Wat is linkbuilding op Uw website

Alles over Links op Uw Website | Everything about Links on Your Website

Mijn diploma

THEO-HERBOTS (DEN-THEO)

COPYWRITER

You can translate this article on my website in 110 languages

Hoi!

Is het geen geweldig gevoel om erachter te komen dat een relevante, gerenommeerde website linkt naar een van uw artikelen of producten?

Linkbuilding, goed gedaan, kan u helpen waardevolle links te krijgen van de juiste websites.

Vandaag hebben we enkele van onze favoriete berichten over linkbuilding geselecteerd.

Of je nu een beginner bent of een professional om links te krijgen, we hebben wat leesmateriaal voor je! Laten we bouwen!

De volgende artikels zijn uit het Engels vertaald. Ik pas ze dagelijks toe

Bron: YoostSEO

Theo-Herbots-Social-Media en Internet

OUR

COMPANY

Theo-Herbots (Den-Theo)

Is er om U te helpen

Zoek niet langer op het Internet

 • Zoek niet langer op het Internet,
 • Als U hier niet vindt wat U zoekt
 • Dan vindt U het nergens

Alles wat u nodig hebt om een prachtige website te maken. Maar vooral een Website die veel bezoekers krijgt

Willemien HallebeekWillemien is Content Team Lead bij Yoast.¬†Ze vindt het heerlijk om inhoud op zo’n manier te maken en te ordenen dat het mensen helpt SEO te begrijpen. Avatar van Willemien Hallebeek

Linkbuilding is een essentieel aspect van SEO.¬†U kunt het perfecte bericht schrijven, maar als zoekmachines niet minstens √©√©n link ernaar kunnen volgen, zal het waarschijnlijk zijn dagen doorbrengen, terwijl het tevergeefs wacht totdat bezoekers de uitstekende inhoud ervan kunnen bewonderen.¬†Voor Google om uw bericht te vinden, heeft het links nodig van andere websites.¬†Hoe meer links, hoe beter.¬†Maar pas op, de kwaliteit van de links doet ertoe!¬†Niet elke link is hetzelfde waard.¬†Erger nog: sommige links kunnen uw site negatief be√Įnvloeden.¬†Hier zullen we uitleggen hoe linkbuilding werkt.¬†We zullen u ook begeleiden naar meer diepgaande artikelen als u wilt leren hoe u dit goed kunt doen.

Voordat we erin duiken, als je meer wilt weten over strategie√ęn voor linkbuilding en andere essenti√ęle SEO-vaardigheden, moet je onze¬†OveralSEO-training!¬†¬†Het vertelt je niet alleen over SEO: het zorgt ervoor dat je weet hoe je deze vaardigheden in de praktijk kunt brengen !!

Wat is een link?

Eenvoudig gezegd is een link of een hyperlink een verbinding tussen twee pagina’s op internet.¬†Met een link kun je mensen doorverwijzen naar een pagina, post, afbeelding of ander object op internet.¬†Er bestaan ‚Äč‚Äčin de eerste plaats verbindingen voor mensen: met een link kun je gemakkelijk “reizen” van de ene weblocatie naar de andere.

Maar links dienen ook goed voor zoekmachines;¬†zoekmachines volgen links om pagina’s op internet te ontdekken.¬†Dit wordt¬†kruipen genoemd¬†.¬†Om een ‚Äč‚Äčrobot uw website te laten vinden, heeft u minimaal √©√©n hyperlink nodig van een website die al wordt gecrawld.¬†Zorg ervoor dat je die eerste link krijgt, en dat is een van de dingen die je echt moet doen¬†als je een gloednieuwe website lanceert¬†.

Een link in HTML

In HTML-coderingstaal ziet een hyperlink er als volgt uit:

<a href=”https://yoast.com/wordpress/plugins/seo/”&gt; Yoast SEO-plug-in voor WordPress </a>.¬†

Het eerste deel bevat de URL waarnaar u linkt.¬†In dit geval is dit de URL van de Yoast SEO-pluginpagina (https://yoast.com/wordpress/plugins/seo/).¬†Het tweede deel (Yoast SEO-plug-in voor WordPress)¬†toont de klikbare tekst die u op de pagina zou zien.¬†We noemen dit stuk tekst de ‘ankertekst’.

Anker tekst

De ankertekst heeft twee doelen: deze moet beschrijven waar de gekoppelde pagina over gaat en mensen moeten ertoe bewegen om te klikken. Als een link een goed gemaakte ankertekst heeft, heeft dit twee voordelen: 1) Meer mensen klikken erop, wat leidt tot meer direct verkeer en 2) Het zal zoekmachines helpen begrijpen waar uw pagina over gaat, mogelijk leidend tot meer verkeer van zoekmachines. Natuurlijk kunt u niet bepalen hoe anderen naar uw site linken, maar u kunt het gebruiken om uw interne links te verbeteren .

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding verwijst naar de marketinginspanningen om links van andere websites naar uw website te krijgen. Het wordt gezien als een van de krachtigste tools om hogere rankings voor uw site in zoekmachines te bereiken. Als veel hoogwaardige links naar een bepaalde pagina leiden, zullen zoekmachines het een populair of zinvol artikel vinden en daarom zullen ze het hoger rangschikken.

Link kwaliteit

Links zijn niet allemaal hetzelfde. Sommige links zijn meer waard dan andere. Bijvoorbeeld, een link van een gezaghebbende website, bij voorkeur uitwisselbaar met de jouwe, is meer waard dan een willekeurige link van een kleine website die niemand kent. Dus als u een restaurant heeft, krijgt u liever een link van een restaurantbeoordeling ( over onderwerp ) op de website van The Guardian ( hoge autoriteit ), dan een link van de website van de paardenschool van uw tante. Dit maakt het kiezen van sites waarvan je graag links krijgt eenvoudiger, maar tegelijkertijd wordt het een stuk moeilijker om die felbegeerde links van hoge kwaliteit te krijgen.

