectie met gratis thema’s. Premium- en businessplangebruikers kunnen ook premiumthema’s selecteren. Er zijn beperkte aanpassingsopties voor de gratis versie. Premium- en Businessplan-gebruikers kunnen aangepaste CSS gebruiken.
 • Je bent beperkt tot hun statistieken. U kunt geen Google Analytics toevoegen of een ander krachtig trackingplatform installeren. Gebruikers van een businessplan kunnen Google Analytics installeren.
 • Ze kunnen uw site op elk gewenst moment verwijderen als ze denken dat deze in strijd zijn met hun Servicevoorwaarden.
 • Uw site zal een powered by WordPress.com-link weergeven. Het kan worden verwijderd door een upgrade uit te voeren naar het bedrijfsplan.
 • WordPress.com biedt geen eCommerce-functies of geïntegreerde betaalgateways.
 • U kunt geen lidmaatschapswebsites bouwen met WordPress.com.

Zoals je ziet, is het hostingplatform van WordPress.com vrij beperkt wanneer je een gratis, persoonlijk of zelfs premium abonnement hebt. Om een ​​aantal van de meer geavanceerde functies te ontgrendelen, moet je op het ondernemingsplan staan ​​($ 299 per jaar) of op het VIP-abonnement ($ 5000 per maand).

WordPress.com vs WordPress.org (FAQs)

Omdat dit een populair onderwerp is en WPBeginner de grootste gratis WordPress-bronsite voor beginners is, zijn er talloze vragen over WordPress.com versus WordPress.org.

We hebben ons best gedaan om de meest gestelde vragen hieronder te beantwoorden:

WordPress.com versus WordPress.org – Welke is beter?

Als u een persoonlijke blogger bent en u niet graag geld wilt verdienen met uw website, gaat u naar de gratis WordPress.com.

Als u een bedrijf of een blogger bent en geld wilt verdienen met uw site, raden we u aan de door uzelf gehoste WordPress.org te gebruiken. Het geeft u de vrijheid en flexibiliteit om uw website te laten groeien zoals u dat wilt.

Hoewel u verschillende geavanceerde functies kunt krijgen met het Business Plan van WordPress.com ($ 299 / jaar voor elke website), kunt u dat geld veel verder laten gaan op een door uzelf gehoste WordPress-site die $ 46 per jaar kost.

Naar onze mening is WordPress.org zonder twijfel het betere platform. Dat is het platform dat elke professionele blogger, kleine bedrijfseigenaar en zelfs grote merknamen zoals Disney gebruikt.

Hoe start ik een WordPress.org-website?

Om een ​​door uzelf gehoste WordPress-website te starten, hebt u een domeinnaam en WordPress-hosting nodig .

Een domeinnaam is het adres van uw website op internet, zoals google.com, wpbeginner.com, enz. Webhosting is waar uw websitebestanden worden opgeslagen op internet.

We raden aan om Bluehost te gebruiken voor het hosten van uw website omdat deze een van de grootste webhostingbedrijven ter wereld is. Ze zijn ook een officiële door WordPress.org aanbevolen hostingprovider. Last but not least bieden ze onze gebruikers een gratis domein + 60% korting op hosting.

Voor stapsgewijze instructies kunt u onze gratis gids over het maken van een website bekijken .

Als u hulp nodig heeft, kan het WPBeginner-team zelfs uw website gratis bouwen. Meer informatie over hoe onze gratis WordPress-bloginstallatiewerkt.

Kan ik van WordPress.com naar WordPress.org gaan?

Vaak beginnen nieuwe gebruikers die het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org niet kennen, te beginnen met de gratis WordPress.com-service. Zodra ze de beperkingen van het platform hebben gezien, willen ze overschakelen naar “de echte WordPress” of WordPress.org.

Ja, u kunt zeker overstappen van WordPress.com naar WordPress.org en vrijelijk al uw inhoud verplaatsen.

We hebben een stapsgewijze handleiding gemaakt voor het verplaatsen van uw blog van WordPress.com naar WordPress.org , of u kunt profiteren van onze gratis blog-configuratieservice en we zullen uw blog gratis overdragen.

