Branding op / on Social-Media

Read Branding op / on Social-Media on my Blog in 110 Languages

Branding is ongelooflijk belangrijk voor elk bedrijf. Het is niet alleen het uniform dat je draagt ​​om je bedrijf te portretteren, het is een vorm van zijn. Op de juiste manier gemaakt, helpt het u uw doelgroep te bereiken door u te helpen en tegelijkertijd nieuwe klanten aan te trekken.

Als het gaat om branding van sociale media voor uw bedrijf, heeft u zelfs nog meer aspecten waar u naar streeft. Van het bouwen en plannen van sociale content tot interactie met en catering voor uw publiek, het ontwikkelen en onderhouden van uw sociale merk kan een taak op zich worden.

Maak je echter geen zorgen. Met de juiste begeleiding kan het plaatsen van uw bedrijf op belangrijke sociale locaties zoals Facebook, Instagram en Twitter een semi-pijnloze (lees: niet moeiteloze) taak zijn.

Hieronder laten we u de 10 stappen zien die u moet nemen om aan de slag te gaan met uw branding van sociale media:

01. Bepaal uw doelgroep

Toen je voor het eerst je eigen bedrijf startte, moest je een ton op je bord leggen. Van het ontwerpen van uw logo tot het leren van de basisprincipes van kleine bedrijfsadministratie (en meer), u hebt veel bereikt om u te brengen waar u nu bent. Nu is het tijd om de praktische aspecten van wat u al hebt gedaan toe te passen op uw sociale media-strategie.

U hebt al de basis gelegd voor het identificeren van uw doelgroep . Het is een goed begin voor het publiek dat je via je social media-branding wilt bereiken, omdat de twee op dramatische manieren niet van elkaar zouden moeten verschillen. Als u weet aan welk publiek u probeert tegemoet te komen, kunt u een merkidentiteit ontwikkelen die bij hen past.

Hulp nodig? Het Pew Research Center biedt een schat aan inzicht in het gebruik van sociale media in verschillende demografieën . Nadat je greep hebt gekregen op de sociale netwerken die je primaire doelgroep het meest gebruikt, kun je zelfs overwegen om je publiek te verruimen voor een groter bereik. Ga echter voorzichtig te werk. Te breed gieten van een net zorgt niet dat je de nieuwe klanten die je nastreeft, zult “netten”.

02. Kies de juiste netwerken voor uw publiek

Nadat u de demografische gegevens van uw doelgroep in het vorige gedeelte heeft opgeschoond, is het tijd om ervoor te zorgen dat u op de juiste sociale netwerken bent om ze te bereiken.

Het is niet noodzakelijk om op elk sociaal netwerk aanwezig te zijn. Kies accounts waarvan u van plan bent ze regelmatig te posten zodat uw publiek ook aan is. Het is beter om geen account te hebben voor een bepaald sociaal netwerk als u niet van plan bent om het te onderhouden.

Er is één uitzondering op en dat is Facebook . ‘S Werelds grootste sociale netwerk is onvermijdelijk en uw bedrijf moet een soort hebben aanwezigheid bij hebben – ongeacht uw branche of publiek.

Naast het platform van Mark Zuckerberg, zijn hier enkele van de belangrijkste kanalen die u zou moeten overwegen voor uw online aanwezigheid:

  • Twitter : Geweldig voor het opbouwen van bewustzijn. Met behulp van hashtags kunt u mensen bereiken met dezelfde interesses die mogelijk niet in uw directe doelgroep zijn.
  • LinkedIn : Het “professionele” netwerk kan een goede keuze zijn als u in de business to business (B2B) -industrie werkt of gericht bent op een specifiek zakelijk segment. Posts hebben de neiging om meer informatie te geven dan ontspannen en leuk.
  • Instagram : de app voor het delen van foto’s is nuttig voor zowel merkbewustzijn als het opbouwen van relaties. Aanvankelijk waren gebruikers meestal jongere, creatieve types – maar vandaag staat Instagram op vrijwel iedereen’s telefoon, inclusief je oma.

Uiteraard heeft elk sociaal kanaal zijn eigen statistieken, demografische gegevens, hulpmiddelen en gewoonten. Voor meer informatie of voor een snelle opfrissing raadpleegt u onze volledige handleidingen:

Social media marketing part I: Facebook, Instagram, Twitter, and LinkedIn.