Schaduwrijke technieken

Omdat linkbuilding niet eenvoudig is, zijn in het verleden veel schaduwachtige linkbuildingmethoden ontstaan. Mensen probeerden het systeem te spelen door bijvoorbeeld links van link farms te kopen . Dat is de reden waarom linkbuilding een ietwat vervelende reputatie heeft.

Bijgevolg kwam Google met ernstige boetes als gevolg. Als uw site wordt gelinkt van websites met een twijfelachtige reputatie, kan deze volledig verdwijnen uit de zoekresultaten. Dus je kunt beter afzien van deze riskante link bouwtrucs . Als je het echter eerlijk en slim speelt, kun je veel winnen van linkbuilding.

Wat moet je doen om links te krijgen?

Nu komen we bij de miljoen dollar vraag: wat moet je doen om die waardevolle links te krijgen? Wij geloven in een holistische benadering van linkbuilding . U moet een website maken waarnaar mensen willen linken. Het klinkt zo eenvoudig: maak hoogwaardige, grappige, originele of uitzonderlijke inhoud die mensen willen delen. Maar hoe doe je dit?

Zoek eerst en vooral wie je publiek is. Wie probeer je te bereiken met je inhoud? Wat voor soort inhoud hebben ze nodig? Naar welke informatie zoeken ze en wat voor vragen stellen ze? Welke woorden gebruiken ze? En, wat voor soort websites bezoeken ze?

Als u deze vragen kunt beantwoorden, wordt het eenvoudiger om inhoud te maken die past bij de behoeften van uw publiek (bijvoorbeeld door de principes van¬†inhoudsontwerp te gebruiken¬†).¬†Als u die pagina heeft gemaakt met waardevolle inhoud voor uw doelgroep en u weet waar uw doelgroep is (welke websites zij bezoeken), heeft u ook een startpunt voor uw activiteiten voor het opbouwen van een link: u kunt contact opnemen met de doelgroep website-eigenaren.¬†Dat is wat linkbuilding is, kort samengevat: uw artikel delen met partijen die mogelijk ook ge√Įnteresseerd zijn om het te delen.¬†Daarom is het belangrijk om de juiste niche voor uw¬†winkel¬†of¬†blog¬†te targeten¬†.¬†Deze focus vermindert het aantal mensen waarmee u contact moet opnemen en verhoogt de kans dat u daadwerkelijk een link krijgt.

Mensen zullen alleen van hun website naar de jouwe linken als het in de belangstelling van hun publiek (of hun eigen) is. Hen ervan te overtuigen om te linken zal alleen gebeuren als uw product of de inhoud werkelijk is uitzonderlijk. Als u hen aanbiedt om uw product gratis te proberen of te gebruiken (als u er een heeft), kan dit hen helpen overtuigen. En zorg er altijd voor dat u persoonlijk contact met hen opneemt, want dit zal tot betere resultaten leiden. Lees alles over dit proces in onze stapsgewijze handleiding om bouwen te koppelen .

Linkbuilding voor bloggers en professionals

Linkbuilding vereist tijd, moeite en doorzettingsvermogen. Als een blogger, kunt u nog vrezen voor linkbuilding. Als je je hiermee kunt identificeren, is het bericht van Caroline over haar worsteling met het opbouwen van links als blogger een goed boek.

Zijn uw bases gedekt en wilt u een stap verder gaan? Dan adviseren we u om dit artikel te lezen met geavanceerde linkbuilding-tips van Kris Jones . Je leert welke hulpmiddelen je kunt gebruiken om erachter te komen welke sites al naar je linken en wat je kunt doen om er meer van te krijgen. Kom alles te weten over het bouwen van verbroken koppelingen, het bouwen van een verbouwingslink, de zogenaamde wolkenkrabbertechniek en meer.

Pssst … als bereiken echt niet jouw ding is, kun je altijd beginnen met wat “interne linkbuilding”: los je¬†interne linkstructuur op¬†!

5 link building DON’Ts waar je nog niets van wist

Veel strategie√ęn voor linkbuilding kunnen averechts werken, waardoor er meer schade ontstaat dan goed te doen.¬†Als u uw ranking op de lange termijn wilt verbeteren, gebruik dan een¬†holistische SEO-strategie¬†en vermijd bepaalde tactieken voor het opbouwen van links.¬†In dit bericht zal ik wat link-opbouw DON’T’s bespreken: tactieken die je absoluut NIET mag gebruiken.¬†Sommige hiervan weet u waarschijnlijk al;¬†Ik zal die eerst behandelen.¬†Laten we dan naar 5¬†minder bekende¬†– maar even belangrijke – DON’Ts gaan.

Voordat we erin duiken, als je meer wilt weten over strategie√ęn voor linkbuilding en andere essenti√ęle SEO-vaardigheden, moet je onze¬†OveralSEO-training!¬†¬†Het vertelt je niet alleen over SEO: het zorgt ervoor dat je weet hoe je deze vaardigheden in de praktijk kunt brengen !!

Riskante linkbuilding-tactieken

Vroeger betekende linkbuilding het plaatsen van links op zoveel mogelijk externe pagina’s, vaak door links te kopen of te verhandelen.¬†Sinds¬†Google Penguin zijn¬†deze tactieken een riskante SEO-strategie geworden.¬†Als uw tactieken voor het opbouwen van links spammen bevatten, riskeert uw site een Google Penalty en kan deze volledig worden uitgesloten van de resultaten van Google.¬†Het plaatsen van veel links kan de positie van uw site voor een korte tijd helpen, maar waarschijnlijk niet op de lange termijn.

Duidelijk zichtbare link DON’TS

Ik vermoed dat de meesten van jullie al aardig wat van deze voor de hand liggende link building tactieken kennen die je zeker niet mag toepassen:

 • Koop geen links.
 • Wissel geen links uit.
 • Vermijd geautomatiseerde programma’s om koppelingen te krijgen.
 • Doe geen gast-¬†blogging¬†met zeer dunne en niet-inhoudelijke inhoud.
 • Reageer niet op blogs of fora als het enige doel is om een ‚Äč‚Äčlink in de reactie achter te laten.
 • Overmatig optimaliseren van uw¬†¬†ankertekst¬†is geen goed idee.
 • U zou geen links moeten hebben die niets te maken hebben met het onderwerp van uw website.
 • Vermijd verbindingen van sites die geen echte inhoud hebben.
 • U mag geen links hebben van sites met spam waarvan het enige doel is om te adverteren voor gokken, viagra of porno (tenzij uw website over gokken, viagra of porno gaat).

