Daar is ebola terug: nieuwe dode in Liberia /

Ebola-epidemie

Daar is ebola terug: nieuwe dode in Liberia

1 In Liberia eiste de ebola-epidemie bijna 5.000 doden. (archieffoto) ©AP

In Liberia is een zeventienjarige jongen overleden door het ebolavirus. Dat heeft onderminister van Gezondheid Tolbert Nyenswah dinsdag meegedeeld. De jongen is het eerste slachtoffer van de ziekte sinds het Afrikaanse land op 9 mei officieel virusvrij werd verklaard door de wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Het slachtoffer was afkomstig uit Margibi County, een district niet ver van de hoofdstad Monrovia. De jongen testte positief op ebola na zijn dood. Volgens Nyenswah is er geen reden voor paniek. Het stoffelijk overschot is verbrand en de autoriteiten zoeken uit met wie de jongen contact had toen hij ziek was.

De ebola-epidemie heeft sinds de uitbraak in december 2013 aan meer dan 11.200 mensen in Liberia, Guinee en Sierra Leone het leven gekost. Dat blijkt uit cijfers van de WHO. Ongeveer 43 procent van alle dodelijke slachtoffers vielen in Liberia, waar de epidemie tussen augustus en oktober 2014 piekte tot honderden doden per week.

In Guinee zijn er al twaalf nieuwe besmettingen gemeld, in Sierra Leone acht.

http://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-ebola-epidemie/

http://medicinalmushroominfo.com/ebola-protection-medicinal-mushrooms/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.