Social media marketing deel II : Pinterest, Medium en YouTube.

03. Open zakelijke sociale media-accounts

Verrassing: “zakelijke” accounts op de belangrijkste sociale kanalen (zoals Facebook, Instagram en LinkedIn) bieden meer zakelijke functies. Dus als u dat nog niet hebt gedaan, moet u zakelijke sociale-mediarekeningen maken of uw bestaande accounts converteren.

Met dit soort accounts kunt u niet alleen uw berichten met geld promoten, maar ook handige analysetools waarmee u kunt laten zien hoe uw berichten presteren en waarmee u meer inzicht krijgt in uw doelgroep op het platform. Hier is bijvoorbeeld een geweldige gids die u laat zienhoe u een Facebook-bedrijfspagina maakt waar uw volgers dol op zullen zijn.

Om er zo legitiem mogelijk uit te zien, moet u uw bedrijf verifiëren of “claimen” op uw sociale media-accounts. Dit laat gebruikers zien dat u het ‘officiële’ zakelijke account voor uw merk bent. Het proces voor elk sociaal netwerk zal specifieke richtlijnen bevatten om te volgen, maar geloof ons, het is de tijd en moeite waard die het kost om het te volbrengen.

Zelfs als u nog geen inhoud heeft om te delen, moet u op zijn minst uw profiel invullen voor elk sociaal netwerk waarvoor u zich aanmeldt. Dit omvat een foto of logo van uw bedrijf, een link naar uw professionele website en een korte biografie van waar uw bedrijf over gaat.

04. Maak een persona

De volgende stap is om een ​​persona te maken voor uw aanwezigheid op sociale media. Noem het wat je maar wilt: een identiteit van sociale media, een digitale persoonlijkheid, een 2.0 alter ego – het belangrijkste is dat deze persoon 100% doordrongen is van de boodschap van jouw merk en alles uitstralen waar jouw bedrijf voor staat. Dit is op zijn beurt van invloed op hoe u reageert op berichten op sociale netwerken en de inhoud die u voor hen maakt. Vind je eigen stem

Identificeer eerst het imago dat uw merk tegen uw nominale waarde presenteert aan uw doelgroep. Belichaam het nu. Of uw bedrijfsimago serieus en professioneel is, oprecht, of speels en grappig, uw persona moet er ook op afgestemd zijn. Consistentie speelt een grote rol in het succes van sociale media, maar het is niet beperkt tot alleen het plaatsen van berichten. U wilt ervoor zorgen dat als iemand een vraag op zowel Facebook als Twitter zou stellen, beide antwoorden die de gebruiker ontvangt, net zo respectvol zijn en niettegenstaande dezelfde klank – karakterlimiet behouden.

Als u problemen ondervindt bij het identificeren van een persona voor uw merk, is er niets mis met modelleren na een echte persoon, zoals een beroemdheid, zolang de persoonlijkheid maar in lijn is met uw bedrijf. Wees menselijk, wat er ook gebeurt

Ongeacht hoe je je persoonlijkheid benadert, een ding dat je moet doen, is om je volgers zo ‘menselijk’ mogelijk te spreken. Natuurlijk, u spreekt namens uw merk, maar het is belangrijk dat uw volgelingen voelen dat u hun zorgen hoort en vragen beantwoordt als een medemens en niet als een bedrijf dat eenvoudigweg om hun zuurverdiende contanten vraagt. Of je het nu wel of niet van plan bent, de kans is groot dat je klantenondersteuning zult bieden op sociale netwerken , maar dat is een heel ander onderwerp dat onze vrienden van de Wix Answers Blog al uitvoerig voor je hebben behandeld.

Een andere manier om uw merk te humaniseren is het gebruik van berichten van mensen die voor uw bedrijf werken. Dit geeft het merk een gezicht en humaniseert het. Je kunt zelfs zover gaan dat een toegewijde woordvoerder het gezicht van je merk is voor je inhoud, maar dat is niet nodig. Als je die route wilt gaan, in ieder geval. Dat gezegd hebbende, kan het tonen van verschillende mensen die voor uw bedrijf werken in uw posts een kijkje achter de schermen geven in uw bedrijf, dat resoneert met uw volgers.