WordPress.com versus WordPress.org – Samenvatting

De beste manier om na te denken over de verschillen tussen WordPress.com en WordPress.org is de analogie van het huren van een huis versus het bezitten van een huis.

WordPress.com is vergelijkbaar met het huren van een huis. Je hebt beperkte kracht en controle over wat je wel en niet kunt doen.

WordPress.org is als het bezitten van een huis. Waar je volledige controle hebt, kan niemand je eruit schoppen en kun je alles doen wat je wilt.

Hieronder volgt een samenvatting van alles wat we hierboven hebben besproken in onze zelf-gehoste WordPress.org versus WordPress.com vergelijking:

WP.org (platform) WP.com (gratis) WP.com (Premium) WP.com (Zakelijk)
Kosten $ 46 – $ 100 / jaar Gratis $ 99 / jaar $ 299 / jaar
Aangepast domein Ja Nee Ja Ja
Hosting opslag Onbeperkt 3 GB 13 GB Onbeperkt
Inkomsten genereren Vrijheid Ja Nee Ja (met rev / share) Ja (met rev / share)
Branding Vrijheid Ja Nee Nee Ja
Alle SEO-functies Ja Nee Nee Ja
Krachtige Analytics Ja Nee Nee Ja
Volledige thema-ondersteuning Ja Nee Beperkt Ja
Volledige plugin-ondersteuning Ja Nee Nee Ja
E-commerce winkel Ja Nee Nee Nee
Lidmaatschapssite Ja Nee Nee Nee
Onderhoud Ja Nee Nee Nee
Volledige controle Ja Nee Nee Nee

Laatste gedachten

De verwarring die is ontstaan ​​door de vergelijkbare domeinen: WordPress.com versus WordPress.org is best jammer voor beginners. Er zit veel geschiedenis achter de beslissingen en je kunt daar meer over lezen in ons artikel over WordPress.com en WordPress.org .

Onze hoop is dat u dit artikel nuttig hebt gevonden om de verschillen tussen WordPress.org en WordPress.com te begrijpen.

We wensen je het allerbeste met je website en hopen dat je het juiste platform hebt gekozen: WordPress.org.

Als dat het geval is, wilt u misschien onze gids volgen over hoe u WordPress in 7 dagen of minder leert .

Als je dit artikel leuk vond, meld je dan aan voor onze YouTube- video-tutorials over WordPress. U kunt ons ook vinden op Twitter en Facebook .

Redactieleden bij WPBeginner is een team van WordPress-experts onder leiding van Syed Balkhi. Vertrouwd door meer dan 1,3 miljoen lezers wereldwijd.

Hebt u professionele technische hulp nodig bij het opmaken van Uw Website?

Aarzel niet om contact op te nemen met Theo-Herbots (Den-Theo). Ik veel mensen geholpen in dezelfde situaties als waarin u mogelijk bent. Ik probeer binnen twee werkdagen te reageren, maar aangezien ik talrijke reacties binnenkrijg, heb ik een druk schema.
Ik hoop snel van U te horen

Groot Nieuws

Binnenkort ook cursus waar U onder mijn technische  begeleiding op één dag Uw eigen Website maakt

“Het is verboden om te doden; daarom worden alle moordenaars gestraft, tenzij ze in grote aantallen doden en op het geluid van trompetten. “
― Voltaire
Theo-Herbots-Social-Media en Internet

herbafittheoherbots@gmail.com

0497127049

“We blijven vooruitgaan, nieuwe deuren openen en nieuwe dingen doen, omdat we nieuwsgierig zijn en nieuwsgierigheid ons steeds weer nieuwe wegen inslaat.”

Walt Disney

BEZOEK DE CURSUS

ZOek niet langer op Het Internet, U vindt het hier

Negatieve commentaar? zegge het mij

Positieve commentaar, zegge het voort

Vergeet niet U in te schrijven op de nieuwsbrief en

voor onmiddellijke toegang tot de fantastische informatie KLIK ==>>HIER Blog Website GIF-downsized_large (1)

Maak Uw eigen WordPress-Website

Volg hier beneden  de belangrijkste berichten die ik gepubliceerd heb die belangrijk zijn  voor een Blog of Website

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.