Hoe een logo voor uw WordPress-site te maken (in 6 stappen) | How to create a logo for your WordPress site (in 6 steps)

Effectief logo-ontwerp omvat het nemen van belangrijke stappen, zoals inzicht in uw doelgroep en het kiezen van een kleurenschema. Deze eenvoudige acties kunnen in de loop van de tijd van grote invloed zijn op het beeld van uw site. Logo’s kunnen helpen om naamsbekendheid en herkenning te vergroten, dus het is belangrijk om enige tijd te nemen om de uwe goed te krijgen.
In dit artikel bespreken we het belang van een sterk logo voor uw algemene merkstrategie. Dan zullen we advies geven over het plannen en maken van een.

Dus ga door naar onze blog om meer te lezen: 

Zelfs als je fantastische inhoud hebt, zullen bezoekers zich misschien niet aangetrokken voelen tot je WordPress-website, tenzij ze een sterke branding gebruiken . Een van de meest effectieve manieren om dit te doen is met een goed ontworpen logo. Het omgekeerde is ook waar: als het logo van uw site slecht is ontworpen, zou dit de reputatie van uw site kunnen schaden .

Effectief logo-ontwerp omvat het nemen van belangrijke stappen, zoals inzicht in uw doelgroep en het kiezen van een kleurenschema. Deze eenvoudige acties kunnen in de loop van de tijd van grote invloed zijn op het beeld van uw site. Logo’s kunnen helpen om naamsbekendheiden herkenning te vergroten , dus het is belangrijk om enige tijd te nemen om de uwe goed te krijgen.

In dit artikel bespreken we het belang van een sterk logo voor uw algemene merkstrategie. Dan zullen we advies geven over het plannen en maken van een. Laten we erin duiken!

Waarom een ​​logo van cruciaal belang is voor uw merkstrategie

Voordat we ingaan op het praktische gedeelte van dit bericht, laten we eens kijken waarom het belangrijk is om in de eerste plaats een sterk logo te maken. Een logo is een centraal beeld of ontwerp, dat zowel het doel van uw bedrijf moet weerspiegelen als het een unieke uitstraling moet geven.

Logo’s zijn de crux van branding – ze helpen alle aspecten van uw aanwezigheid bij elkaar te brengen (zowel on- als offline). Het logo van YouTube is bijvoorbeeld een rode afspeelknop. Dit toont aan dat het een op video gericht bedrijf is en introduceert zijn kleurenpalet:

Het YouTube-logo.

Een ander voordeel van een sterk logo is het bouwen van merkherkenning . Als je een goed ontworpen logo vaak genoeg ziet, ga je het associëren met het bedrijf in kwestie, zelfs als je het ergens anders tegenkomt. YouTube gebruikt bijvoorbeeld zijn logo op video’s die ergens anders op internet zijn ingesloten:

Dit is een duidelijke manier om te laten zien dat een video afkomstig was van YouTube en om het merkimago en de kleuren voor meer ogen te krijgen.

Hoe een logo voor uw WordPress-site te maken (in 6 stappen)

Omdat een logo zo belangrijk is voor uw bedrijf, is het slim om extra voorzichtig te zijn bij het ontwerpen ervan. Laten we zes stappen doorlopen om een ​​effectief logo te maken.

Stap 1: brainstorm ideeën voor uw logo

Voordat u uw logo gaat ontwerpen, moet u beginnen met de belangrijkste focus van uw bedrijf te bekijken. Wat wilt u dat bezoekers in een oogopslag over uw bedrijf begrijpen, gewoon door uw logo te zien? Het kan op dit moment helpen om een mission statement te schrijven , als je die nog niet hebt.

Zodra u een lijst met concepten op hoog niveau hebt, kunt u ze gaan verbinden met potentiële visuele beelden. Neem een ​​lijst met belangrijke ideeën over uw bedrijf en begin met het schetsen van basisontwerpen die u eraan herinneren. Wanneer u een logo aan het brainstormen bent, onthoud dan dat er geen verkeerde ideeën zijn .

U kunt zelfs een moodboard met logo ontwerpen , met lettertypen, kleuren en afbeeldingen die uw bedrijf weerspiegelen. Met zo’n moodboard kun je je team laten zien wat je overweegt, zodat je feedback kunt vragen.

Stap 2: Overweeg uw doelpubliek

Zodra je een paar logo-ideeën hebt, kun je ze verkleinen door na te denken over je specifieke doelgroep. Verschillende stijlen en kleuren spreken immers verschillende demografische kenmerken aan. Als u niet weet wie uw doelgroep is, wilt u misschien eerst een doelmarktanalyse uitvoeren .

Vergelijk bijvoorbeeld het Time Magazine-logo met het logo van Time for Kids:

Het logo van Time Magazine.
Het logo van Time for Kids.

Deze logo’s zijn voor hetzelfde bedrijf, maar er is een duidelijk verschil tussen hun ontwerpen. Het logo van Time Magazine, dat is gericht op volwassenen, is in een schoon serif-lettertype. Time for Kids heeft echter een leuker en sprankelend lettertype met contrasterende kleuren toegevoegd om kinderen aan te spreken.

