Bestaat er zoiets als te veel inhoud van hoge kwaliteit?

TEVEEL KWALITEIT_InPixio Mijn diploma

Sommige bloggers schrijven altijd geweldige inhoud. Alles wat ze maken is van de hoogste kwaliteit. Betekent dit dat deze bloggers nooit hun website hoeven op te ruimen? Nou, we hebben slecht nieuws … Zelfs als je inhoud echt geweldig is, kun je er nog steeds te veel van hebben. In dit bericht zal ik je vertellen waarom te veel inhoud (over hetzelfde onderwerp) problematisch kan zijn voor SEO. En ik zal wat tips geven om die problemen op te lossen. Ten slotte zal ik je door het proces van het samenvoegen van twee artikelen laten praten.

Waarom leidt teveel inhoud tot SEO-problemen?Als u veel over een soortgelijk onderwerp schrijft, krijgt u een grotere kans om te lijden onder het kannibaliseren van zoekwoorden. Als u uw artikelen op dezelfde onderwerpen en dezelfde zoekwoorden richt, concurreert u feitelijk met uw eigen inhoud. Google toont een of twee resultaten van hetzelfde domein in de zoekresultaten. Als u een domein met een hoge autoriteit bent, kunt u mogelijk drie resultaten behalen.

Meer lezen: Wat is zoekwoordkannibalisatie? »

Het oplossen van het SEO-probleem van te veel inhoud van hoge kwaliteit

Geen paniek! Er zijn veel sites die inhoud blijven toevoegen en geweldig doen in SEO. Denk bijvoorbeeld aan nieuwssites. U kunt veel van de SEO-problemen oplossen met een zeer goede en hiërarchische sitestructuur.

Google beschouwt de artikelen met de meeste interne links die naar hen verwijzen de belangrijkste inhoud op uw website. Zoek uit welke artikelen het belangrijkst zijn en zorg ervoor dat u hiernaar verwijst. Dit klinkt eenvoudig, maar het is een hoop werk, vooral als uw site groot is. U moet met de hand geselecteerde, relevante links toevoegen die handig zijn voor iemand die uw website bezoekt. Automatisering levert geen kwaliteitsresultaten op.

Blijf lezen: rangorde met die hoeksteeninhoud! »

Inhoud combineren

Het hebben van te veel inhoud van hoge kwaliteit op uw website betekent niet dat u de helft weg moet gooien. Ongeveer een jaar geleden begonnen we te merken dat we bij Yoast last hadden van kannibalisatie met zoekwoorden. Sindsdien combineren we veel artikelen. Het combineren van artikelen is niet zo verschillend van het schrijven van een nieuw artikel. Goede voorbereiding is de helft van het werk. Laat me uitleggen hoe je dat moet doen:

Stap 1: Welke URL?De eerste stap bij het combineren van twee (of meer) artikelen is het bepalen van de URL die u wilt behouden. Welke van de artikelen trok het meeste verkeer aan? Ik zou aanraden om de URL van het artikel dat het meest succesvol was in de zoekmachines te behouden.

Stap 2: beslis een nieuw berichtAls je artikelen wilt combineren, heb je waarschijnlijk twee (of misschien wel meer) verhalen. Twee artikelen met een iets ander doel en een ander bericht. Wat wordt de boodschap van de nieuwe post?

Als u met uw bericht wilt komen, kunt u proberen een vraag te formuleren die door uw nieuwe tekst moet worden opgelost. We verwijzen naar zo’n vraag als de centrale vraag van een tekst. De nieuwe blogpost is het antwoord op uw centrale vraag. Het kan zijn dat uw nieuwe artikel dezelfde boodschap heeft als een van de artikelen die u wilt combineren. Het kan ook een nieuw (breder) bericht zijn. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om erover na te denken.

Stap 3: Bepaal de structuur van uw tekstMaak een nieuwe structuur. Welke informatie zou in welke volgorde moeten komen? Je hebt al enkele mooie alinea’s in je ‘oude’ artikelen. Denk in deze stap gewoon na over de volgorde van de informatie die u wilt presenteren. Voor meer informatie over hoe een goede tekststructuur kan worden bedacht, lees mijn artikel over het instellen van een duidelijke tekststructuur.

