Pan Bagnat uit Nice

Frankrijk blog

Zo gauw ik wist dat we dit jaar aan de Cote d’Azur op vakantie zouden gaan zocht ik naar een Mediterraan streekgerecht. Natuurlijk kwam ik al snel uit bij de klassieker Salade Niçoise. Een salade van rauwe groenten zoals komkommer, tomaten, paprika, ui en verder tonijn, ansjovis, knoflook, olijven, olijfolie en ei. Een heerlijke frisse zomerse salade. Maar eigenlijk was dit niet waarnaar ik op zoek was. Immers deze of soortgelijke salades maak ik zo vaak en geeft wel een zomers gevoel maar brengt me, in gedachten, niet naar de Cote d’Azur.
In Nice doen ze gelukkig méér met hun salade. Ze maken er het best belegde ‘broodje gezond’ van dat je je kan voorstellen. Omdat het niet óp een broodje kan moet het broodje eerst worden uitgehold en dan nog moet het met een behoorlijk gewicht worden ingedrukt om het behapbaar te maken. Ze noemen het Pan Bagnat ofwel…

View original post 300 more words

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.