Let bij het ontwerpen van uw logo op de soorten kleuren, lettertypen en afbeeldingen waarop uw doelmarkt reageert. Indien mogelijk kunt u uw oorspronkelijke logo-ideeën ook laten zien aan mensen in de belangrijkste demografische gegevens van uw bedrijf en om eerlijke feedback vragen.

Stap 3: kies uw kleurenschema

Vervolgens moet u de kleuren kiezen voor uw logo. Dit is een cruciale stap, vanwege de psychologische impact die kleur speelt in marketing. U herkent bijvoorbeeld waarschijnlijk het rode Netflix-logo:

Het Netflix-logo.

Het is echter lang niet zo herkenbaar of meeslepend wanneer het onverzadigd is:

Het Netflix-logo desatureerd.

Je moet de kleuren van uw

logo kiezen om uw andere branding te passen indien mogelijk, met inbegrip van uw website kleur palett e . Als u nog geen kleurenschema voor uw bedrijf hebt, kunt u nadenken over de gevoelens die u wilt oproepen.

Geel heeft bijvoorbeeld de neiging om geluk te bevorderen, terwijl blauw een kalmerend effect heeft. Netflix’s rood, aan de andere kant, geeft een gevoel van moderniteit en opwinding. Deze kleur werkt ook goed omdat de Netflix-site redelijk druk is, dus helpt het rood het logo tegen de veelkleurige achtergrond te laten springen.

Stap 4: Maak een prototype-logo

Zodra je een algemeen plan hebt opgesteld, moet je een schets van je logo maken. Het is misschien goedkoper om feedback te krijgen op een conceptlogo voordat u een volledig uitgewerkte versie maakt. U kunt snel meerdere ideeën maken en zien welke het meest effectief is.

Als je artistiek bent, of iemand in je team is, wil je dit misschien intern doen. U kunt echter ook een ontwerper inhuren om het voor u te doen. Dit kan meer kosten, maar je wilt niet dat je logo een amateuristisch of ongepolijst gevoel heeft. Toch, als je budget krap is of je personeel artistiek is, kan het schetsen van een ruwe schets je uitgaven verlagen.

Stap 5: vraag om feedback

Met het concept van uw logo in handen, wilt u nu zoveel mogelijk feedback krijgen . Vrienden en familie zijn misschien niet de beste bronnen, omdat je niet kunt vertrouwen dat ze eerlijk zijn. U kunt feedback van onpartijdige bronnen vragen door marktonderzoek te doen, zoals het verspreiden van een anonieme enquête .

Wanneer u dit doet, moet u ervoor zorgen dat zoveel mogelijk respondenten zich in de demografische doelgroep van uw site bevinden. Het kan zelfs nuttig zijn om een ​​feedbackronde uit te voeren voor het logo op zichzelf en een ander voor hoe het eruit ziet wanneer het op uw site wordt geplaatst.

Stap 6: Herzie het ontwerp van uw logo

Na het ontvangen van feedback, is het tijd om enkele herzieningen aan te brengen . Ontwerpers kunnen een bepaald aantal revisies opnemen in hun oorspronkelijke prijs. Voordat u iemand in dienst neemt, is het belangrijk om het aantal opgenomen revisies dat u ontvangt te specificeren, evenals de prijs voor eventuele extra revisies die u mogelijk wilt.

Op dit moment is het tijd om een ​​high-fidelity-versie van uw logo uit te werken. Als u met meerdere schetsen werkte, wilt u er een kiezen en deze digitaliseren in een programma zoals Adobe Illustrator . Het is het beste om ook feedback op deze versie te krijgen, voordat u live gaat met het logo. Misschien wilt u het ook uitproberen op een staging-site , zodat u kunt testen hoe het er uit zal zien naast de rest van uw inhoud.

Conclusie

Het hebben van een onderscheidend logo is cruciaal voor de branding van uw site. Het kan het primaire doel van uw bedrijf samenvatten in één afbeelding, waardoor een soort visuele afkorting ontstaat. Logo’s helpen ook om de publieke perceptie van uw bedrijf te sturen.

Zes stappen die u kunt nemen om een ​​logo voor uw WordPress-site te maken, zijn onder meer:

  1. Ideeën voor uw logo brainstormen
  2. Gezien je publiek
  3. Een kleurenschema kiezen
  4. Een prototype-logo maken
  5. Vragen om feedback
  6. Uw logo naar behoefte herzien

Uit het Engels vertaald Bron: Pretty links

Heeft u vragen over het ontwerpen van een effectief logo voor uw WordPress-site? Laat het ons weten in de comments hieronder

WAT KAN U NOG TERUGVINDEN OP DEZE WEBSITE?

Neem even rustig de tijd, bekijk de slider hier beneden en ga dan naar de Blog / Nieuwsbrief

“We blijven vooruitgaan, nieuwe deuren openen en nieuwe dingen doen, omdat we nieuwsgierig zijn en nieuwsgierigheid ons steeds weer nieuwe wegen inslaat.”

Walt Disney

BEZOEK DE BLOG / NEUWSBRIEF

ZOek niet langer op Het Internet, U vindt het hier

Negatieve commentaar? zegge het mij

Positieve commentaar, zegge het voort

Vergeet niet U in te schrijven op de nieuwsbrief en

voor onmiddellijke toegang tot de fantastische informatie KLIK ==>>HIER Blog Website GIF-downsized_large (1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.