Mag je zomaar een liedtekst op de site van de kerk zetten?

Naar aanleiding van mijn Blog, wil ik graag dit artikel herbloggen , geef ook eens een like op zijn facebook-Fanpage.
Groetjes, Theo Herbots

Gloria en Kyrie

Mag je zomaar een liedtekst op de site van de kerk zetten? De retoriek spat natuurlijk van deze vraag af… Behalve dat christenen het volgens mij niet altijd even nauw nemen als het om auteursrechten gaat, is er vooral ook veel gebrek aan kennis. Eén liedschrijver is het beu. Hij daagt een kerk voor de rechter omdat ze een tekst van hem op de site hebben gepubliceerd.

Al je creativiteit…

Ik begrijp liedschrijver Jan Marten de Vries wel. Je schrijft een tekst, waar al je creativiteit in zit, en zonder er ook maar één cent van terug te zien verschijnt de tekst zomaar op een site. Zelf schrijf ik ook liederen en eerlijk is eerlijk, dat zie ik toch echt iets als wat ik heb gemaakt. Maar ik leef er niet van, dat scheelt. Dus ja, ik snap hem wel. En de kans is groot dat de rechter hem gelijk geeft.

View original post 458 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.