Dus laten we nu, nadat we deze hebben behandeld, verdergaan naar een aantal minder bekende link building DON’Ts.

1. Linken alleen naar de startpagina? Niet doen!

Zorg ervoor dat u links naar verschillende pagina’s op uw website krijgt en niet alleen naar uw startpagina.¬†Als u alleen – of hoofdzakelijk – links naar uw startpagina ontvangt, ziet uw linkgebouw er als spam uit.¬†Natuurlijk, als iemand over uw merk schrijft, is een link naar uw startpagina geschikt.¬†Maar als een website over producten schrijft of over nieuws van uw bedrijf, koppelen ze meestal aan uw product-, nieuws- of blogpagina’s.¬†Dat is gewoon de natuurlijke manier waarop mensen naar andere pagina’s linken.

U moet ervoor zorgen dat uw linkbuilding-strategie lijkt op de natuurlijke manier waarop mensen naar websites linken.¬†Extra voordeel: linken naar een meer specifieke pagina leidt waarschijnlijk tot een betere conversie op uw website!¬†U zou dus moeten werken aan koppelingen voor belangrijke¬†productpagina’s¬†of voor uw¬†hoekpagina’s¬†.¬†Krijg links naar die pagina’s waar de deal is gesloten!¬†Het zal uw website een betrouwbaar linkprofiel geven en tegelijkertijd de¬†conversie¬†verhogen¬†!

2. Betaal voor specifieke links? Niet doen!

Een ander verbindingsgebouw DO NOT is het kopen van links.¬†U weet waarschijnlijk allemaal dat het kopen van links in grote hoeveelheden van bedrijven die beweren dat u snel gerangschikt wilt worden, niet iets is wat Yoast zou aanbevelen.¬†Maar hoe zit het met een enkele link van een individueel bedrijf?¬†Van een hoogwaardige website in uw niche?¬†Is het verkeerd om √©√©n link van zo’n bedrijf te kopen?¬†Hoe komt Google daar ooit achter?

Google weet niets van één link die u bij één bedrijf koopt. Toch raden we aan dit niet te doen. Als dit bedrijf een link naar jou heeft verkocht, kunnen ze meer links verkopen aan meer mensen. En hoewel een link Google niet alarmeert, neemt het aantal twijfelachtige links op een website toe, maar het risico om door Penguin getroffen te worden of een handmatige penalty neemt ook toe.

3. Recycling van uw inhoud op verschillende sites? Niet doen!

Een manier om koppelingen te krijgen, is door artikelen over uw bedrijf of over uw producten te schrijven en deze artikelen gepubliceerd te krijgen op andere sites.¬†Pas op dat u niet dezelfde inhoud op verschillende sites publiceert!¬†Een artikel waarin enkele zinnen en alinea’s worden omgeschakeld en een paar woorden worden gewijzigd,¬†blijft nog steeds dubbele inhoud¬†van het oorspronkelijke artikel.¬†Vooral als je deze truc verschillende keren herhaalt.

Kortom: het recyclen van inhoud cre√ęert geen nieuwe inhoud.¬†Het is een truc om een ‚Äč‚Äčlink te bouwen en het kan averechts werken.¬†Schrijf de artikelen voor het publiek van de website waarnaar je je stuk stuurt.¬†Ja, dat is veel werk.¬†Niemand zei dat linkbuilding eenvoudig is …

4. Vergeten over sociale media? Niet doen!

Als je links aan het opbouwen bent, laat social media dan niet achterwege! Sociale media moeten zeker worden opgenomen in uw linkbuilding-strategie, ook al is het niet helemaal duidelijk in welke mate links van sociale media daadwerkelijk helpen bij uw rangschikking. Als u ineens veel koppelingen van andere websites ontvangt, zou het buitengewoon raar zijn als u ook geen links van sociale-mediasites kreeg. Dat neemt niet weg en je zou er in de ogen van Google spijtig uit kunnen zien. Dus naast uw pogingen om links van geschikte websites te ontvangen, investeert u ook in het verkrijgen van aandelen, tweets en vind-ik-leuks op sociale-mediaplatforms .

5. Faken het? Niet doen!

Uw link building strategie moet niet kijken natuurlijk, moet het zijn natuurlijk! Zorg ervoor dat uw linkbuilding niet nep is. Er moeten links worden geplaatst omdat de link de gebruiker van een website ten goede kan komen. Ze moeten passen bij de inhoud van de pagina waaraan ze zijn toegevoegd. Idealiter maakt uw strategie voor het maken van links deel uit van een marketingstrategie die is bedoeld om mensen over uw bedrijf, uw website of uw producten te vertellen. Het mag nooit alleen gericht zijn op het verkrijgen van zoveel mogelijk kwaliteitslinks.

Conclusie: links moeten altijd nuttig zijn

Vanuit een holistisch SEO- perspectief zouden links nuttig moeten zijn voor de gebruiker van een website. Er zou een link moeten zijn omdat het iets betekent; omdat de tekst waarin de link is ingesloten verwijst naar die specifieke pagina. Als een link er alleen voor Google is en geen klikken ontvangt, zou de link er waarschijnlijk niet moeten zijn. 
Links moeten worden aangeklikt.¬†Linkbuilding moet daarom gaan over het maken van links die nuttig zijn voor het publiek van een website, zodat ze zullen klikken!¬†Houd dat in gedachten, met deze DON’Ts, en je linkopbouwstrategie moet goed aan de gang zijn.