Verwaarloos visuele branding niet

Ik heb veel gesproken over het afstemmen van uw bedrijf en sociale branding op het persoonlijkheidsfront, maar dat is niet waar het zou moeten eindigen. Het strekt zich ook uit tot uw visuele branding, dat wil zeggen de gebruikte kleuren en afbeeldingen die u op sociale netwerken plaatst. Natuurlijk zal dit ook afhangen van het type inhoud dat je van plan bent te plaatsen, wat we hieronder zullen bespreken, maar dit is een aspect dat sterker wordt naarmate je verder gaat.

Een fantastisch voorbeeld van visuele branding dat goed wordt gedaan, is door onschuldige drankjes. Springen van zijn Facebook-pagina’s naar zijn Twitter- en Instagram-accounts, leveren allemaal een zeer consistente visuele stijl op. Van de omslagfoto’s op elke account tot het gebruik van venn-diagrammen bij het introduceren van een nieuwe drank, tot aan het lettertype dat in de afbeeldingen wordt gebruikt, alles hier laat zien dat een sterke merkpersoonlijkheid ook in de beelden kan worden vertaald.

05. Begin met het ontwikkelen van (verrassende) inhoud

Je bent nu op het punt waar het tijd is om te gaan zitten en de inhoud op te stellen die je regelmatig gaat posten. Omdat dit een primair onderdeel is van sociale media, is dit niet iets dat je kunt verglazen en succes kunt verwachten.

Het is ook belangrijk om een ​​aantal dingen te begrijpen over de inhoud die u verzendt:

Een daarvan is dat al uw berichten niet per se over uw bedrijf hoeven te gaan. Een deel van contentmarketing is om content aan te bieden die mogelijk niet direct gerelateerd is aan het product of de service die uw bedrijf biedt, maar die nog steeds waarde toevoegt aan uw publiek. Waarde is de sleutel!Je berichten kunnen de vorm hebben van links naar blogs zoals deze of andere soorten boeiende berichten, zoals infographics, testimonials en meer. Wat de inhoud ook is, het moet nog steeds overeenkomen met uw toon en persona van uw bedrijf dat u eerder hebt gedefinieerd.

Een andere route die nuttig zou kunnen zijn, is gebruikers vragen inhoud voor u te bieden. Natuurlijk is het niet zo eenvoudig als het klinkt. Dit wordt User-Generated Content of UGC genoemd. Dit kan het meest succesvol zijn als u meer van een volgende hebt ontwikkeld, maar de essentie is dat u uw klanten aanmoedigt om foto’s of video’s met uw product te maken om een ​​beoordeling te geven of hoe ze het op unieke wijze gebruiken. Een andere UGC-methode is dat uw klanten of fans vastleggen wat ze doen voor de kost, hobby, enzovoort, en hoe uw bedrijf hen op de een of andere manier helpt. Beurtelings ontvangt u niet alleen potentieel veranderende en waardevolle feedback, maar u kunt ook de inhoud van uw gebruikers plaatsen op uw sociale kanaal. Het is een win-win!

Voor UGC-inhoud moet u een solide reeks regels opstellen tussen de inhoud die u gebruikt en hoe deze kan worden gebruikt voor uw marketingdoeleinden. Dit kan hoofdpijn voor u en de gebruiker voorkomen.

Heb je een voorbeeld nodig van geweldige UGC (en een geweldige gebruiker in het algemeen)? Dit is wat we bij Wix doen – soort van.

Bezorgd dat u op lange termijn niet genoeg inhoud heeft? Maak je geen zorgen, het zal uiteindelijk gemakkelijker worden, vooral als je het al een tijdje hebt gedaan. Als je eenmaal een oog hebt voor je publiek en je merkidentiteit, zal het vinden of ontwikkelen van content voor je sociale kanalen niet zo moeilijk zijn als in het begin.

Houd er rekening mee dat sommige van uw inhoud na een tijdje opnieuw kan worden gebruikt of opnieuw kan worden gebruikt in verschillende berichten, waarbij bepaalde inhoud tijdgevoelig is en maar één keer kan worden gebruikt.

Zit je nog steeds vast in een creatieve sleur? Kijk naar uw concurrenten en andere sociale accounts die u bewondert om het type inhoud te zien dat dagelijks wordt gepost. Als je een van deze berichten succesvol kunt afstemmen op je merk, ga ervoor! Meer inspiratie nodig? Bekijk enkele ideeën voor sociale media die u op uw merk kunt toepassen.

