LEVENSSTIJL & LICHAAMSBEWEGING

Lichaamsbeweging betekent niet noodzakelijk dat U lid moet worden van een sportschool. Er zijn veel manieren om meer te gaan bewegen en dit deel te laten uitmaken van uw dagelijkse bezigheden:

  • Hydratteer uzelf voldoende en drink minstens twee liter water per dag. Het is nog belangrijker om voor, tijdens en na het sporten water te drinken. Ook voor lichte lichaamsbeweging moet U goed drinken.
  • Doe minstens vijf keer per week minimaal 30 minuten aan lichaamsbeweging. U kunt  30 minuten verdelen in drie sessies van 10 minuten. Als U 30 minuten nog niet volhoudt, begin dan met wat U volhoudt en bouw langzaam op.
  • Kies lichaamsbeweging die U goed kunt inplannen in uw dagelijkse bezigheden.. Maak een fikse wandeling, voetbal met de kinderen, breng de kinderen lopend of met de fiets naar school in plaats van met de auto, stap een bushalte eerder uit , neem de trap in plaats van de lift, leef U in de tuin uit op het onkruid want graven , maaien en hakken alleen al is een goede workhout.
  • Kies iets wat U met het hele gezin kunt doen, of met vrienden zodat U gemotiveerd blijft.
  • Rust en ontspanning zijn belangrijk. Stress kan gezondheidsproblemen veroorzaken en sommigen denken dat het lichaam daardoor vatbaarder wordt voor ziektes. Maak tijd vrij om te ontspannen door te sporten, tijd door te brengen  met familie of vrienden of door te mediteren. Probeer om per nacht minimaal zeven uurper nacht goed te slapen zodat U weer fris wakker wordt.
  • Drink niet teveel alcohol. Alcohol bevat “lege calorieën”, die geen voedingswaarde hebben.
  • Stop met roken

Zie nog veel meer (en uitgebreider tips, met tal van video’s op mijn site theoherbotsgezondheid.me

klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.