15 geavanceerde linkbuilding-tactieken en tips om uw SEO te verbeteren

25 april 2019 | 19 Opmerkingen | Tag 

Kristopher JonesKristopher B. Jones is een ondernemer, investeerder en bestsellerauteur. Hij is de oprichter en CEO van top 10 SEO en digitaal marketingbedrijf LSEO.com .

Avatar van Kristopher Jones

Linkbuilding blijft de witte olifant van de SEO-industrie.¬†Velen beweren dat het opbouwen van een link spammy, dood en zelfs schadelijk is voor uw SEO.¬†Maar linkbuilding blijft een primair onderdeel van een effectieve, op performance gebaseerde SEO-strategie.¬†En als het goed wordt uitgevoerd, draagt ‚Äč‚Äčhet bij aan hogere organische zoekresultaten.

Onlangs gaf ik een presentatie op YoastCon 2019 waarin ik mijn white hat-toolbox met geavanceerde methoden voor linkbuilding beschreef . Die ik bijna twee decennia heb gebruikt. Eerst als oprichter en CEO van Peppersjam, Peppersjam, later als voorzitter van Internet Marketing Ninjas, en meer recentelijk als CEO van het in de Verenigde Staten gevestigde Top 10 SEO-bedrijf (en Yoast Preferred Partner) LSEO.com . Sommigen van u hebben waarschijnlijk wel eens van deze tactieken gehoord en sommigen zullen er waarschijnlijk voor het eerst over horen. Hoe dan ook, mijn hoop is om u specifieke, bruikbare technieken voor het opbouwen van links te geven om uw SEO te verbeteren.

Wat belangrijk is om te onthouden, is dat elke linkbuilding-tactiek strategisch moet worden beoefend. Op deze manier verkrijgt u het grootste voordeel op de lange termijn voor uw website. Stop met kijken naar linkbuilding als een statische tactiek om zoekmachines te manipuleren. Richt u in plaats daarvan op het geven van waarde aan klanten en het opbouwen van relaties binnen uw branche. Uw succes zal worden ingegeven door uw langetermijninvestering in SEO, niet door kortetermijndenken of -trucs.

Waarom linkbuilding belangrijk blijft

Is backlinking echt een van de belangrijkste factoren van Google in hun algoritme? Ja, linkbuilding blijft nog steeds aan de top met inhoud op de voet gevolgd door RankBrain.

De algoritmen van Google blijven ongelooflijk dynamisch en bevatten honderden vectoren en overwegingen voor elke afzonderlijke zoekopdracht. Zo geavanceerd als zoekmachines worden, zullen ze nog steeds vertrouwen op gebruikers en derden om hen te helpen bepalen welke inhoud nuttig wordt geacht voor gebruikers. Links helpen zoekmachines om die kloof te overbruggen.

Naast algoritmische voordelen dienen backlinks functionele doelen voor uw website:

 • Biedt verwijzingsverkeer
 • Hiermee indexeert u verweesde of ge√Įsoleerde pagina’s
 • Draagt ‚Äč‚Äčwaarde op pagina bij aan lezers
 • Dient als een citaat voor onderzoek
 • Bouwt relaties op binnen uw bestaande branche

Linkbuilding zou eigenlijk moeten dienen als een uitbreiding op een effectieve campagne voor contentmarketing. Wanneer u nieuwe inhoud op uw website publiceert, moet u ook links naar de pagina maken. Net als betaalde media kan het verkeer naar een bestemmingspagina worden gestimuleerd, dus een link van een populaire website. Uiteindelijk dienen ze allebei als een advertentie voor die pagina, maar is één oefening gratis.

Overwegingen voor het bouwen van koppelingen

Onderzoeksinstrumenten van concurrenten zoals SEMrush en Spyfu bieden een schatkist aan belangrijke informatie over koppelingen. Deze tools, en andere dan specifiek gericht op backlinks, zoals Majestic en Ahrefs, bieden inzicht in de kwaliteit en kwantiteit van links die verwijzen naar elke website die u wilt analyseren.

Het is belangrijk om te begrijpen dat niet alle links gelijk zijn.¬†Alleen al omdat een link naar een website van een concurrent op zichzelf wijst, rechtvaardigt geen strategie om het te verwerven.¬†Sterker nog, op basis van uw link-analyse mag u concluderen dat de link moet worden vermeden.¬†Afgezien van de toevoeging van een ‘nofollow’ attribuut voor een seconde, is het vrij duidelijk wanneer een backlink afkomstig is van een bron van autoriteit of spam.

Over het algemeen zoeken SEO’s naar backlinks die¬†gezaghebbend¬†en¬†relevant zijn¬†.¬†Het bepalen van de autoriteit kan worden gebaseerd op de recent bijgewerkte Domein Autoriteitsautoriteit van Mozilla of u kunt dieper onder de motorkap graven om specifieke statistieken te onderzoeken die zijn gekoppeld aan een bepaalde website, zoals totaal verkeer, verkeerswaarde, aantal nieuwe unieke bezoekers, het totale aantal verwijzende domeinen naar die website, etc.

In termen van linkbuilding is het aantal unieke verwijzende domeinen in het algemeen belangrijker vanuit het oogpunt van een algoritme, dan is het enorme aantal backlinks naar uw site. Maar beide zijn waardevol om te overwegen bij het analyseren van links.

Grotendeels, zal een groot deel van uw backlinks natuurlijk worden geproduceerd terwijl uw website veroudert en andere websites linken naar uw groenblijvende inhoud. Houd er rekening mee dat effectieve SEO vereist dat u in de loop van de tijd consistent nieuwe inhoud van hoge kwaliteit produceert. Het produceren van content van hoge kwaliteit is uw aandacht en investering waard.

Houd deze overwegingen in gedachten bij het bouwen van backlinks naar uw website:

 • Betaal nooit voor links, want dit is in strijd met de Servicevoorwaarden van Google
 • Blijf uit de buurt van priv√©-blognetwerken die lijken te zijn eigendom van een enkele entiteit
 • Doe niet mee aan de mogelijkheden voor het plaatsen van gasten met als enig doel het bouwen van een link;¬†Voeg in plaats daarvan hoogwaardige inhoud toe om uw thought leadership te vergroten
 • Maak links die de waarde op de pagina van nieuwe of bestaande inhoud verbeteren

Met dat gezegd, laten we 15 geavanceerde technieken voor linkbuilding verkennen die u zullen helpen uw SEO-prestaties in de loop van de tijd te verbeteren.

