Alles over kefir en kombucha voor uw gezondheid.

“Het Kefirwinkeltje”

Alles over kefir en kombucha voor uw gezondheid.

Kefir is een gezonde wellness drank met probiotica!

Kefir is een van oorsprong uit de Kaukasus afkomstige drank. De drank bevat goede bacteriën die kunnen helpen voor allerhande kwaaltjes. Kefir heeft een probiotische werking en kan zelf heel gemakkelijk gemaakt worden op basis van water of melk. Kefir kan dus opgedeeld worden in twee verschillende typen, de melkkefir en de waterkefir:

Melkkefir is de traditionele kefir en is een koolzuurhoudende en licht alcoholische drank die qua substantie lijkt op drinkyoghurt. Melkkefir bevat bacteriën die van nature voorkomen in yoghurt en zuiveldranken.

Waterkefir is op basis van water en daarin opgeloste suiker. Hieraan worden fruit en kefirkorrels toegevoegd welke zorgen voor een vergisting. Hierdoor ontstaan probiotische bacteriën die goed zijn voor ondermeer de darmflora.

Waarom is Kefir zo gezond?

Kefir wordt al eeuwen gebruikt door verschillende volkeren overal ter wereld. De werkzame stoffen zijn talloos en zorgen voor een gezond lichaam. Kefir wordt het meest gebruikt voor de herstelling, onderhouding en ondersteuning van de dramflora. De darmflora is een van de belangrijkste elementen om ons lichaam gezond te houden. Als de darmflora goed en optimaal werkt heeft dit direct invloed op de gemoedstoestand, het energieniveau van het lichaam en het immuunsysteem.
Naast de goede bacteriën bevat kefir ook goede mineralen, gisten en vitamines. Een van de belangrijkste stoffen in kefir is de tryptofaan en staat in de wetenschap bekend om de ondersteunende werking die het heeft op de zenuwen. Naast tryptofaan bevat kefir ook magnesium en calcium welke een positieve werking hebben op het zenuwgestel en de botten in ons lichaam. Kefir helpt het lichaam koolhydraten, vetten en eiwitten makkelijk en snel op te nemen. Hierdoor blijft het lichaam in goede gezondheid en blijft het energieniveau in balans. Daarnaast bevat kefir ondermeer de vitaminen B 12, B1 en vitamine K welke goed is voor het bloed, botstofwisseling en aderen.

Waar wordt Kefir nog meer voor gebruikt?

Kefir staat zoals hierboven beschreven bekend om de heilzame werking, het wordt dan ook gebruikt bij behandeling of verlichting van bepaalde klachten. Uit onderzoeken blijkt dat kefir ondermeer kan worden gebruikt bij de behandeling van Tuberculose, door de vitamine K in de drank wordt het bloed gezond gehouden. Ook bekende maag- en darmklachten zoals bijvoorbeeld de ziekte van Crohn, kunnen door het drinken van kefir worden verlicht. Daarnaast wordt kefir gebruikt bij een verstoorde stoelgang, ontstekingen in de luchtwegen, hoge bloeddruk, zenuwziekten, candidiasis en huidaandoeningen zoals eczeem, uitslag of psoriasis.

Hoe kom ik aan de kefir?

Kefir is vrij eenvoudig zelf te produceren, daar heeft u echter wel een kefircultuur voor nodig. Een kefircultuur kunt u bij ons bestellen. Als u eenmaal bent begonnen met het maken van uw eigen kefir kunt u de kefircultuur altijd weer hergebruiken ook omdat deze tijdens het produceren zich vermeerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.