Stap 4: schrijf enkele nieuwe paragrafenJe zult waarschijnlijk wat nieuwe paragrafen moeten schrijven. Je introductie en je conclusie zullen waarschijnlijk iets moeten veranderen. Misschien moet u een extra alinea schrijven om ervoor te zorgen dat het nieuwe artikel een logische structuur heeft

Stap 5: Herschrijf je oude paragrafenIn deze stap plak ik alle inhoud in de juiste volgorde in uw backend. U hebt bij stap 3 nagedacht over de volgorde waarin u de informatie wilt presenteren. In stap 4 heeft u wat nieuwe informatie geschreven. Nu heb je alle inhoud en hoef je alleen maar wat te herschrijven. De paragrafen uit de oude artikelen hebben waarschijnlijk een aantal wijzigingen nodig. Ze moeten in het nieuwe formaat passen. Zorg ervoor dat ze zodanig zijn herschreven dat ze in de nieuwe post passen.

Stap 6: Verwijderen en omleidenU kunt nu alle oude berichten verwijderen (behalve het nieuwe en gecombineerde artikel). Natuurlijk, leid die berichten om naar de geweldige nieuwe die je net hebt gemaakt.

Stap 7: Publiceer die geweldige inhoud opnieuw!U hebt nu een nieuw artikel gemaakt. Ik zou het als zodanig behandelen en het opnieuw publiceren op uw website. De gecombineerde inzichten van die oude artikelen zijn waardevol voor uw lezers. Vergeet niet om het ook op sociale media en in uw nieuwsbrief te delen!

Conclusie over te veel inhoud van hoge kwaliteit

Het is mogelijk om te veel inhoud van hoge kwaliteit op uw website te hebben. Als je al een tijdje blogt, is het bijna onvermijdelijk om te veel geweldige artikelen te hebben. U zult waarschijnlijk lijden aan het kannibaliseren van zoekwoorden. Dat betekent niet dat je die inhoud weg moet gooien! Werk aan uw sitestructuur, zorg ervoor dat uw interne koppelingsstructuur foutloos is. Dat is veel werk, maar het loont zich in uw ranglijst. Combineer ook artikelen die over vergelijkbare onderwerpen gaan. Maak gewoon een geweldig nieuw gecombineerd artikel. Veel succes met het opruimen van die site!

Lees verder: De ultieme gids voor inhoud SEO »

Next

Get Creative!

Bekijk al de Blogging-Tips

KLIK ==>>HIER

VINDT HIER BENEDEN DE CATEGORIËN WAARIN  IK PUBLICEER.

SMAKEN VERSCHILLEN MAAR U ZAL GEGARANDEERD WEL IETS NAAR UW SMAAK VINDEN

TOCH NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? GEEN ERG ONDER CATEGORIEÊN VINDT U EEN ZOEK-WIDGET, BRENG GEWOON UW KEYWORD OF ZOEKTERM EN U ZAL GEGARANDEERD VINDEN WAT U ZOEKT

WAT KAN U NOG TERUGVINDEN OP DEZE WEBSITE?

Neem even rustig de tijd, bekijk de slider hier beneden en ga dan naar de Blog / Nieuwsbrief

“We blijven vooruitgaan, nieuwe deuren openen en nieuwe dingen doen, omdat we nieuwsgierig zijn en nieuwsgierigheid ons steeds weer nieuwe wegen inslaat.”

Walt Disney

HIER BENEDEN MIJN LAATSTE 20 BERICHTEN

BEDANKT DAT U DIT WILT DELEN MET UW VOLGERS VIA DE DEELKNOPPEN HIER BENEDEN, VELEN ZULLEN HET WAARDEREN

BEKIJK ALLES KLIK ==>>HIER

Klaar om meer te ontdekken?

BEZOEK DE BLOG | NIEUWSBRIEF

Klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.