Geavanceerde tactieken voor linkbuilding

Link-terugvordering

Link-terugvordering is de eenvoudigste en meest eenvoudige linkbuilding-tactiek die beschikbaar is voor elke website.¬†Het idee is om een ‚Äč‚Äčbacklink naar uw site terug te vorderen die eerder bestond maar nu wordt verbroken of verwijderd.

U kunt tools zoals Fresh Web Explorer van Moz gebruiken om uw merk in te typen en om niet-gelinkte vermeldingen op internet te vinden.

U kunt specifieke zoekoperatoren gebruiken om vermeldingen van uw merk te vinden en controleren of de pagina al dan niet een link naar uw website bevat. Van daaruit kunt u contact opnemen met de uitgever en een link terug aanvragen.

Bovendien kunt u Google Alerts instellen op uw e-mailadres wanneer uw website of merk wordt vermeld op internet.¬†Jammer genoeg gaat Moz’s tool maar vier weken terug, dus dit helpt je consequent op de hoogte te blijven van je merk en voortdurend nieuwe backlink-mogelijkheden te vinden.

Tip: Om een ‚Äč‚Äčuitgever te vinden die een site leidt: zoek met behulp van de domeinnaam gevolgd door het sleutelwoord “contacteer ons”, “over ons”, “email”, enz.

Broken Link-gebouw

Het bouwen van verbroken links is in wezen dezelfde strategie als het terughalen van links, maar het gaat om het gebruik van kapotte backlinks van pagina’s op internet.

In de tussentijd kunt u deze Google Chrome-extensie gebruiken om tijdens het onderzoek eventuele verbroken koppelingen op een pagina te ontdekken.

Maar om de goudmijn van verbroken links te vinden, moet je een aantal topic research doen met SEMrush of Ahrefs. Voor dit voorbeeld gebruiken we Ahrefs.

Typ een zoekwoord in met betrekking tot uw branche en gebruik zoekoperators om de populairste blogs of content publishers in die niche te vinden. U kunt bijvoorbeeld sites zoals Quicksprout en Moz gebruiken voor de SEO-industrie.

 1. Sluit het domein aan op Ahrefs Site Explorer
 2. Klik op ‘Beste op koppelingen’ onder het tabblad Pagina’s in de linkerkolom
 3. Filteren op 404
 4. Klik op Dofollow-koppelingen en bekijk de lijst met pagina’s die verwijzen naar die pagina

U kunt ook educatieve bronnen en blogs met betrekking tot uw branche schrapen en URL’s filteren met 404 met behulp van ScreamingFrog.

Van daaruit kunt u de vorige pagina (een wolkenkrabbertechniek genaamd – zie hieronder) recre√ęren of zelfs verbeteren – en hieronder contact opnemen met uitgevers om hen te laten weten dat ze een uitgebroken link hebben en dat u deze gemakkelijk kunt vervangen door relevante inhoud van hoge kwaliteit.

Tip: gebruik dit hulpmiddel om te kijken wat de gebroken pagina was en waarom deze was gekoppeld in de eerste plaats.

Reverse engineered linkbuilding van concurrenten

Maak gebruik van SEMrush of Ahrefs om een ‚Äč‚ÄčCSV te downloaden van 3-5 van de backlinks van uw topconcurrent.¬†Filter uw spreadsheet en tag door gTLD (.com, .org, .de, enz.), Industrie, geografie, DA / PA, verkeer, totale unieke verwijzingsdomeinen en andere statistieken die waardevol worden geacht voor uw campagne.

De sleutel hier is om alle gegevens te nerds en na te denken over hoe en waarom uw concurrent elke koppeling heeft verdiend en het gewoon beter kan doen. Veel plezier met disqualificerende links die je nooit zou willen en vieren wanneer je weet dat je bestaande content hebt (of een plan hebt om nieuwe content te schrijven) die ongetwijfeld een link van de doelsite zal verdienen.

Dit is een goed moment om de Skyscraper-techniek te defini√ęren.¬†Kort samengevat, de Skyscraper-techniek is wanneer u inhoud identificeert die staat voor een zoekwoord dat u wilt rangschikken (of in dit geval – een link die bestaat in inhoud die u een link wilt) en dan schrijft u iets dat zelfs nog beter is .¬†Hierover meer in, maar laten we gefocust blijven op backlinks van reverse engineering-concurrenten.

Met behulp van filters kunt u zoeken naar kansen met betrekking tot:

 • Gastbloggen
 • Influencer-relaties
 • Verbroken koppelingen
 • Gedachte leiderschapsstukken
 • Lokale reikwijdte

Zoek naar mogelijkheden om deel te nemen aan bestaande gesprekken met inhoud met toegevoegde waarde (dwz een offerte opgeven, een link naar onderzoek of een infographic aanbieden) en zelfs zover te gaan dat gebroken of dode links worden vervangen door betere inhoud.

Deze strategie is volledig white hat en biedt het beste potentieel om nieuwe relaties te vinden in uw vakgebied. Het is niet makkelijk. In plaats daarvan is het vreselijk tijdrovend, maar als je SEO wilt domineren, is het absoluut je tijd en energie waard.

Resource link bouwen

Het opbouwen van een bronnenlink vereist handmatige reikwijdte en heeft een laag succespercentage. Maar koppelingen die worden verkregen door middel van het opbouwen van een bronlink hebben de neiging om kwalitatief websiteverkeer te genereren naast het doorgeven van machtiging aan uw website.

Als je ooit hebt gezocht naar een korting op een bepaald type kleding of kledingwinkel die je hebt getypt, bijvoorbeeld ‘best cheap hats’ of zelfs ‘best men’s clothing stores’.