06. Maak een sociale kalender

Zodra je genoeg inhoud hebt gemaakt voor een paar weken (ja, weken, maar meer zou beter zijn), wil je het organiseren in een gemakkelijk te lezen sociale media-kalender . Zo weet je eenvoudig welke berichten er op welk tijdstip gaan en naar welk sociaal netwerk.

Als u superefficiënt wilt zijn, kunt u tools zoals Buffer of Hootsuite gebruiken om uw sociale agenda te maken en uw inhoud zo in te plannen dat deze automatisch in uw netwerken wordt geplaatst. Deze platforms bieden niet alleen een plek om eenvoudig je agenda te maken, maar ze bevatten ook handige eigen analyseprogramma’s waar je gebruik van kunt maken.

Bij het maken van je agenda is het belangrijk om consistent te blijven met het aantal keren dat je van plan bent om op een sociaal netwerk te posten.

Idealiter zou je, om de beste betrokkenheid te krijgen, moeten posten:

Facebook: 1 bericht per dag

Instagram: 1-2 berichten per dag

Twitter: 15 tweets per dag

LinkedIn: 1 post per day

Pinterest: 11 pins per day

CoSchedule gebruikte de bevindingen van 14 onderzoeksstudies voor de bovenstaande cijfers, hoewel sommige onderzoeken nogal uiteenliepen.

Als u niet aan het minimale of voorgestelde aantal berichten per dag kunt voldoen, is dit niet het einde van de wereld. Concentreer u op postkwaliteit en consistentie en verhoog wanneer u kunt.

07. Vergroot het bewustzijn met sociale advertenties

Het promoten van uw advertenties op sociale netwerken is een geweldige manier om de aandacht van uw publiek te trekken. Er zit absoluut geen schaamte in – daar is het voor.

Terwijl het promoten van een bericht een snelle manier is om de ogen van mensen naar uw advertentie te laten kijken, en op zijn beurt uw sociale profiel, wilt u misschien in het begin afwachten. Stelt u zich eens voor dat u een zeer goed getargete advertentie op Instagram ziet en dat u besluit het profiel van de adverteerder te bezoeken, om in totaal slechts twee berichten op het account te vinden. Hoewel er technisch niets aan de hand is, verzendt dit een bericht dat het account erg nieuw is en het vertrouwen niet inboezemt bij een meer gevestigd account met een volgend aantal.

Als je regelmatig een paar weken post, met voldoende inhoud om volgers aan te bieden, overweeg dan om je eerste bericht te promoten. Op deze manier kan een nieuwe potentiële klant naar uw profiel gaan en een aanzienlijk aantal berichten hebben om mee aan de slag te gaan. Hoe meer inhoud je hebt om iemand kwijt te raken en te consumeren, hoe groter de kans dat ze naar je website of andere sociale kanalen gaan.

08. Werk samen met influencers voor sociale media

Net zoals sociale advertenties, is het werken met social media influencers een andere manier om de aandacht van potentiële klanten te trekken. Het is een indirecte manier die voor de kijker natuurlijker aanvoelt, omdat het een persoon is die over uw product of service spreekt en geen direct verkooppraatje van u.

Het vinden van de juiste beïnvloeder om mee te werken kan enige tijd vergen. Als u deze route volgt, moet u uitgebreid onderzoek doen naar een bepaalde beïnvloeder en nagaan of hun publiek vergelijkbaar is met het uwe of een onderwerp dat u probeert aan te trekken. Fangirl niet uit en probeer verbinding te maken met een influencer met een publiek dat belachelijk anders is dan het jouwe, alleen maar omdat je een persoonlijke fan bent. Wel zeker, doe dat als je wilt, maar verwacht niet dat er een hoop conversies uit het proces komen.

Het is ook niet belangrijk om ervoor te zorgen dat je werkt met de grootste, meest populaire naam die je kunt. Micro-influencers zijn een andere populaire route, die kleinere volgers hebben, maar enorme gevolgen kunnen hebben voor hun volgers. Ze richten zich op een specifieke niche, wat handig voor u kan zijn als u merkt dat u op de juiste manier bent afgestemd. Wat er ook gebeurt, wie je ook kiest om mee te werken, moet een natuurlijk partnerschap voelen.

