Pan Bagnat uit Nice

Het eten is klaar

Je zou het een Sandwich Niçoise kunnen noemen, afgeleid van de beroemde salade. Het is de Zuid-Franse versie van ons broodje gezond. Zo dik belegd dat het broodje uitgehold moet worden om de hele vulling bestaande uit rauwe groenten, ansjovis en ei te kunnen bevatten.
recept pan bagnatZo gauw ik wist dat we dit jaar aan de Cote d’Azur op vakantie zouden gaan zocht ik naar een Mediterraan streekgerecht. Natuurlijk kwam ik al snel uit bij de klassieker Salade Niçoise. Een heerlijke frisse zomerse salade. Maar eigenlijk was dit niet waarnaar ik op zoek was. Immers deze of soortgelijke salades maak ik zo vaak en geeft wel een zomers gevoel maar brengt me, in gedachten, niet naar de Cote d’Azur. Zo wel de Pan Bagnat ofwel een nat broodje in goed Niçard dialect.

View original post 298 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.