Kijk naar de resultaten, het zijn allemaal geweldige listicles en bronnen.

Maar er zijn ook meer geavanceerde methoden om bronpagina’s af te leiden voor zowel B2B- als B2C-bedrijven.

Dit is een goed voorbeeld van een bronpagina van een belangrijke publicatie in de SEO-industrie:

Met deze operatorreeks ‘Intitle: keyword AND intitle: resources AND inurl: resources’ vindt u bestaande bronnen voor bedrijven en services in uw branche met ultraspecifieke vermeldingen.

Om deze pagina te vinden, gebruikte ik de volgende query:

Nadat u resourcepagina’s hebt gevonden die geschikt zijn voor uw bedrijf en branche, kunt u contact opnemen met de auteur en om een ‚Äč‚Äčvermelding vragen.¬†Houd bij het maken van een e-mail de nadruk op de waarde die uw bedrijf zijn klanten biedt en vraag wat u kunt doen om u voor die lijst te kwalificeren.

Wolkenkrabber en gemodificeerde wolkenkrabber

We hebben de Skyscraper-techniek hierboven genoemd als een belangrijke manier om na te denken over het bouwen van geweldige inhoud die een backlink waardig is.¬†Het idee is om een ‚Äč‚Äčstuk content dat hoog scoort op Google, te vinden voor een zoekwoord dat u wilt rangschikken en om een ‚Äč‚Äčbetere versie van de inhoud te maken.¬†“Beter” is mogelijk het toevoegen van een video, het schrijven van langere inhoud, het toevoegen van nuttige afbeeldingen en / of infographics of het op andere wijze uitbreiden van de kwaliteit van de contactpersoon die hoog scoort voor uw doelzoekwoorden.

In werkelijkheid vereist de Skyscraper-techniek een aanzienlijke toewijzing van tijd en middelen en er is geen garantie dat deze zal werken. Hoewel het in veel gevallen inderdaad werkt met de Skyscraper (in combinatie met een agressieve link-outreachstrategie), is het meer een kernfilosofie rond contentmarketing en linkbuilding dan een specifieke SEO-tactiek. Laat de aanpak echter niet in diskrediet brengen.

Na twee decennia ervaring, kan ik je met vol vertrouwen vertellen dat het bouwen van geweldige inhoud de meest effectieve manier is om na verloop van tijd nieuwe backlinks naar je website te verwerven. Het gebruik van de Skyscraper-techniek is absoluut de moeite waard, omdat het concept draait om het maken van de noodzakelijke investering die nodig is om te kunnen concurreren op het hoogste niveau van zoekmachine marketing.

Merk op dat je altijd moet streven naar je inhoud om over de top een geweldige saus te zijn;¬†probeer niet alleen “een beetje beter” te zijn.

10x inhoud

Als je denkt dat de Skyscraper-techniek een hoge maatstaf is voor contentmarketing van Rand Fishkin

10x content tilt de dingen naar een hoger niveau. 10x betekent eenvoudigweg tien keer beter dan alle bestaande inhoud op internet. Dus hoe doen we dit wanneer we concurreren met grote merken en publicaties? Probeer iets geheel unieks te doen.

Fishkin biedt een voorbeeld van het maken van een overzicht van de meest vertrouwde filmrecensiesites.

Vanaf hier kunt u dezelfde follow-up gebruiken als de skyscraper-methode om backlinks te verdienen.

Houd gewoon deze concepten in gedachten bij het maken van een stuk 10x-inhoud:

 • Experimenteer met nieuwe media en formaten
 • Wees opmerkelijk
 • Viscerale inhoud maken
 • Beantwoord een belangrijke vraag uitvoerig en met uitgebreide details

Houd dit in gedachten – zowel de Skyscraper-techniek als de 10x-inhoud Techniek maken duidelijk hoe belangrijk het is om bij het bouwen van content de top te bereiken.¬†Het schrijven van dunne inhoud of het gebruik van gedateerde SEO-strategie√ęn zal hoogstwaarschijnlijk geen langetermijnresultaten opleveren.

Guestographics

Meelevend met het idee om te experimenteren met nieuwe media, moedig ik je sterk aan om te experimenteren met een nieuwe vorm van gastboeking met behulp van infographics als inhoud.¬†Deze strategie wordt “gastografie” genoemd.

Onthoud deze kleine formule: ‘Geweldige inhoud + gerichte outreach + toegevoegde waarde = links’

Gebruik tools zoals Buzzsumo en Ahrefs Content Explorer om trending-inhoud te vinden in uw branche. Bedenk hoe u een trending topic of evergreen content kunt maken en er een infographic van kunt maken. In plaats van een gastpost rond het onderwerp in te sturen Рje raadt het al Рdien je een infographic van hoge kwaliteit in die linkt naar je site (bij voorkeur naar Skyscraper of 10x inhoud die je hebt geschreven om te rangschikken voor een doelzoekwoord).

Je krijgt waar je voor betaalt, dus denk aan beide kanten groot (bijv. Creatief + plaatsing).¬†Dit vereist waarschijnlijk dat je een grafisch ontwerper inhuurt.¬†Overweeg iemand aan te nemen bij Upwork of Freelancer om een ‚Äč‚Äčbetaalbare ontwerpexpert in te huren.

Ego aas

Ego aas is een bewezen performer in performance-based SEO-link building en kan op verschillende manieren worden gebruikt.¬†Het idee is een beroep te doen op het ‘ego’ van een be√Įnvloeder door ze in een stukje inhoud of het fragment van een bericht te taggen om hen aan te moedigen de post te lezen en er in de toekomst weer verbinding mee te maken.

Gerichte delen dient als een zeer populaire vorm van ego-aas.¬†Andere idee√ęn en strategie√ęn omvatten:

 • Een post maken met een referentielijst van thought leaders die een link bevat naar hun website en / of social-mediaprofielen (tussen haakjes, ik bijt voor deze altijd met link backs. LOL)
 • @Mention plaatsen om thought leaders te pingelen en ze in de post te vermelden.
 • E-mail influencers zodra een bericht live is en vraag een reactie.
 • Nodig anderen met invloed uit om inhoud aan uw site bij te dragen en te interviewen.