09. Neem contact op met je volgers

Het maken van uw merk voor sociale media gaat niet alleen over het plaatsen van inhoud. Je volgers moeten behandeld worden zoals de gemeenschap die ze zijn en dat houdt ook in dat ze regelmatig met hen in contact komen. Net zoals elke relatie, is het een tweerichtingsverkeer. Je moet terugkomen! Niet alleen worden berichten met een hogere betrokkenheid geneigd om aan anderen getoond te worden als ze relevant voor hen zijn, wat goed voor je is, maar dit is iets wat je sowieso zou moeten doen.

Ben je echt op zoek naar grotere betrokkenheidstarieven? Live video is waar het is. Of het nu gaat om Facebook, Twitter of Instagram, een live stream opent die tweerichtingsverkeer voor communicatie in realtime. Neem de tijd om nieuwe producten te laten zien, een Q & A voor uw volgers te ontvangen of gewoon een praatje te maken. Uw livestream via livestream laat hen zien dat u ze waardevol en uw tijd waard vindt, iets wat ze zullen waarderen. Dit humaniseert ook je merk op een ander niveau, op een zeer reële en directe manier.

De meeste merken van sociale media mislukken als gevolg van lukrake uitvoering. Ofwel hun inhoud is zwak, het plaatsen is inconsistent of er is weinig betrokkenheid bij het publiek. Als je constant irrelevante of oninteressante inhoud plaatst, maakt je publiek (of een gebrek daaraan) er waarschijnlijk niet om uit als je deelneemt, omdat je er geen waarde aan geeft. Als je consequente content van hoge kwaliteit plaatst en niet reageert op reacties, de vragen van het publiek stelt, actief bent op forums, dan doe je het verkeerd.

Ja, je moet een bedrijf runnen en het lijkt misschien dwaas om zoveel tijd op sociale media te investeren, maar sociale media kunnen een waardevol hulpmiddel zijn voor een bedrijf. Behandel het als een. Probeer altijd het beste uit een situatie te halen, ongeacht de omstandigheden. Als je kunt, heb er wat plezier mee. Een leuk voorbeeld kan worden genomen van de Facebook-pagina van Skyscanner toen deze reageerde op een gebruiker die een heel vreemd probleem had toen hij probeerde een vlucht met hen te boeken: een van zijn layovers voor zijn aansluitende vlucht was voorbij … 400.000 uur lang. Met zo’n mogelijkheid reageerdeeen Skyscanner-communitymanager prachtig.

10. Besteed aandacht aan statistieken met behulp van analyses

Een groot deel van het versterken van uw sociale merk is weten wat wel en niet werkt. Vanuit het oogpunt van de inhoud moeten sommige duidelijk zijn: berichten met visuele inhoud presteren bijna altijd beter dan een bericht met platte tekst. Toch is het niet altijd zo zwart en wit als dat. Om diep te duiken en je successen en valkuilen op een duidelijke en gecalculeerde manier te bekijken, kun je Black Magic-analyses gebruiken.

Elk sociaal netwerk van waarde biedt een soort van analyse waarvan u kunt profiteren. Deze hulpprogramma’s bieden inzichten over hoe goed uw berichten hebben gedaan, waardoor u kunt proberen successen te repliceren en fouten in de toekomst te voorkomen. Je kunt ook inzicht krijgen in hoe laat je berichten plaatst op sociale media en je agenda dienovereenkomstig aanpassen, en dat is nog maar het topje van de ijsberg.

Als u niet verliefd bent op het idee om elk afzonderlijk sociaal netwerk te controleren op analysegegevens, moet u eroverheen gaan of naar een van de verschillende social media analysetools van derden kijken die voor u beschikbaar zijn. Tools zoals Buffer en Hootsuite hebben veel tricks op hun digitale mouwen en bieden analyses, wat handig is als je al een van de platforms gebruikt voor het plannen van berichten voor je agenda.

Bedankt voor Uw Bezoek Theo-Herbots (Den Theo)

hoofdartikel

Voor het geval je het vergeten bent … Mannen zijn niet de enigen die die speciale datum vergeten. In dit nummer van Theo-Herbots (Den Theo) kijken we naar geweldige mogelijkheden op Social-Media

We hopen echt dat jeecht genoten hebt van het artikel en dat je je inschrijft op de Nieuwsbrief om al de volgende artikelen te ontvangen.

Vriendelijke Groet
Theo-Herbots (Den-Theo)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.