WHEN LOVE IS NOT ENOUGH is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Lois Wilson, de echtgenote van Bill Wilso en oprichter van AA (Anonieme Alcoholisten)

Bekijk de ontroerende video

Published on Aug 8, 2014

WHEN LOVE IS NOT ENOUGH is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Lois Wilson, de echtgenote van Bill Wilso en oprichter van AA (Anonieme Alcoholisten).

De film geeft een intieme inkijk in het turbulente huwelijk van Bill en Lois terwijl ze worstelen met zijn verslaving.

Lois groeit op in een rijk gezin terwijl Bill uit een eenvoudig milieu komt. Toch worden ze hevig verliefd en als Bill na de Eerste Wereldoorlog van het front terugkeert, trouwen ze. Lois wordt verpleegster en Bill gaat werken op Wall Street. Hoewel Bill een stevige drinker is, hebben ze een goed leven samen. Maar ondanks Lois’ inspanningen om zijn drankgebruik in te perken, loopt Bills verslaving uit de hand en verliest hij zijn baan, waardoor het gezin in moeilijk vaarwater komt.

Pas als hij Bob Smith, een andere alcoholist ontmoet, lukt het Bill te stoppen met drinken. Samen richten ze Alcoholics Anonymous op en ontwikkelen ze het 12-stappen-model, een programma dat nog altijd wordt gebruikt in de verslavingszorg. Lois voelt zich steeds eenzamer en is verbitterd omdat haar hulp aan Bill blijkbaar niet toereikend was. Al gauw ontdekt ze echter dat andere partners van alcoholisten dit gevoel delen en richt ze Al-Anon op, een organisatie voor familie en vrienden van alcoholisten.

Samen met Bill heeft Lois baanbrekend werk verricht om (alcohol)verslaving onder de aandacht te brengen en een platform te bieden waar zowel verslaafden als omstanders hulp kunnen krijgen.

Write a new post in response to today’s one-word prompt. Not sure how to participate? Here are the steps to get started.

Bron: Slowly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.