Het idee is om de interactie tussen jou en een be√Įnvloeder aan te moedigen om een ‚Äč‚Äčgesprek te beginnen en een relatie op te bouwen.¬†Als je controversieel of humoristisch bent, vergroot je de kans op een antwoord.¬†Hoewel het doel is om een ‚Äč‚Äčlink naar uw website te verdienen, moet u eerst iets van waarde (een compliment, een rangorde, een shoutout) teruggeven.

Intellectueel leiderschap

Een van de meest effectieve manieren om koppelingen (en herkenning) op te bouwen, is om een ‚Äč‚Äčthought leader te worden.¬†Een thought leader worden betekent dat je je gedachten over onderwerpen inbrengt, dat je een expert bent en waar je heel veel om geeft.¬†De meeste mensen zijn het erover eens dat thought leadership inhoudt dat je de vinger aan de pols houdt in je branche en lezers in je branche blijft inspireren en onderwijzen.¬†Uiteraard zullen mensen naar u teruggaan als een hulpbron omdat het op natuurlijke wijze hen zal helpen hun eigen inhoud te versterken.

Hier zijn enkele idee√ęn om je eigen vorm van thought leadership te helpen cultiveren:

 • Podcast-interviews in ruil voor een link
 • Doe lokale media-interviews (tv, radio, print, community-websites)
 • Bijdragen aan onderzoek (dwz MOZ Local ranking factors, Special Guest App Talent Booking Surveys)
 • Maak virale sociale media-inhoud (memes, infographics, studies, gegevens, etc.)
 • Voeg selectief bij aan de industrie-razzia’s
 • Gastpost op industriewebsites en hobbyblogs
 • Spreek op branche-conferenties en evenementen

Ik heb persoonlijk bijgedragen aan bijna 400 publicaties, 3 boeken geschreven (nieuwe verschijnt in mei) en meer dan 100 keer in het openbaar gesproken, wat geweldige mogelijkheden voor backlinking voor mij heeft gecre√ęerd.¬†Hoewel ik het niet alleen doe voor de backlink, vraag ik altijd om een ‚Äč‚Äčbacklink.¬†Elke keer.

Cre√ęer origineel onderzoek

Onderzoek doen is een van mijn favoriete geavanceerde linkbuilding-strategie√ęn vanwege de positieve impact die het kan hebben op uw merk, de waarde die het kan toevoegen aan uw branche en omdat het, als het goed wordt gedaan, kan resulteren in een heleboel hoogwaardige links naar uw merk. website.¬†Het idee is om onderzoek te doen via enqu√™tes of andere manieren om gegevens te verzamelen die vragen uit de sector beantwoorden of anderszins helpt uw ‚Äč‚Äčdoelgroep om vragen die zij nieuwsgierig vinden beter te begrijpen.

Als u bijvoorbeeld in de koffie-industrie bent, kunt u klanten vragen om de populairste tijden van de dag te ontdekken waarop mensen hun tweede kopje koffie drinken.¬†Maar ook hoeveel kopjes koffie mensen gemiddeld per dag / week / maand drinken, voorkeuren rond koffiemerken (bijv. K-Cup, Nespresso, Starbucks, Pete’s, enz.) En koffietype (medium gebrand, donker gebraden, enz.), De meeste populaire cafe√Įne-alternatieven voor koffie (bijv. Red Bull, 5 Hour Energy, thee, enz.) en de publieke opinie over de vraag of koffie gezond is voor jou of niet.

Zodra u genoeg interessante onderzoeksgegevens heeft, kunt u inhoud schrijven en deze publiceren op uw website (bijv. Top Five Cafe√Įne-alternatieven voor koffie).¬†U kunt dit in √©√©n of meerdere vormen doen.¬†Het is ook mogelijk om de gegevens te gebruiken om inhoud bij te dragen aan websites met een hoge autoriteit.¬†U kunt ook een persbericht samenstellen waarin de bevindingen worden aangekondigd.¬†Met als doel dat de gegevens worden gebruikt door persbureaus of worden opgepikt door industriewebsites.¬†Een andere manier is om een ‚Äč‚Äčwhite paper, ebook of merkonderzoek te schrijven rond een jaarlijkse branchenqu√™te (dat wil zeggen jaarlijkse Moz Local SEO Ranking Factors).

Onderzoek moet de juiste protocoloproep volgen voor statistische significantie;¬†overweeg om samen te werken met een academische instelling of hoogleraar om autoriteit toe te voegen aan uw onderzoek.¬†Stuur een e-mail naar andere veteranen uit de industrie die ge√Įnteresseerd zijn in het geven van feedback over dit onderzoek en een verzamelpunt cre√ęren voor extra mogelijkheden voor backlinking.

Maak hulpmiddelen en widgets

Als u een tool of widget bouwt die een bron voor uw branche wordt, kan het aantal organische backlinks dat u kunt verdienen u naar de top van de zoekresultaten katapulteren zodat deze moeilijk te rangschikken is voor doelzoekwoorden.

Er zijn twee verschillende manieren om na te denken over het verdienen van links via tools en widgets.¬†Een optie is om een ‚Äč‚Äčtool te bouwen en deze op uw website te hosten.¬†U bent bijvoorbeeld een hypotheekbedrijf met een hypotheekcalculator op uw website.¬†Het kan op zichzelf een waardevolle reden zijn voor mensen om uw website te bezoeken.¬†Als u zich in de digitale marketingruimte bevindt en hulpmiddelen maakt om mensen te helpen de dichtheid van zoekwoorden te meten, backlinks te analyseren of trefwoordrangschikkingen te evalueren, kan dit uw website een bestemming maken voor collega-internetmarketeers.¬†Dit kan resulteren in gratis webverkeer en koppelingen.

Een tweede optie is om een ‚Äč‚Äčwidget te bouwen die anderen op hun websites hosten.¬†Zorg ervoor dat het een link bevat naar uw website.¬†Stel dat u een eCommerce-winkel heeft waar anderen producten kunnen plaatsen die te koop worden aangeboden.¬†U kunt een widget maken die de specifieke producten van elke verkoper weergeeft.¬†Dit stelt verkopers in staat om die producten via een widget op hun websites te plaatsen.¬†Uiteraard worden de producten gekoppeld aan uw eCommerce-winkel.

Zorg ervoor dat het hulpmiddel of de widget functioneel is en op creatieve wijze gebruik maakt van uw eigen gegevens of API-gegevens van derden om informatie op een gemakkelijk verteerbare manier weer te geven voor gebruikers. Wees creatief en bereid om aanzienlijke middelen te besteden om het goed te krijgen. Maar het opwaartse potentieel van het bouwen van een tool of widget die een industriestandaard wordt, kan een grotere ROI opleveren dan elke andere geavanceerde linkbuilding-strategie.

Be√Įnvloeding van de link met de link

Influencer-linkbuilding is met name handig omdat het je verbindt met een vooraf vastgesteld publiek van gelijkgestemde mensen.

Identificeer influencer-netwerken zoals Intellifluence of Upfluence om influencers te vinden die websites hebben;¬†er zijn wereldwijd letterlijk tientallen miljoenen influencers.¬†Zodra u be√Įnvloeders met betrekking tot uw merk vindt, kunt u contact met hen opnemen om mogelijke promotiekansen te bespreken.

De sleutel is om influencers waarde te bieden voordat ze je uitlachen. Overweeg het aanbieden van BETA-toegang tot software, gratis inhoud van hoge kwaliteit, een groovy product dat u wilt herzien, enz.

Volg richtlijnen voor openbaarmaking in uw specifieke geografische locatie.¬†Vergeet niet dat de FTC in de VS be√Įnvloeders nodig heeft om promotionele partnerschappen met merken te onthullen, vooral wanneer geld wordt uitgewisseld voor promotie.

De bewegende man-methode

Deze volgende linkbuilding-tactiek is enorm complexer.¬†Het levert ook niet altijd de hoogste slagingspercentages op, maar het is iets om over na te denken.¬†In wezen is het idee om een ‚Äč‚Äčlink te beveiligen vanaf een pagina die in een omleidingsketen is vastgezet.

Het gaat uit van het principe dat bedrijven, websites of services voortdurend worden herdoopt of hun services volledig stopzetten.¬†Dit leidt ertoe dat URL’s worden omgeleid zonder medeweten van site-eigenaren die aan de oorspronkelijke URL zijn gekoppeld.

Om deze links te vinden, moet u een URL vinden die wordt omgeleid op de site van een concurrent. U kunt dit doen door backlinkgegevens te gebruiken die u tijdens onderzoek van concurrenten hebt verzameld. Voer de URL in van de verouderde pagina / resource in een tool die backlinks voor een specifieke URL kan extraheren (niet alleen het hele domein). Extraheer deze omgeleide links naar een spreadsheet en ga uit naar uitgevers. Laat hen het probleem kennen en bied aan om de link te vervangen door een relevante inhoud.

Een promotiedatabase opbouwen

Houd de stoom van je linkbuilding-campagne op peil met de volgende tactiek. Je moet een database opbouwen van partnerschappen en relaties die je hebt opgebouwd voor toekomstige inhoudsmogelijkheden.

Elke keer dat je een nieuw stuk content hebt waarop je gepromoveerd of betrokken wilt zijn, volg dan de influencers en thought leaders waarmee je in het verleden verbonden bent geweest. Dit kan dienen als een onmiddellijke verkeersboost voor uw inhoud, vooral als u een deel ervan syndiceert.

Promoot inhoud die u wilt koppelen!

Ten slotte is de eenvoudigste manier om koppelingen naar inhoud te krijgen, om er oogjes op te krijgen.¬†Gebruik traditionele outreachstrategie√ęn van e-mailcampagnes tot betaalde promotie om verkeer naar een pagina te leiden en kijk of iemand hiernaar terug linkt.

Het is misschien de meest organische linkbuilding-tactiek die er is en het biedt in de tussentijd echte waarde.

Conclusie

De regels voor linkbuilding kunnen om de paar jaar of zo veranderen, maar het nut ervan blijft hetzelfde. Als je niet denkt dat linkbuilding belangrijk is, heb je het mis. Als je niet denkt dat er nog steeds een witte hoed-tactiek is om bouwen te koppelen, dan heb je het ook mis.

Als een Yoast Certified Partner heeft mijn bureau LSEO talloze Yelp-gebruikers geholpen hun merk te schalen met behulp van deze geavanceerde linkbuildingtechnieken. Breng uw merk naar een hoger niveau door enkele van deze linkbuilding-tactieken toe te passen of zoek een bureaupartner die u kan helpen!

Lees meer:¬†5 link building DON’TS wist je niet ¬Ľ

Hebt u professionele technische hulp nodig bij het opmaken van Uw Website?

Aarzel niet om contact op te nemen met Theo-Herbots (Den-Theo). Ik veel mensen geholpen in dezelfde situaties als waarin u mogelijk bent. Ik probeer binnen twee werkdagen te reageren, maar aangezien ik talrijke reacties binnenkrijg, heb ik een druk schema.
Ik hoop snel van U te horen Theo-Herbots-Social-Media en Internet

herbafittheoherbots@gmail.com

0497127049

“We blijven vooruitgaan, nieuwe deuren openen en nieuwe dingen doen, omdat we nieuwsgierig zijn en nieuwsgierigheid ons steeds weer nieuwe wegen inslaat.”

Walt Disney

BEZOEK DE CURSUS

ZOek niet langer op Het Internet, U vindt het hier

Negatieve commentaar? zegge het mij

Positieve commentaar, zegge het voort

Vergeet niet U in te schrijven op de nieuwsbrief en

voor onmiddellijke toegang tot de fantastische informatie KLIK ==>>HIER Blog Website GIF-downsized_large (1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.